Dizi HaberleriGenel

House of the Dragon Hakkında Elimizde Neler Var?

Game of Thrones’un spin-off’u olan House of the Dragon için cast için isim arayışına başlanmasıyla birlikte dizi hakkında ilk bilgiler de açığa çıkmaya başladı. Şimdi dizi hakkında elimizde neler var? Başrol karakterler için insan arayışına girilmesiyle, dizinin hangi tarihi kapsayacak belli olmuş oldu. Dizi, Westeros’u ele geçiren Aegon Targaryen zamanının hemen hemen 100 yıl sonrasını, Aegon’un Torunu, kral Viserys Targaryen’in ölümü ardından başlayan ve Dance of Dragons olarak isimlendirilen taht mücadelesini ele almaktadır.

Bu taht mücadelesinin merkezinde iki kadın vardır. Viserys’in birinci eşinden olan kızı Rhaenyra Targaryen ve ikinci eşi Alicent Hightower. Yapımcılar da, oyuncu arayışında bu iki karakterden başlamıştır.

Elimizde Dizi Hakkında Neler Var?

Konu, birinci eşi, Aemma Arryn’den olan 2 oğlu daha bebekken hayatını kaybeder, Viserys Targaryen’in, Katı kurallarının dışında bir karar vererek tahtını kızı Rhaenyra Targaryen’e bırakmak istemesiyle başlıyor. Aemma Arryn’in ikinci oğlanı dünyaya getirirken ölmesiyle, Viserys, Alicent Hightower ile ikinci bir evlilik yapar ve bu birliktelikten 3 oğlu ve 1 kızı olur. Viserys, ne kadar tahtı ilk eşinden olan kızı Rhaenyra Targaryen’a bırakmak istese de, kendisinin hayatını kaybettikten sonra, ikinci eşi Alicent Hightower, tahtın kendi oğlu olan Aegon Targaryen’in olduğu iddia söyleyecek ve Westeros tarihine Dance of Dragons olarak geçen ve Targaryen hanedanlığının en çok kan dökülen iç savaşına dönüşen olaylar silsilesini başlatacaktır.
Bu iç savaşta taraflar, Black Dragons ve Green Dragons olarak ayrılmışlardır ki, bu renkler Rhaenyra ve Alicent’in, Viserys’in birlikteydik yıldönümünde hazırladığı turnuvada giydiği zırhından gelir. Bu iki kişi, Targaryen hanedanlığının ve onların etrafındaki onlarca hanedanın ortadan ikiye ayrılmasının kaynağını oluştururlar. Bu açıdan bu karakterler için doğru hamlelerin seçilmesi dizinin performansında çok önemli bir durum olacaktır. Game of Thrones karakterlerini ele alacak alacak olursak, Margaery Tyrell ile Cersei Lannister mücadelesi gibi, genç ve çok sevilen prenses ile akıllı ve hırslı kraliçe çekişmesi gibi bir karşılaşma olacak önümüzde.
Umuyoruz ki, bu dizi de Game of Thrones gibi, oyuncu listesini başarılı bir şekilde yapmayı başarır. Özellikle, tek başına diziyi zirve yapma potansiyeli olan Daemon Targaryen gibi bir karakter için hangi oyuncuyu seçeceklerini merakla bekliyoruz. Oberyn Martell, nasıl bir sezonu mükemmel bitirdiyse, doğru kararlar ve iyi bir şekilde işlendiği takdirde Daemon’un da diziyi coşkulu götürmesi ihtimali oldukça fazla.

George RR Martin’in, Robert’ın isyanı zamanının dizisini çekilmesi kararının reddedilmesinin ardından, geriye kalan zaman diliminde en ilgi çekici iki olaylardan biri Aegon’un Westeros’u fethi ve diğeri ise Dance of Dragons zamanı olacak gibi duruyordu. HBO, tuhaf bir biçimde, önce Age of Heroes tarihi olayına ilgi duydu ama Blood Moon projesi benzer tuğazlıkla daha başlamadan sonlandırıldı. Dance of Dragons, dönem açısından izleyiciler için doğru bir seçim çünkü senaristlere Game of Thrones’un stratejik konu örgülerine yakın bir senaryo yazma olanağı verecektir. Her iki tarafta da çok ilginç sayısız karakter var ve bu zenginlik büyük bir avantaj olsa da, senaryoyu yazacak olan kişi veya kişilere ağır bir sorumluluk da yüklemiş oluyor. Umuyoruz ki, Game of Thrones’un son 2-3 sezonundan çıkarılması gereken dersler çıkarılmıştır ve ortaya çok başarılı bir hikaye çıkar.
Dance of Dragons’u, Games of Thrones’un durumundan biraz farklı yapacak olan faktörlerin başında, iç savaşın tarafları biri olan Targaryenlerin savaşa ejderhalarını sürüyor olmaları. Viserys’in vefatını takip eden 6 sene boyunca onlarca muharebeye tanık olan bu iç savaş, Westeros döneminin en çok kan dökülen olaylarından birisi ve ejderhaların da kullanımı sayesinde yıkım ve vahşet, Games of Thrones’dakinden çok daha ağır bir şekilde yaşanıyor. Dizinin başarısı için önemli noktalardan birisi de, bu savaş sahnelerinin çekimi olacak ki, ilk sezonların başarısı, sonraki sezonlara HBO’nun ne kadar bütçe yatıracağının belirleyicisi olarak diyebiliriz. Sonuç olarak, entrikalı ilk sezonlar yeterli ilgiyi görürse, aynı Games of Thrones’daki gibi HBO bütçeyi büyük kullanabilir ve ortaya destansı bir dizi çıkabilir.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir