Sinema Haberleri

Uzun Hikaye Film Konusu

Ali küçük yaşta yetim kalmış bir Bulgar’dır. Yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile birlikte Bulgaristan’dan göç edip Türkiye’ye gelen Balkan göçmenidir. Eyüp ilçesine yerleşen Ali’yi dedesi büyütmüştür. Adaletten ve mertlikten asla ayırmamış, eşitliğe inandırmıştır. Ali gençlik çağına erince, bir sinemacının kızı Münire’ye sevdalanır. İkilinin sevdası gün geçtikçe artar ve birbirlerinden ayrı kalmak istemezler. Münire’nin ailesi Münire’yi Ali’ye vermez. Ali Münire’yi kaçırma planı yapar ve kısa bir süre sonra kaçırır. Ali ve Münire bundan sonraki hayatında istasyon istasyon gezecek ve hangi kasabada uygun olursa orada yaşamlarını sürdürecekti. Küçük bir kasabaya yerleşen Ali ve Münire burada yaşamaya başlar ve kısa bir süre sonra Mustafa adında bir oğulları olur.

Geçimini daktilo bilgisi olduğu için, katiplik, muhasebe kaydı gibi işlerden kazanır. Pehlivan dedesi Süleyman Ali’yi eşitliğe inanarak büyüttüğü için, arkadaşları ona Sosyalist Ali lakabını takmıştır. Ali’nin haksızlığa katlanamayan bir yapısı vardı. Kasabada eşitlik istediği için, bencil ve kötü insanların oyununa geldi ve kasabadan kovuldu. Kovulduklarında Mustafa yeni yeni büyümeye başlamış ve ilk adımlarını atma yolunda hikayesini oluşturmaya başlamıştı.

Ali bu kez ailesiyle birlikte farklı bir kasabada yaşamaya başladı. Burada iş arayışında iken, ilköğretim okulu müdürüne gider ve kendisine iş ister. Okul müdürü kötü kalpli ve sadece kodomanları besleyen biriydi. Ali’yi görünce tahsilini sorar. Ali tahsilinin yarım kaldığını belirtir. Okul müdürü bana okumamış insan lazım değil diye onu kovacak iken içeriye hademe girer ve büyük bir kasa getirir. Kasayı kaldıramayan hademeye Ali yardımcı olur. Okul Müdürü daha sonra Ali’nin bu okulda getir götür işleri ve arzuhalcilik işlerini yapması için görevlendirir. Ali bir zaman sonra haksızlık ve eşitsizlikten rahatsız olmaya başlar. Bahçeye ekilen sebzeleri sadece okul müdür ve zengin arkadaşları yerken, öğrenciler ve aileleri hiç faydalanamaz. Ali bu durumu okul müdürüne açar ancak okul müdürü buna şiddetle karşı çıkar. Ali’nin eşi ikinciye hamile kalmıştır. Ali bu mutluluğu yaşarken, eşine bu zamana kadar hiç hediye alamadığını farkeder ve ona bir palto alır. Münire görünce çok sevinir ancak yeni doğacak bebeğin masrafı çok olacağı için bir şekilde paltoyu iade eder. Ali okul müdürünün yapmış olduğu eşitsizlik ve adaletsizlikten dolayı ona bir ceza vermek ister. Bir gece okul bahçesine gider ve tüm sebzeleri filelere doldurur. Öğrenci ailelerinin kapısına bırakır ve evine döner. Evine döndüğünde eşinin sancılarının arttığını ve erken olduğunu anlar. Eşini kucaklayarak şehre iner ancak tek başına döner. Münire ölmüştür.

Oğlu Mustafa ile birlikte başbaşa kalan Ali, köyü terk eder. Okul müdürü olanı biteni öğrenince jandarmaya haber verir ancak Ali bu kasabadan da ayrılmıştır.

Mustafa büyür ve hikayelerini yazmaya başlar. Babası Ali, küçük bir kasabada bir kütüphane açmıştır. Yaşamlarını ve geçimlerini bu şekilde devam ettirecek ve sonunda ise Uzun Hikaye diye romanı bitirecektir.

Yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı film, hiç şüphesiz görsel hikayelerin en yaratıcı isimlerinden birisi. Bu görsel hikayede ise, yazar Mustafa Kutlu’nun eserinden esinlenerek bir ailenin yaşamını bizlere yansıtmaya çalışmıştır. Filmin hazırlıkları tam 10 yıl sürdü. Filmin çekimleri ise 8 hafta sürmüştür. Osman Sınav filmde, 65 oyuncu ve 450 figüran oynatmıştir. Ayrıca filmin ekibi 80 kişilik bir kadrodur. Kütahya, Adapazarı,Ayvalık, Altınoluk, Bursa- Cumalıkızık gibi yerlerde çekimleri yapılmıştır. Arka kadronun bu kadar verimli olmasıyla birlikte Uzun Hikaye filmi vizyona girmiş ve uzun zaman vizyondaki yerini korumuştur.

1940 yılınan başlayarak 1970 yıllarına kadar uzanan öykünün anlatıldığı filmin senaryosu ise Yiğit Güralp’e aittir. Edebiyat dünyasında tanınmış olan Muhazafakar yazar Mustafa Kullu’nun eserinin sinemaya uyarlanması sonucu ortaya çıkan filmin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu iken kendisine eşlik eden Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Güven Kıraç, Altan Erkekli, Zafer Algöz ve Cihan Tamer gibi önemli oyuncularında yer aldığı bir filmdir.

Filmin oyuncuları,

Kenan İmirzalıoğlu

Tuğçe Kazaz

Mustafa Alabora

Zafer Algöz

Elif Atakan

Erkan Avcı

Cengiz Bozkurt

Berk Buğra

Batuhan Karacakaya

Damla Sönmez

Ushan Çakır

Altan Erkekli

Güven Kıraç

Müzik: Ulaş Özdemir

Yapım: Suat Kapkı

Taner Özbel

KENAN İMİRZALIOĞLU

18 Haziran 1974 yılında Ankara’da doğmuştur. Soyu Bozulus Türkmenleri Tabanlı Aşiretine dayanır. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezundur.

1997 yılında Best Model Of Turkey elemelerine katılmış 4000 kişinin arasından ilk 20’ye girmiştir. Daha sonra Türkiye Finalleri başlamış ve burada birinci seçilmiştir. Best Model Of The World’e katılmış ve ilk defa Türk Erkeği Best Model Of The World yarışmasından birinci olmuştur.

Yıldızı Deli Yürek dizisinde canlandırdığı Yusuf Miroğlu ile parlamıştır. Daha sonra Acı Hayat dizisiyle yıldızı daha da parlamıştır. 2012 yılında Osman Sınav’ın yönettiği Uzun Hikaye filminde Tuğçe Kazaz ile başrolü paylaşmıştır. Karadayı dizisiyle Bergüzal Korel ile tv karşısına tekrar geçmiş ve uzun süre hafızalardan silinmemiştir. Bu dizide Mahir Kara rolüyle karşımıza çıkmış ve 4.000.000 dolar almıştır.

14 Mayıs 2016 yılında Sinem Kobal ile evlenmiştir.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Oynadığı Diziler:

1998-2002 Deli Yürek (Yusuf Miroğlu)

 2003-2005 Alacakaranlık (Ferit Çağlayan)

  2005-2007 Acı Hayat (Mehmet Kosovalı)

 2009-2011 Ezel (Ezel Bayraktar)

 2012-2014 Karadayı (Mahir Kara)

2018 Mehmed:Bir Cihan Fatihi (Fatih Sultan Mehmed)

Kenan İmirzalıoğlu’nun Oynadığı Filmleri:

2001 Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (Yusuf Miroğlu) 

2004 Yazı Tura (Cevher) 

2006 Gılgamış (Enkidu) 2006 Son Osmanlı Yandım Ali  (Ali)

  2007 Kabadayı (Devran)

 2009 Ejder Kapanı (Akrep Celal) 

2012 Uzun Hikâye (Bulgaryalı Ali)

  2017 Cingöz Recai (Cingöz Recai)

Kenan İmirzalıoğlu’nun Aldığı Ödüller:

 2005 Adana Altın Koza Film Festivali-En İyi Erkek Oyuncu (Yazı Tura)

 2010 Sadri Alışık Sinema Ödülleri-Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü (Ejder Kapanı)

 2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

 2010 37.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

2013 4. Antalya televizyon ödülleri Dram dizisi en iyi erkek oyuncu (Karadayı)

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir