Sinema Haberleri

Maymunlar Cehennemi Film Serisi

Sinema dünyasının en beğeni alan ve sevilen serilerinden biri olan Maymunlar Cehennemi serisidir. İlk film, 1968 yılında çekilmiştir ve günümüzde en iyi bilim kurgu filmleri arasına girmeyi başarmıştır. Maymunlar cehenneminin ilk serisi olan ve 1968 yılında çekilen filmin konusu, dört astronot kış uykusunda iken, uzay gemileri yanlışlıkla farklı bir gezegene iniş yaparlar. Işık hızında ama 2006 yıllık bir yolculuk yapmışlardır. Bu yolculukta astronot olan Stewart (Dianne Stanley) geçici ölüm yaşar. Astronot arkadaşları, Taylor (Charlton Heston) Landon (Robert Gunner) – Dodge (Jeff Burton) uyandıklarında arkadaşları Steqart (Dianne Stanley) in vücudunun kurumuş olduğunu görürler. Gemileri ise gezegende bir göle saplandığı için batmak üzeredir. Kıyıya gidebilmek için bir şişme bot kullanırlar ve kıyıya vardıklarında Dodge toprak testi yapar ve toprağın yaşam için yeterli olmadığını anlar. Bu elverişsiz yaşam için yeterli olmayan topraklarda yola çıkarlar ve çöle doğru yaklaştıkları sırada, üzerinde kıyafetleri olan atların sırtlarında gorillerin ateşli silah ve ağlarla kendilerine saldırdıklarını görürler. Goriller ya insanları esir alırlar yada yakalayamadıklarını öldürürler. Dodge kaçarken öldürülmüştür. Landon boğazından vurulur ve Taylor ise goriller tarafından kaçırılmıştır. Goriller kendi şehirlerine Landon’u götürürler. Taylor gorillerin elinden kurtulabilmek için arkeolog nişanlısı Cornelius ile iletişime geçmelidir. Çamura yazı yazarak iletişim kurmaya çalışırken Zaius bunu öğneri ve Taylor’ın kısırlaştırılmasını emreder.

Daha sonra 1970 yılında çekilen Maymunlar Cehennemi Dönüş filmi, ilk filmin sonunda, bir gezende olmaklarını dünyanın geleceğine gittiklerini anlayan Taylor ve Nova’nın yasak bölgelerinde kaybolmaları sonucu onları bulmaya gelen astronot Birient ile yollarının keşismesini anlatacaktır. Nova at sırtında dolaştığı sırada Brient’e rastlar ve Taylor’ın yasaklı bölgede kaybolduğunu öğrenir. Taylor kaybolmamıştır. Bir grup ilkel insan tarafından kaçırılmış ve yeraltında tünellerde gizli tutulmaktadır. Goriller ise bu insanların hayatlarını yok etmek için harekete geçmiştir. Ancak yeraltında tünelde yaşayan insanlar bunu kabul etmemektedir. Taylor’ı ellerinde tutan insanların çok güçlü silahları vardır ama bunların yanlış kullanılması demek gezegenin tamamen yok olmasını sebep olacaktır.

1971 yılında filmin devamı olan Maymunlar Cehennemi Kaçış filmi, okyanosta birkaç insan yüzerken karşılarına bir uzay gemisi çıkar ve bu uzay gemisi insanları çok heyecanlandırır. Maymunlar Cehennemi 1 filminde hatırlayacağımız, Taylor’ın uzay gemisine çok benzemektedir. Uzay gemisi kıyaya yaklaştığı sırada üç astronot başlıklarını çıkartır ve herkes büyük bir şaşkınlık yaşar. Karşılarında üç maymun durmaktadır. Taylor’a yardım eden, Cornelies ve Dr. Zira’nın yanı sıra bir de Dr. Milo’dan oluşan üç maymun vardır. Los Angeles Hayvanat Bahçesi’ne götürülen üç maymun müşade altına alınır ve incelenmeye başlanır. Maymunlar bu sıra hayvanat bahçesinde tüm yeteneklerini sergilemeye başlarlar. 3955 yılından 1973 yılına dönmeyi başarmışlardır. Yok olmak üzere olan dünyayı görmüşlerdir ve geriye kalan maymunlardır. İnsanların uğrayaşacağı tehlikeleri bildikleri için, hayvanların yok olduğunu, insanların evde evcil hayvan olarak maymun beslediklerini, zamanla maymunların insan gibi zeka kazandıklarını hatırlatırlar. Dr. Hasslien bu bilgiler karşısında dehşete düşer ve dünyayı gelecekten kurtarmak için gerçekleri öğrenip buna engel olmak zorundadır.

1972 yılında filmin devamı olan Maymunlar Gezegeninde İsyan filminde zeki şempazeleri Cornelius, Zira ve oğlu Caesar saklanmayı başarmıştır. 20 yıl süren saklanma sonucu iktidar sahiplerinin onları öldürmesinden kaçmıştır ve saklanmayı başarmışlardır. Ceaser, artık açığa çıkmak ve köleleştirilen maymunları kurtarmak için harekete geçmek istemektedir.

2001 yılında çekilen film serisi Maymunlar Gezegeni’n de ise, uzay seyahati sırasında kaybolan şempanzesini aramak için yola çıkan Astronot Leo, ana gemisi ile irtibatını kaybeder. Leo ana gemiyi kaybedince mecburu gezegene mecburi iniş yapar. Burada maymunlardan kaçan insanlar ile karşılaşır ve bu sırada maymunlar tarafından yakalanır ve esir alınır. Satılmak üzere tutsak hayatı başlamış olur. Senatör kızı Ari tarafından hem Leo hem de, sarışın ilkel kız Daena satın alınır. Ari ve yakın dostu eski Generall Krull Leo’nun evden kaçmasına yardım eder.

2011 yılında filmin serisi kaldığı yerden devam eder ve Maymunlar Cehennemi: Başlangıç filmi çekilir. Film bu sefer günümüzde yaşanmaktadır. Maymunlar üzeinde genetik gözlemler yapan Will Rodman bir maymunu genetik araştırmalarını yaptığı tesisten kaçırır. Will Rodman’ın asıl amacı kaçırdığı maymun ile arkadaşlık kurmak ve onu insan gibi yetiştirmeye çalışmaktır. Will maymunla dostluk kurmaya başlamıştır. Ona birçok şey öğretmeye ve insan gibi yaşatmak için çabalamış ve bunu başarmıştır. Will maymuna Cesar adını verir. Will’in babası bir gün bir kazaya karışır ve yaralanır. Karşı taraf Will’in babasının üzerine yürüdüğü sırada, maymun Cesar adamı yaralar ve maymunlar hapisanesine düşer. Will Cesar’ı oradan çıkarmak istemiş ancak başarısız kalmıştır. Cesar ise Will’in onu terkettiğini düşünür. Maymun Cesar, hapishanede diğer maymunlar ile arkadaşlık kurar ve birkaç maymun arkadaşıyla birlikte gördüğü işkenceden kurtulmak için hapishaneden kaçmayı başarır. Daha sonra yaptıkları plan sayesinde genetik mühendislerin olduğu binaya savaş açar ve yağmalar. Ormana ulaşmak için birçok insanı öldürürler. Filmin sonunda Will, Cesar’ı bulur ve onun yanında kalmasını ister. Ancak Cesar Will’e çok kırgındır evinin maymunların yanı orman olduğunu söyler ve ormana gider.

2014 yılında filmin serisi olan Maymunlar Cehennemi Şafak Vakti çekilmiştir. Genleriyle oynanan ve değişime uğrayan isyancı maymun Caesar kaçmıştır. Kaçısının 10 yılı genetik evrim geçirmiş ve daha da güçlenmiş ve zeka olarak ileri seviyeye gelmiştir. Kendisi gibi evrim geçiren maymunlar ordusu kurmuştur. Gücü sayesinde kurduğu maymunlar ordusuna liderlik yapmaktadır. 10 yıl önce salgın sonucu hayatta kalan bir grup insanla karşı karşıya kalırlar. Hayatta kalan insanlarında, maymunlar ordusunun da tek bir amacı vardır. İnsanlarda maymunlar gibi yeni dünya düzenini oluşturmak için lider olmak istemektedir.

2017 yılında Maymunlar Cehennemi Savaş filmi çekilmiştir. Serinin son çekilen filminde, 15 yıl önce kontrolden çıkan bir deney sonucu maymun medeniyeti dünyaya gelmiş ve salgın başlamıştır. Salgın tüm dünyayı etkisi altına almıştır. İnsanlar ani bir şekilde salgın sonucu ölmeye başlamıştır. İnsan ve maymun arasındaki ilk çarpışma bu salgın zamanı Koba isimli maymun, Ceaser’i vurduğunda başladı. Ancak Koba nesli tükenmekte olan insan türü ölmüştür. Askerler bölgedeki insanları kurtarmak için gelir ama at üzerinde gorilleri görürler. Askerler gorilleri hiç acımadan öldürür. Bunun üzerine Ceaser (Andy Serkis) ve maymun ordusu askerlere saldırmaya başlar. Savaşma sırasında sadece geriye 4 insan kalmıştır. Maymunlar ise 60’dan fazla kayıp vermiştir. Maymunlar ölülerini nehre bıraktığı sırada askerler tekrardan maymuların sığınağına saldırır ve Ceaser’in ailesini öldürür. Büyük yolculuğa çıkmakta iken, Ceaser onlarla gitmez ve intikamını almak için askerlerin bulunduğu yere doğru gitmeye başlar.

MAYMUNLAR CEHENNEMİ BAŞLANGIÇ OYUNCULARI

Will Rodman rolüyle -James Franco[5]

Caroline Aranha rolüyle -Freida Pinto

Caesar rolüyle- Andy Serkis

Charles Rodman rolüyle- John Lithgow

Irena rolüyle- Chelah Horsdal

John Landon -rolüyle Brian Cox

Dodge Landon rolüyle- Tom Felton

Steven Jacobs rolüyle -David Oyelowo

Robert Franklin rolüyle -Tyler Labine

Hunsiker rolüyle- David Hewlett

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir