Film/TvGenel

Acun Ilıcalı’nın Hayatımıza Kattığı En İyi Programlar

Tüm dünyada satın aldığı formatları yayınlayan, ülkemizde ise bu adam olmasaydı ne izleyecektik? Sorusunu sorduran Türkiye’nin medya duayeni olan Acun Ilıcalı’dan bahsediyoruz. Sonsuz Odanın Blog’un bu yazısında Acun Ilıcalı’nın hayatımıza kattığı programları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Yetenek Sizsiniz Türkiye

Tüm dünyada olan yetenek yarışmasının Türkiye versiyonu olan Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışması yıllar içerisinde çok sayıda yetenekli insanı hayatımıza kattı.
Yetenek Sizsiniz Türkiye, 10 Ekim 2009’da Show TV’de yayınlanmaya başlayan Acun Medya grubu tarafından yapılan yetenek yarışmasıdır. 2012’de Acun Medya Global olarak Show TV ile yollarını ayırma kararı alan Acun Ilıcalı, diğer iki yapımıyla beraber Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin de Star TV’ye yayınlanacağını duyurdu. 13 Eylül 2014 tarihinden itibaren Acun Ilıcalı’nın kendisine ait olan kanalı TV8’de yayın yaşamına devam etmektedir.

Ütopya

Bir grup insanın yaşadıkları yeri şekillendirdiği bunları yaparken de çok sayıda entrikanın döndüğü yarışma programı. Televizyon serüveni kısa sürmüş olsa bile Ütopya, içerisinden çıkarmış olduğu bazı isimleri halen daha televizyonlarımızda görmekteyiz.
Ütopya, 2014 yılında TV8 kanalında yayını başlayan ve 2015 yılında final yapan yarışma programı. Yarışmanın 20 Eylül 2015 tarihinde Ütopya hangarında yapılan finalinde 26 eski yarışmacının oylarıyla Tuncay, gazete satışlarıyla Semih, SMS oylamasıyla Tuncay Kes rakibini 2-1 yenerek şampiyon olmuştur. Semih Öztürk ikinci olmuştur.

Acun Firarda

Bu programın isminin Mumya Firarda filminden geldiğini biliyor muydunuz? Acun Ilıcalı’nın televizyon hayatının ilk yıllarındaki çömezliğini gözler önüne seren program, 221 bölümü ile Acun Ilıcalı’yı Evliya Çelebi gezdirmiştir. Herkesin bildiği tişört bağımlılığı bu program yüzünden olmuştur. 100 üzerindeki tropikal ülkede program yaparken gömlek giymesini bekleyemezdik.

Var Mısın Yok Musun

Paris Hilton, Christina Aguilera, 50 Cent, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio,Cem Yılmaz, Arda Turan, Türkiye millî futbol takımı ve çok daha fazla ünlü ismin bile yarıştığı yarışma programını kim unutabilir ki? Hamdi bey kavramının oluştuğu ve yarışmacı olarak başladıkları programda evlenenlerin olduğu bir yarışma. Acun Ilıcalı bu programdan sonra evlilik programı yapsaydı fazla zorluk çekmez herhalde.

Yok Böyle Dans

Sadece 2 sezon sürmüş olmasına rağmen çok güzel bir amaca hizmet etmiş bir yarışma programıdır. Programdan elde edilecek gelirle 0-6 yaş arası duyma engelli çocuklar için okul yapılmıştır. İlk sezonun birincisi 2002 Türkiye güzeli seçilen ve sonrasında ülkemizi Miss World platformunda temsil eden Azra Akın olmuştur. Sezonda ise büyük bir süpriz yaparak sezonun ilk bölümüne jüri olarak Adriana Lima yer almıştır. 2. sezonun birincisi ise Özge Ulusoy olmuştur.

O Ses Türkiye

Acun Ilıcalının yine dünya çapındaki bir programı çok başarılı bir şekilde yerelleştirdiği program olan O Ses Türkiye. Müziğin her türünün ülkemizde çok güzel bir biçimde icra edilebileceğini bizlere göstermiştir. O Ses Türkiye’de müzik dünyasına hatta Eurovision bile çok güzel sesler sunmuştur. Bu yıl 9. Sezonu ile izleyenlerin karşısına çıkmış olan yarışmanın belkide en güzel kadrosu Hadise Açıkgöz,Murat Boz, Beyazıt Öztürk ve Seda Sayan olmuştur.

Survivor Türkiye

Bir ada en fazla neler olabilir dediğimiz ama dünyanın en zor yarışma programı olduğunu da bildiğimiz Survivor’ı izlemesi kadar röportajlarını ve eleştirilerini seyretmek de oldukça büyük bir zevk. Kızlar – Erkekler, Türkiye – Yunanistan, Ünlüler -Gönüllüler ve All Star gibi daha birçok versiyonun yapıldığı yarışma yıllar geçmesine rağmen hiçbir zaman popülerliğini ve heyecanını düşürmeksizin devam etmektedir.

Exatlon Challenge Türkiye

Acun Medya sadece televizyonla sınırlı kalmadı bu yıl ilk sezonu yayınlanan Exatlon Challenge Türkiye izleyenlere Netflix platformunda sunulmaktadır. Yarışmanın formatı Survivor Türkiye’yi andırsa da çok daha fazla görsel nesnenin olduğu, yarışmanın sunucu ve eleştirmeni YouTube’dan çok iyi bildiğimiz Orkun Işıtmak – Oğuzhan Uğur ikilisidir.
Exatlon Challenge Türkiye’nin olayı yüksek fizik performans ve konsantrasyon gerektiren, Ünlüler ve Gönüllüler olarak ayrılmış iki takım haftalar boyu özel kamplarda yaşayarak, hem kendi gruplarının galibiyeti hem de bireysel şampiyonluk için parkurlarda yarışırlar.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir