GenelSinema Haberleri

Netflix’in Nicolas Anelka İçin Hazırladığı Misunderstood Belgeselinin Resmi Fragmanı Yayınlandı!

Fransız futbolcu Nicolas Anelka’nın hayatını konu alan ve Netflix tarafından hazırlanan Misunderstood begeseli 5 Ağustos’ta izleyicisi ile buluşacak.

Daha önce Sunderland ‘Till I Die, First Team: Juventus, Maradona in Mexico, Antoine Griezmann: The Making of a Legend gibi birçok futbolcu ve takımlarına itafen belgeseller hazırlayan Netflix bu seferde Nicolas Anelka için hazırladığı belgeselle merak uyandırıyor.

Netflix belgeselde Anelka’nın tüm futbol kariyerine değinse de özellikle 2010 dünya kupası ve ardından yaşanan olayları da yakından inceliyor ayrıca belgeselde beraber forma terlettiği Paul Pogba, Patrice Evra, Robert Pirès, Arséne Wenger, Thierry Henry, Didier Drogba gibi isimlerinde açıklamaları mevcut.

Fragmanda Neler Var?

Özellikle 2010 Dünya Kupası’nda ki serüven ve ardından yaşanan olaylara dikkat çeken belgeselin fragmanında, Anelka’nın Güney Afrika’da düzenlenen ve son 2006 Dünya Kupası finalisti Fransa’nın puan alamadan veda ettiği turnuvada 2-0 kaybedilen Meksika maçının devre arasında teknik direktör Raymond Domenech ile yaşadığı sert tartışmaya ve daha sonrasında kardo dışı bırakılmasına da yer veriliyor.

Fragman Linki: https://www.youtube.com/watch?v=e7yMIhvtfTI

Netflix Linki: https://www.netflix.com/title/81015566

Yaşanan tatsız olayların ardından Anelka’nın kardo dışı bırakılmasını protesto eden Fransa milli takımı protesto kapsamında antremana çıkmamıştı ve bu durum Fransa Futbol Federasyonunun Anelka’ya 18, Patrice Evra’ya 5, Frank Ribery’e 3 ve Jeremy Toulalan’a ise 1 maç ceza vermesi ve ardından Anelka’nın milli takım kariyerini sonlandırması ile son bulmuştu.

Nicolas Anelka Kimdir?

14 Mart 1979 yılında dünyaya gelen eski Fransız futbolcu alt yapı eğitimini Clairefontaine futbol akademisinde almış almış ve ardından ilk profesyonel futbol kariyerine PSG’de başlamıştır. Burada geçirdiği zaman süresince yeteneği Arsene Wenger tarafından fark edilen ve daha 18 yaşındayken Arsenal’e transfer edilen Anelka ilk zamanlarda forma şansı bulamasa da daha sonrasında ilk 11’de yerini almış ve o sene hem lig hem de federasyon kupasını kazanmasına önemli katkıda bulunmuştur.

1998-1999 sezonunda en iyi genç futbolcu seçilmesi ve Arsenal’de geçirdiği 2 sezonda 23 gol atması Anelka’nın dünya devleri tarafından fark edilmesine sebep olmuştur. Arsenal ile 1999 yılında yaşadığı sorunların da etkisi ile 1999 yılında 22.3 milyon sterlin karşılığında Real Madrid’e transfer olmuştur.

Real Madrid kariyeri sonrasında bir süre uyuşmazlık sorunu yaşayan Anelka 1999 sezonunda takımının UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasına yardımcı olduktan sonra aynı sezonun sonunda 20 milyon sterlin karşılığında PSG’ye transfer olmuştur. Burada da uzun süre dikiş tutturamayan Anelka 2002 yılında Liverpool’a kiralık olarak gitmiş ve fakat takımdaki yerinin tam olarak garantilenememesi ve Liverpool ile anlaşma sağlanamaması konusunda çıkan sıkıntılar yüzünden 13 milyon sterline Manchester City’ye transfer olmuştur.

2000 yılında Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşamış ve Fransa milli takımının ilk 11’inin olmazsa olmazı haline gelmesine rağmen milli takım hocası Jacques Santini ile sorunlar yaşaması sebebi ile bir süre kadro dışı kalmıştır.

Manchester City dönemini güzel geçirmesine rağmen 27 Ocak 2005 tarihinde Fenerbahçe’ye transfer olan Anelka kariyerinde ki yükselişi tekrar yakalamış ve milli takıma kadar yeniden yükselmiştir. Ancak Fenerbahçe’de de geçmişte yaşadığı tarzda sorunlar yaşamasının ardından 2006-2007 sezonunda Bolton’a transfer olmuştur.

2007-2008 sezonunun ardından bir yükseliş daha yakalayarak 21 Milyon Euro karşılığında Chelsea ile 4.5 yıllık anlaşma sağlayan Anelka 2008-2009 yılında Premier Lig’de gol kralı olmuştur. 2010 yılında dünya kupasında yaşadığı sorunlar ile de gündeme geldikten sonra 2012 yılında Shangahi Shenhua FC transfer olmuştur. Ardından Juventus FC ve West Bromwich Albion’da da forma giydikten sonra 2016 yıılında Mumbai City FC’de kariyerini sonlandırmıştır.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir