MüzikMüzik Dünyası

Hangi Dönem Olursa Olsun Dinlenebilecek Albümler

Her dönemini kendine özel müzik albümleri vardır, fakat bu listedeki yer alan albümlerin bir dönemi yoktur adeta tüm zamanlar için tasarlanmıştır.

Rufus, Chaka Khan ‘Ask Rufus’ – 1977

Soul müziğin en güzel şarkıcılarından biri olan Chaka Khan’ın önderliğinde Rufus, yetmişli yılların ortasındaki sesini, gitarın kesilmiş, ağır ayaklı funk üzerine kurdu. Ama Ask Rufus üzerinde çalışarak stüdyoda 16 ay geçirdikten sonra, Nineties neo-soul’un kıvrak, akıcı aranjmanlarını önceden tahmin ederek şarkılarına nefes almaları için daha fazla alan sağlayan bir albüm çıkardılar. Khan, başını sallayan “Everlasting Love” ın ve kıvrımlı “Better Days” in arasından süzülerek geçti ve hayranlar ayarlamayı takdir etti: Ask Rufus, grubun ilk platin rekoruydu.

Suicide ‘Red Star’ – 1977

Bu New York synth-serserileri, Velvet Underground’dan rockabilly’ye kadar her şeyi çağrıştırıyor. Martin Rev’in düşük bütçeli elektronik cihazları şiddetli ve hipnotiktir; Alan Vega ritmik bir cihaz olarak çığlık atıyor. Birden fazla cinayetin 10 dakika artı bir hikayesi olan “Frankie Teardrop” u gece geç saatlerde dinlemeniz önerilmez. Yetmişli yıllarda ortaya çıktıklarında vahşi doğada vızıldayan bir ses olan ikili, Arcade Fire ve National’dan 2016’da Suicide live’ı yayınlayan Bruce Springsteen’e kadar grupları etkileyecekti.

Various Artists, ‘The Indestructible Beat of Soweto’ – 1985

“Dünya müziği” başlığı altında pazarlanan en büyük albüm olan, 1985’te Güney Afrika popunun bu derlemesi, Paul Simon’ın Graceland’ı bugün hala sarsıcı derecede taze olan büyük bir etkiydi. Korkak, dalgalı vuruşlarla ve huysuzlukla dolu, Uluyan Kurt tarzı vokaller (en belirgin olarak “keçi seslendiren” yıldız Mahlathini’den). Graceland işbirlikçileri Ladysmith Black Mambazo’nun (“Nansi Imali”) tatlı bir şarkısıyla, çılgın sevincinin tercümeye ihtiyacı yoktu.

Shakira, ‘Donde Estan los Ladrones’ – 1998

Shakira sarışınlaşmadan ve her zaman dikkat çeken dansını Amerikan pop listelerinin tepesine taşımadan çok önce, Shakira, 1995 LP’si Pies Descalzos ile İspanyolca konuşulan dünyada zirveye çıkan kuzgun saçlı bir gitaris rockçısıydı. Shakira, ivmeyi sürdürmek için, bir sonraki LP’si olan Kolombiya, Meksika ve babasının memleketi Lübnan’dan gelen sesleri harmanlayan bu muhteşem, dünya çapında dans-rock setini yapmak için Emilio Estefan’ı görevlendirdi.

Boyz II Men, ‘II’ – 1991

Boyz II Men, masum romantizmi ve titiz ses düzenlemeleri ile tüm zamanların ticari olarak en başarılı R&B vokal grubu oldu. II, Babyface’in izniyle iki devasa hit içerir: “I Will Make Love to You” ve cüretkar barok “Water Runs Dry”. Ancak grubun kendi Nathan Morris ve Shawn Stockman, II’nin en dokunaklı anı olan “Khalil’s Interlude” u besteledi, sizi cenin pozisyonunda ağlamaya sokacak duygu dolu bir saldırı: “Yağmurdan korunmaya ihtiyacım var / Değişmenin acısını hafifletmek için erkeklerden erkeklere. “

Harry Styles, ‘Fine Line’ – 2019

Harry Styles, One Direction ile büyük bir başarı elde etti, ancak kendi başına daha da büyüdü. Fine Line’da kendi neslinin en acımasız yaratıcı müzikal zihinlerinden biri olarak iddiasını ortaya koyuyor. Harry Styles, kahramanlarının – Joni Mitchell, David Bowie, Stevie Nicks – 1970’lerin Kaliforniya güneş ışığında duygusal ayrılık şarkılarıyla nefes alıyor. Açıkladığı gibi, “Her şey birlikte olmak yapmak ve üzgün hissetmekle ilgili.” Yine de müzik yıldızların sevinciyle sırılsıklam oldu: “shroomadelic gitar gezisi” She “, dulcimer-çılgın” Canyon Moon “.

David Bowie, ‘Scary Monsters’ – 1980

Yetmişlerin sonu, Yüzyılın sonu. Bowie, “Moda” ve “Teenage Wildlife” gibi fütüristik post-punk abajurlarıyla, “yepyeni sürüklenmedeki aynı eski şey” hakkında şikayet ettiği on yıldan fazla bir süredir onu tanımlamasına yardımcı oluyor ve parçalara ayırıyor. Yeni Romantik sentezlerle birlikte çığlık attığı “Ashes to Ashes” ile Binbaşı Tom hikayesini yeniden ele alıyor, yükseldikçe bulan kayıp astronotun üzücü hikayesini canlandırıyor, hissettiği düşüş.

Ghostface Killah, ‘Supreme Clientele’ – 2000

Kanye West, “Tüm tarzımı Ghostface’ten almış gibi hissediyorum” dedi. Cömertçe sarsılmış ve acımasızca sert vuran Ghostface Killah’ın ikinci solo albümü Wu-Tang serisinin yeniden canlanmasına yardımcı oldu ve tırtıklı Yetmişli ruh örneklerinde “Hayalet geri döndü, Kadillakları uzattı, meyve kokteylleri / Paul’un pasta rafında raflara vurun” gibi satırları marine etti. . “Nutmeg” de akıllara durgunluk veren bir psychedelic saçmalık kümesini düşürüyor, sonra koro sırasında geri çekiliyor ve tüm gelenlerle alay ederken kasetin yuvarlanmasına izin veriyor – oyunun tepesinde dokunulmaz bir şampiyon.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir