Sinema Haberleri

Netflix Türkiye’den Çekiliyor mu? Netflix Nedir ve Merak Ettiğiniz Her Şey…

Atılan bir Tweet’in ardından sosyal medyada gündem olan Netflix Türkiye’den çekiliyormu sorusu Netflix izleyicilerini korkuturken birçok film ve dizi sever tarafından da korku ile karşılanmıştı. Ortaya çıkan iddiaların gerçeklik paylarının düşük olmasının ardından Netflix Türkiye’den gelen açıklama tüm seyircilerinin içini rahatlattı.

Neflix Türkiye Tarafından Yapılan Açıklama

Netflix Sözcüsü: “Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Netflix’in Türkiye’den çekilme tartışmalarının ardından yapılan açıklamalar gösteriyor ki gelen sansürlere rağmen yayın kuruluşu Türkiye’de ki yapım ve işletmesini aksatmayacak.

Peki çok sayıda sever ve izleyicisi olan bu Netflix nedir?

1997 yılında Kaliforniya’da Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kurulan Netflix’in ismi ingilizcede internet anlamına gelen “Net” ve Amerika’da günlük konuşma ağzında filimler anlamına genel “Flicks”kelimesinin birleşmesinden ortaya çıkmıştır. Asıl tarihinin başlangıcında bir DVD kiralama şirketi olan Netflix gelişen teknoloji ve DVD’lere verilen rağbetin azalması ile çevrimiçi video içerikler yayınlayarak günümüzdeki işini yapmaya başladı. 2016 yılına geldiğimizde ise dünyaya açılma kararı alan Netflix Türkiye’de yayın yapmaya başladı ve ilk bir saatte 7000’in üzerinde aboneye ulaştı.

Nasıl Üye Olunur?

Çok bir kaç aşamada sizi kendi dünyasına dahil eden Netflix’e üye olabilmek için öncelikle netflix.com.tr adresinden resmi web sitesine giriş yapmanız ve ardından üyelik işlemleri kısmından size doldurmanız için verilen boşlukları doldurduktan sonra seçtiğiniz uygun paketin ödemesini yapmanız yeterli.

İnternet üzerindeki herhangi bir platformun üyelik iptali her zaman insanların korktuğu ve hatta sadece iptal edemeyeceklerini düşünmelerinden dolayı üye bile olmamaları bu tarz platformlar için hep sorun olmuştur. Ancak Netflix size ilk 1 ay ücretsiz deneme hakkı sunarken bu 1 ay bitimine yakın bir hatırlatma mesajı yolluyor ve isteğinize göre basitçe İptal işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Netflix Nerede ve Nereden İzlenir?

Benzer servislerin aksine kullanıcılarına sadece web sitesinden değil Televizyon, bilgisayar ve mobil cihazlardan izleme imkanı sunan Netflix, kendisine uyumlu mobil cihazlar şunlar; İos telefon ve tabletler, Android telefon ve tabletler, Windows telefon ve tabletler vasıtası ile kullanıcılarına erişim sağlıyor. Bununla kalmaksızın Akıllı Tv akıllı telefonlar, tabletler, medya oynatıcılar ve oyun konsolları da dahil olmak üzere Netflix uygulaması sunan ve internet bağlantısı olan tüm cihazlar anında Netflix izlemeniz için yeterli.

Bununla da kalmayan Netflix iOS, Android ya da Windows 10 uygulaması ile indirilebilen ve önceden indirdiğiniz film ve dizileri çevrimdışı izlemenize yardımcı olacak bir uygulama ile seyahat ve benzeri internetsiz kalınan durumlara çözüm getiriyor.

Nedir bu Hizmetin Bedeli?

Belki de daha Netflix kullanmamış kişilerin en çok merak ettiği şeylerden biri bu hizmet için ne kadar ödeyeceğidir. Diğer benzeri durumlarda izlerim dursun onu da alayım bu pekte lazım olur diye gereksiz olarak girdiğiniz tüm masraftan sizi kurtaran Netflix, Özel, Temel ve Standart olmak üzere 3 paket üzerinden kullanıcılarına erişim hakkı veriyor.

Netflix Özel paketinde 30 gün ücretsiz kullanımın ardından ayda 41,99 TL öderken. Aynı anda 4 ekranda izleyebilir ve Ultra HD video kalitesinde izleme yapabilirsiniz.

Netflix Standart paketinde ise yine 30 gün ücretsiz kullanımın ardından ayda 29,99 TL ödeyerek aynı anda 2 ekran izleyebilir ve yüksek çözünürlüklü video ile seyir yapabilirsiniz.

Son olarak Netflix Temel paketi seçerseniz her pakette bulunan 30 gün ücretsiz kullanımın ardından aylık 17,99 TL karşılığında bir ekranda izleme hakkı ve standart görüntü kalitesine sahip olabilirsiniz.

Ayrıca paketlere göre görüntü kalitesi seçmiş olmanız kullandığınız cihaza ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Yani HD ve Ultra HD seçimlerini paket seçimi yapmadan önce cihaz ve internet özellikleriniz değerlendirilerek seçilmelidir.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir