Dizi Haberleri

Hbo’nun En İyi Dizileri

Eskilerden günümüze kadar gelen süreçte oldukça fazla televizyon yapımını izleyici ile buluşturan bu platformda yer alan ve içlerinde en iyisi denilebilecek dizileri Sonsuz Oda ailemiz için derledik.

Game of Thrones (2011-2019)

Şimdi koskoca bir fantastik dünyanın hayalini kurun, kurduğunuz bu fantastik dünyada yazlar oldukça  kısa sürerken, kışlar sanki hiç bitmiyor gibi çok fazla sürsün. İzleyicileri, her bölümü için yayınlanacak günleri iple çekiyor. Game of Thrones dizisi, her sahnesi ile çok fazla detaya yer verilen bir başyapıt kesinlikle.  Ejderhaların da yer aldığı bu düzende, oldukça güçlü olan bu yaratıklar insanlar tarafından çoktan yok edilmiş haldeler.

Adının Westeros verildiği bu evren çok fazla karanlık ve kışın yaklaşmakta olduğu bir yer. Herkesin tek korkusu kış mevsimi, çünkü kış geldiğinde bir türlü bitmek bilmiyor. Winter is coming sözü ile bilinirliğini çok daha fazla arttıran Game of Thrones dizisi lordlara sonuna kadar doyacağınız bir yapıt. Dizinin içerisinde toplamda yedi farklı krallık bulunmaktadır. Bir de bu krallıkların yönetildiği demir bir taht vardır.

Dizide krallıkların dışında bu demir tahta bağlı ya da bağlı kalmayan soylu aileler de yer almaktadır. Game of Thrones dizisinin izleyiciye en yakın gelen ailesi tabi ki Starklar’dır. Kuzeyin koruyucusu olan ve demir tahta hizmet eden Stark Ailesi, dizinin şüphesiz en fazla acı çeken ailesi konumunda olacak.

Kuzeyin en ucuna baktığımızda ise metrelerce yüksekliği olan, uzun buzdan bir duvar bulunmaktadır. Buzdan olan bu duvar, kışın gelecek olan tehlikelere karşı krallıkları koruma amaçlı yapılmıştır. Gece nöbetçileri ise bu duvarın arkasında yaşamaktadır. Bu kişilerin çoğunluğu ölümle cezalandırılmış suçlu kişilerdir. Bu suçlu karakterler, bir yemin ederek geceleri nöbete katılmaktadır. Genellikle çoğunluğu isteyerek yemin veriyor. Mecbur kalıyorlar çünkü eğer etmezlerse kafaları uçuruluyor.

Duvarın öteki tarafında ise hiçbir krallığa bağlı olmayan insanlar vardır. Bu kişilerin de çoğu yabani karakterlerden ve devlerden oluşuyor. Hatta bazıları da beslenmesini insan yiyerek yapıyor.

Tüm krallıkların istediği ise demir taht. O tahta oturan kişi kesin bir hükümdar olamıyor ama yine de en güçlü kişi olarak kendini ilan etmiş oluyor. Senaryoda 9 aile bulunuyor ve bu ailelerin kendine has bayrakları, mühürleri ve sözleri bulunmaktadır.

The Sopranos (1997-2007)

Dizinin yapımcılığı David Chase tarafından üstlenilmiştir. Bu dizi HBO kanalında ekrana gelmiştir. Suç ve dram temasını işleyen The Sopranos, 1999-2007 seneleri arasında izleyiciyle buluşmuştur. Toplam olarak 6 sezon 86 bölüm süren bu dizi daha sonra final yaparak sevenlerine veda etmiştir. Tony Soprano bir mafya ailesinin lideridir. Kendi hedeflerine ulaşmak için birçok mücadeleye girmektedir. Bu girdiği mücadeleleri ve çekişmeler dizide ele alınmıştır. Dizide şiddet, suç ve sevgi temaları üzerine farklı şekilllerde yaklaşımlarda bulunulmaktadır.

The Wire (2002-2008)

Bu dizi toplam olarak 5 sezondan oluşmaktadır. Dizinin sezonlarında farklı farklı konular ele alınmaktadır. 1. Sezonda uyuşturucu, 2. sezonda sendikalar ve işçi, 3. sezonda politika, 4. sezonda eğitim sistemi ve 5. sezonda da medya konuları işlenmektedir. 5 sezonda da ana konular, ana temalar birbirinden bağımsız olmasına rağmen, asıl konu asla tamamıyla değişmiyor. Dizide yer alan karakterler her sezonda görünüyorlar ve yaşanan tüm gelişmeler Baltimore şehrin de yaşanıyor. Dizinin sezonlarında izleyiciye sunulmak istenen asıl konu; herhangi bir kurumda iş hayatınızı yaşıyor olsanız da yine sonunda sizden yapılması istenen veya size dayatılan olgulara karşı gelerek, yer aldığınız kurumda mücadele etmeniz gerektiğidir.

True Detective (2014-)

True Detective dizisi senaryosu ve oyuncu kadrosu ile 2014 yılında seyirciyle buluşturulmuş olan ABD’de merakla izlenen gerilim, drama ve polisiye kategorisine giren bir dizidir. 

Louisiana Cinayet Masası’nda görev yapmakta olan dedektif Martin Hart (Harrelson) ve Rust Cohle (McConaughey) seri katil olan birinin izini sürmek için peşine düşerler. Bu konuda beraber çalışan ikili, takibin adımları derine indikçe, kendi yaşadıkları hayatları da bir anda karmaşıklaşmaya ve içinden çıkılmaz bir duruma gelir. Tam 17 yıl gibi uzun bir süre boyunca bu seri katili yakalamak için elinden geleni yapan bu 2 dedektif, üzerinden yıllar geçmesine rağmen, davanın tekrar gündeme gelmesi ile beraber kendilerini sorgu masasında sorguya çekilirken bulurlar.

Sex and the City (1998-2004)

30’lu yaşlarının henüz başında olan 4 kadın ve asla bitmek bilmeyen akıllanmadıkları aşk maceralarının işlendiği bir dizidir. Herkesin merakla ve keyif alarak izlediği ve fenomen halini alan Sex & The City; 4 çok yakın arkadaş olan Samantha, Carrie, Miranda ve Charlotte’ın özel hayatlarını izleyici ile buluşturarak, kariyer sahibi olan kadınların yaşadıkları sorunlara ve içinde bulundukları aşk hayatlarını konu alıyor. 6 sene boyunca ekranlarda izleyici ile buluşan bu dizi ilerleyen zamanda iki sinema filmiyle de birlikte sinema salonlarına taşındı.

Six Feet Under (2001-2005)

Bir aile cenaze evi işletmektedir. Bu ailenin babasının ölmesinin ardından hayatları tamamen değişir. Aile içerisinde bulunan tüm kişiler birbirlerini sanki yeniden tanımaya başlarlar. Hayata farklı bir açıdan bakışlarını anlatan bu senaryo, yüzeysel yaşanan ilişkilerin ağır ağır derine indiği bir kara mizah hikayesidir.
Alan Ball tarafından ortaya çıkan bu dizinin tam 32 Emmy adaylığı ve 7 ödülü var.

Chernobyl (2019)

Chernobyl dizisinin konusuna bakacak olursak; yıl 1986’da Ukrayna’da Çernobil nükleer santralde yaşanan bir patlama ve bu patlamanın daha sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. Bu yaşanan acı olaydan sonra SSCB, bu olayın araştırılmasını sağlamak üzere ülkenin en iyi nükleer fizikçilerinden biri olan Valery Legasov’e görev verir. Kazayı incelemey, Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile beraber giden Valery Legasov, olayın nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkartmak ve yaşanan felaketin sürecini kontrol altında tutabilmek için güç bir şekilde çalışmaya başlar.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir