Sinema Haberleri

Leonardo DiCaprio’dan Yeni Proje

En son Diriliiş ile Oscar kazanan ve son yıllarda oynayacağı filmlerde epey seçici davranan günümüz sinemasının en büyük oyuncularından Leonardo DiCaprio, yeni projesiyle gündemde. The Killers of the Flower Moon filminde Scorcese ve Robert DeNiro ile tekrar biraraya gelecek usta aktör, son olarak Don’t look up filmiyle beyazperde de yer alıcak. Tüm bunların yanında da son olarak MGM’in Tarikat Lideri Jim Jones’a Odaklanacak filminin başrolünü üstlenebilir.

Leonardo DiCaprio, MGM’in Jim Jones’a Odaklanacak Filminin Yapımcıları Arasında Yer Alabilir Senaryosunu Venom (2018)’un senaristlerinden Scott Rosenberg’ün kaleme aldığı film, 1955 yılında Indianapolis’te Peoples Temple (Halklar Tapınağı) tarikatını kuran Jim Jones’a odaklanacak.

Jones, Hristiyan sosyalizmi anlayışını yaymayı amaçlayan topluluğun temellerini attıktan sonra 1970’li yıllarda geleneksel Hristiyanlığı reddederek kendisini tanrı olarak ilan ettikten sonra 1974 yılında Guyana’da “devlet baskısından uzakta sosyalist bir cennet” sözleriyle tanımladığı Jonestown’ı kurdu. İnsan haklarının ihlâl edildiği söylentileri üzerine devlet 1978 yılında bölgeye gitmek üzere Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi üyesi Leo Ryan’ı görevlendirdi. Dört kişiyle birlikte bölgeye giden Ryan sonuç olarak Jones’un takipçileri tarafından öldürüldü. Daha sonra Jones, bütün takipçilerinin yaşamını yitirmesine sebep olan bir toplu katliam düzenledi. Bu toplu katliamda 304’ü çocuktan oluşan 918 tarikat üyesi, siyanür içerek vefat etti.

Filmin konusu şahane duruyor, Leo’da böyle bir rolün altından kalkabilecek durumda. Bakalım önümüzdeki günler bu heyecan verici haberlerle ilgili önümüze neler getirecek. 

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir