Dizi Haberleri

Game of Thrones Sonrası HBO’da Büyük Seyirci Düşüşü

HBO, Amerika’nın en önde gelen Televizyon kanallarından bir tanesi. Ücretli yani uydu ya da kablolu izlenebilen HBO, yaptığı kaliteli dizilerle global bir üne kavuştu yıllar içerisinde. Ki u diziler; The Sopranos, Six Feet Under, The Wire, Oz, Westworld, Game of Thrones… Hepsi döneme damga vurmuş, ödüllere doyamamış diziler. Ancak kanal, Game of Thrones sonrası büyük bir seyirci kaybına uğramış durumda. Ve bu seyirci kaybı hiç de hafife alınacak bir düzeyde değil.

Bildiğimiz üzere geçtiğimiz sezon ekran hayatını sonlandırdı Game of Thrones. Variety’de yer alan rapora göre, kanalın 18-49 yaş aralığındaki yetişkin seyirci kitlesi 2020 yılında %50’den fazla düştü. Paralı/Premium kanallar arasında en büyük düşüşün HBO’da görüldüğü belirtildi.

Game of Thrones televizyon tarihinin belki de en popüler yapımlarından birisi olmayı başarmıştı. Dizi bitince HBO’nun seyirci sayısının düşmesi elbette normal olarak değerlendirilebilir. Ancak burada HBO’nun, Game of Thrones’un yerine herhangi bir şey koyamaması da dikkat çekiyor. HBO, Game of Thrones sonrası dönem için biraz hazırlıksız yakalanmış gibi.

Final sezonu büyük tepkiler toplamış olsa da Game of Thrones hala tüm dünyada büyük bir marka halinde. Warner Bros bu nedenle HBO Max servisine birden fazla yeni Game of Thrones dizisi getirmeyi planlıyor. Önümüzdeki yıl yayınlanacak olan House of the Dragon dizisinden sonra da yeni spin-off’ların geleceği yönünde sinyaller verilmişti.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir