Dizi Haberleri

2020 Yılının En İyi Dizileri

Tekdüze senaryolardan, abartılmış aşk hayatlarından ve dozu kaçırılmış entrikalı dizilerden sıkıldınız mı? Farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? Birbirinden güzel son dönem dizilerini sizler için düzenledik.

Betty (HBO) – IMDB: 6,0

Betty, erkeklerin egemen olduğu kaykay dünyasında iz bırakmak isteyen bir grup kadının hikayesini konu ediyor. New York City’de geçen dizide, erkek kaykaycıların hakim olduğu bir dünyada var olmak için zorlu bir mücadeleye girişen genç kadınlara odaklanmış. Kadın dayanışmasının en eğlenceli hali olarak adlandırabileceğimiz bu dizide sadece kadınları değil, bir amacı olan tüm insanları motive eder bir niteliktedir eğer sizlerde bir mücadelenin eğlenceli yönü başlığı adında bir yapım güzel olur diyorsanız bu dizi tam size göre.

Dare Me (USA) – IMDB: 6,7

Megan Abbott’un “Dare Me” isimli romanından uyarlanan dizide lise son sınıf öğrencisi bir ponpon kız artık dahil olmadığı gruptan intikam almanın planlarını kurar. Kurmuş olduğu planların düşünce etabından, uygulama kısmına kadar izleyicileri ekranları başlarına esir ediyor. Biraz daha ağır kanlı dizileri izlemeyi seviyorsanız yada bu tarzdaki bir yapımı merak ediyorsanız bu diziyi kaçırmayın deriz.

Vida (Starz) – IMDB: 7,1

Emma ve Lyn isimli iki Meksikalı-Amerikan kız kardeşe odaklanıyor. İçerisinde bulundukları durum onları eski mahallelerine geri dönmeye zorlar. Burada geçmişleri ile yüzleşirler ve annelerinin kimliğiyle ilgili şok edici gerçekleri öğrenirler. Yaşadıkları durumun kardeşler arasındaki gerilimi arttırdığı her bölümü ile izleyenleri şaşırtan bu dizinin  sizler için izlemeye değer olduğunu düşünüyoruz.

The Plot Against America (HBO) – IMDB: 7,3

Philip Roth’un romanından ekrana taşınan The Plot Against America, faşizmin yükseldiği bir ortamda yaşayan Yahudi bir ailenin hayatını konu almaktadır. Alternatif bir Amerika tasvirinin ekrana aktaran dizide, azınlık düşmanı bir siyasetçi olan Charles Lindberg, yeni Amerikan Başkanı olur ve ülkeyi büyük bir anarşi dalgasının içerisine sürükler. Bir şey izlemek konusunda seçici ve farklı bakış açıları arıyorsanız The Plot Against America dizisi sizlerin isteğini karşılayabilir.

Better Things (FX Networks) – IMDB: 7,7

Bir yandan üç kız çocuğunu yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da oyunculuk kariyerinde başarıyı yakalamaya çalışan Sam isimli boşanmış bir anneyi ekranlara getiren dizide; Louie’den tanıdığımız Pamela Adlon başrolde yer alacak. Bu dizi hakkında yayınlandığı kanal FX Networks’un en başarılı dizilerinden birisi olduğunu söylesek sanırım abartmış olmayız.

Mrs. America (FX on Hulu) – IMDB: 7,8

Listemizde bir mini dizi var toplam 9 bölümden oluşuyor. Bu dizi ilk olarak FX Networks için hazırlanmıştı ama Disney’e bağlı Hulu’ya transfer olarak “FX on Hulu” başlığı altında yayınlandı. Dizide Cate Blanchett başrolde yer almanın yanı sıra yapımcı olarak da yer almaktadır. Gerçek hayattan esinlenilerek hazırlanan yapımda, pek çok kişinin kurgu versiyonunu barındırıyor. Eğer sizde senaryosu güçlü ve kurgusal matematiği yüksek bir dizi istiyorsanız bu diziyi listenize ekleyebilirsiniz.

The Great (Hulu) – IMDB: 8,0

1700’lü. yıllarda Avusturya’nın kırsal kesiminde yaşayan genç bir kadın, bir Rus Kralı ile evlenir. Fakat bu evlilik genç kadını kendi mutluluğu ve Rusya’nın geleceği arasında bir seçim yapmak zorunda bırakır.

Dizide, Rus Kraliçesi II. Katerina’nın entrikalı hayatına odaklanılıyor. II. Katerina’nın yükselişini ele alındığı yapımda aynı zamanda kocası Kral Peter ile olan olaylı ilişkisine de değiniliyor. 2020 yılının en başarılı dizilerinden birisi olan bu dönem dizisi tarih severler ve biraz daha farklı içerikler seyretmek isteyen insanlar için çok uygun.

The New Pope (HBO) – IMDB: 8,2

İtalyan sinemasının önemli isimlerinden Paolo Sorrentino’nun yazıp yönettiği The Young Pope dizisinin devamı olan The New Pope, bir papanın yaşadıkları konu alan bu dizide toplumda inanç ve din adamlarının düşünce sistemleri gibi oldukça ilgi çekici başlıklar yer almaktadır. Ülkemizde bu diziyi Blutv platformundan izleyebilirsiniz.

BoJack Horseman (Netflix) – IMDB: 8,7

Başrolleri seslendiren Will Arnett,Aaron Paul,Amy Sedaris gibi isimlerin bulunduğu harika bir çizgi dizi. Son yıllarda çizgi dizilere olan ilginin artması bu yapım hiçbir şey ifade etmiyor çünkü bu dizi her zaman popülerliğini korumuş harika bir çizgi komedidir. Yapımda huysuz bir atın çevresinde geçen birbirinden ilginç olayları konu almaktadır.

Better Call Saul (AMC) – IMDB: 8,7

Better Call Saul , Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından oluşturulan bir Amerikan suç draması dizisidir. Bu dizi bir döneminin çok ses getirmiş ve halen daha hakkında konuştuğumuz Breaking Bad’in 6 yıl öncesini anlatmaktadır. Dizinin inanılmaz sahneleri, unutulmaz oyunculukları ile yayınlandığı tarihten bu yıla kadar bir çok başarıyı elinde tutmayı başardı. Eğer Better Call Saul izlemek konusunda şüpheleriniz varsa sizi şaşırtmayı çok iyi bildiğini, bilmenizi isteriz çünkü başrol karakterimiz olan Saul Goodman’ı hiç böyle düşünmediniz.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir