Müzik Haberleri

Müzisyenlere İlham Veren Kitaplar

Eğer müzisyenseniz yada sıkı bir müzik severseniz, herhangi bir şarkıyı çıkarmak için en önemli şeyin ilham olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Sonsuz Oda Blog olarak, efsane müzisyenlerin hikayelerini anlatan ve siz müzikseverlere ilham olabilecek kitapları listeledik.

Before You Judge Me try Hard To Love Me

Konu: Michael Jackson

Kitap bu yüzyılın yıldızı hakkında yazılmış. Hikaye Michael Jackson’ın öldüğü 2009 yılından itibaren yolculuğa başlıyor. Yazar, Michael Jackson’ın hayatını ve yaşadıklarını öğrendiğinde şok oluyor. Roman, alışılmadık ve yanlış anlaşılmış bir yaşamın duygusal ve ruhsal bir görünümünü temsil ediyor kurgusal bir çerçeve hikayesi ile, ancak yazar kitapta sunulan gerçeklerin ne yazık ki doğru olduğunu açıklıyor. Maneviyat arıyordu, çocuk tacizinden yargılanıp beraat etti, hayal dünyası Neverland Çiftliğinde oluşturuldu. Jackson yaşamı boyunca bir efsaneydi ve hayranları tarafından Mesih olarak ibadet edildi. Okuyucu, sadece sevilmeyi arzulayan bir adam olan megastarın acılarını ve duygularını öğrenir. Kitap, gerçeklerle birlikte kurguların bir karışımıdır.

Breakfast with Mick Jagger

Konu: Rolling Stones Grubu ve Bir Kız

On üç yaşında bir kız, seks sembolü Mick Jagger için deli oluyor. Kitap bizi Mick Jagger’ın 33 yaşındaki haline 1976 yılına götürüyor. Kitap, Rolling Stones şarkıcısını mutlak bir feminist ve sayısız işiyle ilgili hikayeleri tasvir ediyor. Kız Mick Jagger’ı seviyor, çünkü yalnızlığını algılayan tek kişi o. Babasının cinsel tacizinden zarar gören kız, hayalindeki erkekle tanışabilir. Mega yıldız, yetişkinliğinde ebedi teselli olmaya devam ediyor.

Mr. Pink Floyd, Michele Mari

Konu: Syd Barrett

“Bana ‘beşinci Pink Floyd’ diyen herkesi uyarıyorum! Barrett bir şarkı yazarı ve gitaristti, ancak 1960’ların sonlarında grup içinde problemler yüzünden ayrılmak zorunda kaldı. Mari bu hikayeyi bir tür olumlu değersiz roman yapıyor. Hepsi, Barrett’in bir dahi olduğu gerçeğine katılıyor, onsuz Pink Floyd’u bu kadar güzel bir şekilde tasvir etmek asla mümkün olmayacaktı. Artık grubun üyesi olmasa bile, daima ruhlarındaydı. Pop efsanesi hakkında bilgili, sevgi dolu ve oldukça çılgın bir roman olarak adlandırılabilir.

Tattoos & Tequila

Konu: Vince Neil

Ne kadar vahşi? 80’lerin sihirli rock grubu Mötley Crüe’den Vince Neil Wharton, çoğu hikayede bir yapıtaşı olabilir gibi görünüyor. Bir kadın avcısı, bir ayyaş, bir uyuşturucu bağımlısı rock’n roll dünyasının tüm klişelerini kullanıyor. Boşanması, kızının ve en yakın arkadaşının ölümü, en trajik olaylar ve hayatının düşük noktaları. Ellerini işinde de denedi: bir dövme salonu, bir içki fabrikası ve hatta kendi havayolu şirketi.

Popular Music from Vittula

Konu: Mikael Niemi ve Genç İsveçliler

Beatles’ın albümü kadar başarılı bir roman. “Vittula’dan Popüler Müzik” İsveç ve diğer birçok Avrupa ülkesindeki tüm satış rakamlarını arttırdı. İsveç’in en uzak köşesinde (kuzey) altmışlı yıllar.Yaşam , engebeli araziler, vahşi iklim ve sert insanlar tarafından belirlenmektedir. Matti vahşi doğada büyür ama Matti ve arkadaşları herkesin herkesle ilgili olduğu bu vahşi ve batıl inançlı dünyada birbirlerine nasıl yardım edeceklerini bilirler. Burada Beatles “Rock‘ n ’Roll Music” den bir albüm belirleyici rol oynuyor. bomba gibi vuruyor. Matti ve arkadaşları bir grup oluştururlar. “Vittula’dan Popüler Müzik” pop müziğe, duygu gücüne ve tüm zamanların en iyi grubuna harika bir trajikomik aşk mektubuna merhaba derler.

The Stones we ourselves

Konu: Tom Tonk ve Zepp Oberpichler

1983 yılında Oberpichler Ten Beers grubunu kurdu. Bu şarkılar, Golden Earring, Jimi Hendrix, Rolling Stones ve Dr. Feelgood gibi popüler 60’ların ve 70’lerin gruplarının bazı kapaklarının kapak sürümleriyle gerçekleşti.

City of Light: The Last Days of Jim Morrison

Konu: Philip Steele

Kesin olan, Amerikalı şarkıcı ve şairin, Kuzey Afrika’daki akciğer problemleri ile kariyerinin sonuna geldiği ve Paris’teki yaşamının son aylarında astım şikayetleri çektiği. Bununla birlikte aşırı dozda eroin ile savaşmaya çalışmış ve akciğer kanamasından ölmüş olabilir. Ölüm anında, sadece kız arkadaşı Pamela Courson yanındaydı. Son aşamayı, doğal olarak karakterlerinin zihinlerine bakabilir ya da hep orada olmuş gibi algılar. Böylece roman, tüm spekülasyonların açık ama kurgusal bir dokusunu sunar. Kuşkusuz, kitap bir roman olarak adlandırılabilir.

Wonderland Avenue: A Rock ‘n’ roll saga

Konu: Danny Sugerman

Bir yapımcının destansı hikayesi. Danny Sugerman, Kapılar’ı ürettikten hemen sonra Jim Morrison ile tanıştı. Beverly Hills’de sadece isyan yoluyla bir miktar momentum getirebileceği kadar sıkıcı başladı. Başlangıçta tereddüt etti, yıllar geçtikçe daha çok uyuşturucu bağımlılığına kayıyor. Iggy Pop ile tanışma ve sözde arkadaşlık hikayenin geri kalanını tamamlıyor. Bu kitap, tüm rock ve roll’ları seks ve uyuşturucu ve çok fazla cazibe ile sunuyor. Sugermans’ın bu kitapta ne kadar dürüst davrandığı şaşırtıcı. İlaç kullanımının sonuçları bir doktorla çok ayık bir konuşmada tanımlanmıştır. Sugerman ilaçlardan uzaklaşmak istiyor.

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir