Film/Tv

MasterChef’in Mehmet Şefi – Mehmet Yalçınkaya

MasterChef’in jüri üyesi olan Mehmet Yalçınkaya, bu yılda yeni sezon jüri üyeleri arasında yer alıyor. Mehmet Şef olarak ekranlarda yerini alan ve seyirciler tarafından merak edilen isimler arasında yer almaktadır. Mehmet Şef, 1974 yılında Bolu’da dünyaya gelmiştir. 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi İnsan Anatomisi ve Sindirim Sistemi bölümünü tamamlamıştır. 2005 yılında Amerika’ya gitmiş ve ünlü gurme dergisi ‘CULINARY’ de Trend Chef olarak biyografisine yer verilmiştir. Fransa, Katar, Almanya, İtalya, Yunanistan gibi birçok ülkede Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yapmıştır. Daha sonra Türkiye’ye dönüş yapan Mehmet Chef, ilk önce Bodrum ve daha sonra İstanbul’un birçok büyük otelinde mutfak şefliği yapmıştır.

Mehmet Chef, Almanya Erfurt şehrinde dört yılda bir düzenlenen 2008 İka Olimpiyade Der Köche A’ kategorisinde bronz madalya kazanmış ve yarışmada dünya üçüncüsü olmuştur. Daha sonra Türkiye’de Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar ve festivallere katılmış ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazanmıştır. ‘Fusion Mutfak’ olarak bilinen akımda birçok çalışmalar yapmış ve Türkiye’de ‘Fusion Mutfak’ı ilk uygulayan şef olmuştur.

Türkiye’de kişiye özel servis konseptini 2007 yılında Mehmet Chef geliştirmiştir. 2008 yılında Euroturkchefs Culinary Team adında bir takım kurmuştur. Uluslararası yarışmalara katılmıştır ve kurmuş olduğu grubun kaptanlığını yapmıştır.

Daha sonra özel bir istekle Katar Başbakanlığı Konutları ve Özel bir yatla (Al Mırgab) dünya turuna çıkmıştır. Turda yapmış olduğu çalışmalarda, 1 Michelin yıldızlı Chefi olan Fransız Carlos Marshal ile birlikte çalışmış ve Katar Başbakanlığı bünyesinde İtalya ve Fransa gibi konutlarda çalışmalarda bulunarak büyük başarılara imza atmıştır.

Heds Grup Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı tarafından gastronomi workshopları gerçekleştirmiştir. Berlin Film Festivali ve Turizm fuarları dahil daha birçok internationel organizasyonunda gala yemekleri vermiştir.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak 2012 yılında yarışmaya katılmış ve Dünya Aşçılar Olimpiyatları yarışmasında dünya ikincisi olmuştur.

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye adlı yarışma programında Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri üyeliği yapmaktadır. Yarışmada, sert tavırlarıyla dikkat çeken Mehmet Chef’in sol elini sürekli cebinde tutmasından dolayı sosyal medyada konuşulmaya başlanmıştır. Daha sonra yapılan açıklamada, parmaklarını bir kaza sonucu kıyma makinesine kaptırdığı ve 3 parmağını kaybettiği söylenmektedir. Yarışmanın en sivri dilli ve sert karakterli jüri üyesi olan Mehmet Yalçınkaya renkli kişiliği ve kendine has uslubü ile seyirci ve yarışmacılara kendisini sevdirmeyi başarmıştır. Masterchef Türkiye 2011 yılında Murat Bozok, Batuhan Piatti ve Erol Kaynar’ın jüri üyeliğinde başlamış ve sunculuğunu Öykü Serter yapmıştır.Daha sonra yarışmaya ara verilmiş ve 2018 yılında ilk olarak Mehmet Yalçınkaya, Hazer Armani ve Somer Sivrioğlu ile tekrar başlamıştır. 2019 yılında Hazer Armani yarışmadan ayrılmış, Danilo Zanna ile sezona devam etmiştir.

Mehmet Yalçınkaya’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü bir aşçılık okulu mevcuttur. Burada eğitim vermeye devam etmektedir.

2013 yılında Californiya Üniversitesi Üyesi ve Al monitör yazarı Pınar Tremblay, Mehmet Yalçınkaya hakkında İnno Turkish Cusine adında bir makale yayınlamıştır.

Bolu’da doğan ve Bolu’da doğduğu için kendisini şanslı hisseden Mehmet Chef, aşçı olmasının en büyük etkeninin hem Bolu’da doğmuş olması hem de amcasının aşçı olmasıdır. Aşçılığın çocukluğundan bu yana hayali olduğunu ve 12 yaşından bu yana sürekli çalıştığını,profesyonel olarak aşçı olmayı başarmak için çok emek harcadığını belirtiyor.

Mehmet Yalçınkaya’nın Sude Yalçınkaya adında bir kızı ve Emre Yalçınkaya adında bir oğlu vardır ancak eşi hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Mehmet Yalçınkaya, 2012 yılında Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya ve Türkiye Aşçılar Federasyonu – Turculina Team Captan ödülünü kazanmıştır. Ayrıca, Euroturkchefs Culinary Team Takım Kaptanlığı yapmıştır.

Berlin- Almanya Dünya Aşçılar Olimpiyatları A Kategorisi Dünya 2008 üçüncüsü, Eurotürkchefs Team Merit Diploma Takım Halinde Erfurt Almanya, Amasya Osmanlı Saray Yemekleri Oteller arası 1988-2008 Merit Diploma Amasya Türkiye yarışması, İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello- İstanbul, Chef 8 Organizasyonu Mansiyon Ankara Lezzet Fırtınası Gurme Ritüeli yarışmalarında büyük şef ünvanı almıştır.

Ödüle doymak bilmeyen Mehmet Chef , İstanbul Anadolu Yakası Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel mutafını yönetmektedir. Ayrıca 2019 yılında düzenlenen Türkiye Lezzet Ödülleri yarışmasında 500.000 kişi arasından en iyi şef ödülüne layık görülmüştür.

2019 yılında Masterchef ikinci sezonunda Mehmet Chef, gözleri bantlı bir şekilde tavuk keserek yarışmacılara şov yapmıştır. Uzun süre sosyal medya üzerinde paylaşılan ve Mehmet Chef’in profesyonel ve gözleri bantlı bir şekilde yaptığı şov yarışmacılar ve seyirciler tarafından büyük alkış toplamıştır. 25 yıllık aşçılık tecrübesini Masterchef’e jüri üyesi olarak katılarak gençlerle paylaşmaya geldiğini ve bu tecrübesini gençlerle sonuna kadar paylaşacağını her fırsatta dile getirmiştir.

İyi bir şef olmanın püf noktasının, önce eğitim olduğunu daha sonra iyi bir kariyer planlaması yaparak en son ise kesinlikle bir yabancı dil öğrenmeden geçtiğini, her yerde her koşulda mutlaka ama mutlaka bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini ve daha sonra kendi kişiliğini ve özgünlüğünü aşçılığına katması gerektiğini ve kendi hayal dünyasından esinlenerek kendine has bir şeflik ortaya koymasının doğru olacağını belirtiyor.

Mutfakta çalışırken ya da eğitim verirken, sert, agresif olduğunu, otoriterliğini her daim koruduğunu ancak iş dışında tam bir İstanbul Beyefendisi olduğunu, doğal olduğunu ve tv karşısındaki başarısının bu doğallıktan kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca çocukları ve hayvanları çok seviyor.

Şef olmanın zorluklarından bahseden Mehmet Şef, çalışma döneminde, çocuklarının büyüdüğünü göremediğini, yurtdışı eğitimlerinde ve çalışma hayatında çocuklarından uzak kaldığını, döndüklerinde ise çocuklarının büyümüş olduğunu, bu işin büyük fedakarlık istediğini ve çok zaman harcanması gerektiğini söylemektedir.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir