Sinema Haberleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken En iyi 10 Soygun Filmi!

Kaybedecek pek fazla şeyi olmayan baş karakterler, zekice kurgulanmış ancak risk oranı yüksek bir plan ve tansiyonun asla düşmediği bir adrenalin maratonu. Soygun filmleri her zaman izlemesi zevkli, ters köşeleri ve sınırda gezen karakterleriyle sinema sanatının farklı bir yüzünü gösteren sanat eserleri olmuştur. Türe dair birçok örneği bulunan soygun filmleri, kaliteli senarist ve yönetmenlerin ellerinde birer altın madenine dönüşebiliyorlar. En kalilteli ve mutlaka izlemeniz gereken 10 müthiş soygun filmleri için hemen aşağıya, listemize alalım. Tabii çayınızı, kahvenizi hazır ettiyseniz! : )

Fast Five

Tüm Hızlı ve Öfkeli serisindeki en favori filmim olan Fast Five, serinin tam olarak cılkının çıkmadan hemen önce çıkan belki de serinin en eli yüzü düzgün filmi. Hem iyi bir soygun filmi hem de iyi bir Hızlı ve Öfkeli filmi olan yapım, Vin Diesel ve Paul Walker’ın birbirleriyle olan uyumu, oyuncu kadrosu ve ilgi çekici konusuyla dikkat çekiyor. Yolların bu sefer Rio’ya düştüğü yapım, sonlara doğru aksiyon fantezisini biraz abartsa da eğlenceli seyirliği ve yüksek temposuyla kendisini başarıyla izlettiriyor.

The Town

Kaliteli bir soygun filmi ortaya koymak epey zor bir zanaattır ancak The Town ortaya hem tam anlamıyla bir soygun filmi koyuyor hem de iyi bir drama sahip. Tüm soygun filmleri arasında kişisel olarak en favori birkaç soygun filminden biri olan The Town, buram buram Boston kokan bir suç draması. Jeremy Renner’in kariyerinin en iyi performasını ortaya koyduğu filmin oyuncu kadrosu da ateş ediyor. Ben Affleck, John Hamm, Jeremy Renner ve Rebecca Hall’lu filmin yönetmenliğini de bu konuda biraz acemi olan Ben Affleck yapıyor ancak belki de yönetmenlik kariyerinin en iyi işini ortaya koyuyor.

Ocean’s Eleven

Soygun filmleri denince ilk akla gelen yapımlar arasında bulunan Ocean’s serisi, eğlenceli seyirliği ve yıldızlar topluluğuna sahip oyuncu kadrosu ile ön plana çıkıyor. Özellikle serinin ilk filmi olan Ocean’s Eleven tüm serinin en dikkat çekici filmiyken kadrosunda Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Andy Garcia ve Julia Robers gibi usta oyunculara sahip.

Heat

Heat bir soygun filminden ziyade daha çok bir suç filmi ve kendisini bu listeye almamın tek bir sebebi var; çünkü başrollerinde Robert De Niro ve Al Pacino var! Usta yönetmen Micheal Mann imzalı filmin konusu ve başrolleri bu kadar ilgi çekici olunca filmle ilgili de beklentiler epey yükseliyor, değil mi? O beklentileri istediğiniz kadar yükseltebilirsiniz zira Heat hem kendi janrasında kült olabilecek kadar kaliteli bir film hem de kendisinden sonra gelecek suç/soygun filmlerine önayak olabilecek kadar da usta işi bir yapım.

Reservoir Dogs

Rezervuar Köpekleri, Tarantino’nun ilk uzun metrajlı filmi. Tarantino’ya öz olan ne kadar imza unsur varsa içerisinde barındıran yapım, gerek garip ve ilgi çekici karakterleri gerekse zekice senaryosuyla farklı ve benzersiz bir soygun filmi seyirliği sunuyor. Konusu, replikleri ve ters köşeleriyle hem iyi bir suç filmi olan Rezevuar Köpekleri hem de Tarantino külliyatının hala en değerli yapımlarından biri.

Logan Lucky

Ocean’ın yönetmeni Steven Soderbergh’den Logan Lucky, NASCAR etkinliğini soymak isteyen bir grup hırsızın konusunu edinen ilginç bir seyirlik. Filmin konusu, işlerinde dibe vurmuş olan iki kardeşin, yaşanacak büyük NASCAR yarışı sırasında bir soygun gerçekleştirmeye çalışmasını, bunu yapmak için de bir takım oluşturmalarına odaklanıyor. Channing Tatum, Adam Driver ve sarışın bir Daniel Craig’e sahip oyuncu kadrosu, eğlenceli konusu ve oyuncu kadrosuyla ön plana çıkıyor.

The Usual Suspects

Yönetmen Brayn Singer’ın hala en usta işlerinden biri olarak gösterilen Olağan Şüpheliler, konu suç ve soygun filmleri olunca en klasik ve kült olmuş yapımların başında geliyor. İkonik bir konusu olan filmde 5 adet birbirinden güvenilmez karakterle ‘’hangisi aslında suçlu?’’ sorusundan yola çıkan bir hikaye izliyoruz. Benzersiz temposu, ilgi çekici konusu ve tam anlamıyla epik finaliyle türün sevenleri için biçilmiş kaftan bir yapım.

Baby Driver

Kendine has özgün bir tarzı olan Edgar Wright’ın yönetmenliğindeki Baby Driver, genç yaşına rağmen usta bir şöför olan Baby lakaplı karakterin banka soygunlarına yardım ederken başının derde girmesini konu ediniyor. Son yıllarda çıkmış en iyi soygun filmlerinden olan yapımın oyuncu kadrosu kadar müzik seçimleri de oldukça dikkat çekici.

Inside Man

Usta yönetmen Spike Lee’nin en popüler filmlerinden olan Inside Man’de, bir polis olarak banka soymaya kalkışan Denzel Washington’ı ve bir suç dehası olarak Clive Owen’ı başrollerde izliyoruz. Soygun filmlerinin en dikkat çekici yapımları arasında gösterilen Inside Man’in müthiş temposu, akıl dolu senaryosu ve kaliteli oyunculuk performansları en güçlü yanları.

Inception

Christopher Nolan, büyük oyuncu kadrosu ve beyin yakan bir soygun hikayesi… Tüm bunları aynı cümlede kurmak bile rüya gibiyken, Nolan’ın en mühür işlerinden Inception kısa bir tanımı olarak bunları söyleyebiliriz. Inception bildiğimiz soygun işlerinden değil elbette. Bir rüya hırsızının hikayesini anlatan filmin oyuncu kadrosu da filmin kendisi gibi kocaman kalitede; Tom Hardy, Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon- Levvit, Ellen Page ve niceleri. Müzikleri, kadrosu, konusu ve en çok finaliyle kült seviyesine ulaşan Inception yalnızca soygun filmleri arasında değil, genel itibariyle kesinlikle izlenmesi gereken çok kaliteli bir yapım.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir