Dizi Haberleri

How I Met Your Mother Neden Bu Kadar Çok Sevildi?

Yıl 2005 aylardan Eylül televizyon ekranlarına hakkında 10 yılı aşkın süre boyunca konuşacağımız bir sit-com dizi yayına giriyor How I Met Your Mother. ABD televizyonlarına komedinin gerçek gücünü gösteren dizi günümüzde bile hala daha arkadaşlarımız arasında diziden aklımıza kazınmış sözleri kullanıyoruz. Peki neden bu kadar çok sevildi? Bunun tam olarak net bir cevabı bulunmamaktadır. Dizideki karakterlerin her biri o kadar iyi işlenmiş her bir karakter ayrı ayrı dizilerin başrolü olabilecek durumda. Şimdi ise How I Met Your Mother dünyasına giriş yapalım.

Dizi 2030 yılında baş karakterlerden Ted Mosby’nin çocuklarının karşısına geçip anneleri ile nasıl tanıştıklarını anlatmasıyla başlıyor, zaten dizinin adı da buradan gelmektedir ve bu hikaye tam 208 bölüm sürüyor. Kendini tekrar etmeden 208 bölüm çekilen dizide bu durum bir başarı olarak gösteriliyor. Dizi Ted ve Marshall’ın nasıl tanıştıkları an ile başlıyor ve senaristleri olan Bays ve Thomas kendi hikayelerinden yola çıkarak karakterlere yön veriyor.

9 Senelik Büyük Macera

9 sezon boyunca izleyicileri eğlendiren ve yüzünü güldüren How I Met Your Mother hala daha izlenilmeye devam etmektedir. Başarılı dizi 9 sezon boyunca Ted’in maceralarını işlemektedir. İlk sezonunda Ted’in hayatının aşkı olan Robin ve yakın arkadaşı Barney ile tanışmasını konu ederken, sonraki sezonlarda da How I Met Your Mother oyuncuları Ted, Robin, Barney, Lily ve Marshall’ın hikayeleri anlatılmaktadır.

Dizinin Karakterleri

Ted Mosby – Josh Radnor

Hiç bir zaman aşık olmayı başaramayan Ted, herzaman başarıya odaklanmıştır ve asla pes etmeyen bir karakterdedir. Her zaman ilk hedefi arkadaşlarına ailesine yardım etmek olan Ted Mosby sıklıkla gülünç olaylarla karşı karşıya kalmış ve bizlere birçok konuda örnek olmuştur. Daha dizinin ilk bölümünde tanıştığı Robin’e aşık olan Ted sonrasında bir türlü aşk hayatını yoluna koyamamıştır.

Robin Scherbatsky – Cobie Smulders

Kanada’dan New York’a başarılı ve ciddi haberler sunma hayalleri ile gelen oldukça da güzel biridir. 5 köpeği ile mutlu bir hayata sahip olan Scherbatsky ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünmemektedir ancak 9 sezon boyunca dizide çeşitli aşk ikilemleri arasında da kalmışlığı oldukça fazladır.

Marshall Eriksen – Jason Segel

Marshall, Ted’in üniversite aynı odada kaldığı arkadaşıdır. Üniversitenin başından itibaren birbirlerinden ayrılmamış üniversiteden sonra da birlikte ev arkadaşı olmuşlardır. O zamanlar aşık olduğu Lily ile birlikte çok mutlu ve huzurlu yaşayan Marshall tam bir görev adamı ve doğa dostudur. Her zaman başarı peşinde koşan karakterimizin de başından hiçte kolay şeyler geçmemiştir. Ailesiyle çok güçlü bağları olan Marshall kimi zaman yüzümüzü güldüren, kimi zaman ders veren kimi zaman ise ağlatan anlara sebep olmuştur. İzlemesi en zevkli karakterlerden biridir Marshall. Hatta o kadar tatlı durumları vardı ki yargıç olduğu zaman bile ona şeker yargıç deniliyordu.

Barney Stinson – Neil Patrick Harris

Dizi hayranlarının genelinin bayıldığı karakter “Barney Stinson”. Tamamen kafasına buyruk hiç fırsat kaçırmaksızın bir kızı tavlayan ve bunun üzerine kitaplar yazmış bir adam. Kitaplar yazmış derken ciddiyiz ve bu kitaplar şu anda satışta. Ted ile şans eseri tanışmış ve bir daha ayrılmamıştır. Çoğu zaman bizleri güldürse de Barney gerçekte içten içe acı çekmektedir. Dizinin uzun bir sürecinde durumu belli etmeyen Barney bunu belli ettiği zaman büyük ihtimal göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

Lily Aldrin – Alyson Hannigan

Lily, Ted ile Marshall’a aşık olduktan sonra tanışmış ve üniversiteden sonra da aynı evde yaşamaya devam etmiştir. Grubun lideri denebilecek konumdadır ve herkesi sürekli dizginlemeye çalışır. Bakmayın dizginlemeye çalışır dediğimize en çılgın karakterlerden biridir Lily Aldrindir.

Diğer Yardımcı Karakterler

Marvin Eriksen Sr. (Bill Fagerbakke) (2005-2011)

Brad (Joe Manganiello) (2006–)

Bilson (Bryan Callen) (2006–)

Blauman (Taran Killam) (2006–)

Sandy Rivers (Alexis Denisof) (2006–)

James Stinson (Wayne Brady) (2006–)

Stella Zinman (Sarah Chalke) (2008–2009)

Don Frank (Benjamin Koldyke) (2009–2010)

Becky (Laura Bell Bundy) (2010)

Sam Gibbs (Ben Vereen) (2010-)

Zoey Pierson (Jennifer Morrison) (2010–2011)

Zoey’nin “Kaptan” lakaplı eşi (Kyle MacLachlan) (2010–2011)

Dizi Bilgileri

Tür: Romantik, Komedi

Yapımcılar:  Carter Bays, Craig Thomas

Oyuncular:  Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders

Bölüm Sayısı: 208 Bölüm – 9 Sezon

Ortalama Bölüm Süresi: 22 Dakika

Yapım Yılı: 2005 – 2014

IMDb Puanı: 8.5

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir