Spor Dünyası

Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe’deki Geleceği!

Fenerbahçe’nin yeni sezonda teknik direktörünün kim olacağı gibi merak edilen bir başka konu ise Emre Belözoğlu’nun geleceği. Sezon sonunda futbol oynamayı bırakması beklenen kaptanın, sarı-lacivertli takıma hangi görevle hizmet edeceği de merak edilenler arasında. 39 yaşında olan futbolcu, bu konuda açıklamada bulundu, şampiyonluk yarışını da yorumladı. Milli futbolcudan ligin durumu için itiraf geldi.

Emre Belözoğlu’ndan Şampiyonluk itirafı…

Fenerbahçe’de yeni sezona ilişkin konuların belirsizliği devam ediyor. Sarı Lacivertli kulüpte antrenör, sportif antrenör, yapılması gereken transferler, corona virüsü sebebi ile ekonomik durumları olumsuz etkilenen ve gelecek dönemde ekonominin nasıl şekil alacağı gibi sorularda mevcut. Diğer bir merak konusu olan ise Emre Belözoğlu gelecekte Fenerbahçe’de ne olacağı.

Basın’a konuşan Emre Belözoğlu, ileriki dönemler için: “Lig in henüz sonuçlanmadığını bu sezon sonunda Futbol oyunculuğuna son vereceğini, ve ileride de Fenerbahçe’de görev almak istediğini belirtti.”

Muallakta olan şampiyonluk için ise, “Beklentilerimizin dışında gelişen Süperlig sezonunda, matematiksel olarak şampiyonluk şansımız azaldı. Hedefimiz kalan maçları kazanıp olabildiğince üst sıralarda ligi tamamlayabilmek. Türkiye Kupası en büyük herdefimiz, kupayı kazanıp, sezonu tamamlamak istiyoruz” diye konuştu…

Emre Belözoğlu Kimdir

Emre Belözoğlu 7 Eylül 1980 yılında İstanbul/ Türkiye’de doğdu.

Emre Belözoğlu, orta alanda oynayan Türk uyruklu futbolcudur. Mensucat Santral Orta Okulu’nda okuduğu senelerde Zeytinburnuspor’da forma giyen Emre, lise’yi ise Şehremini Lisesi’nde bitirmiştir.  Şehremini lisesinde Emre Belözoğlu’nun adının verildiği kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Kulüplerdeki Kariyerleri

Galatasaray (1996-2001 ) :

Emre, Galatasaray futbolcusu oldu. 1996/1997 sezonunda sol ayağını çok iyi kullanmasına rağmen forma giyme şansını pek yakalayamıyordu.

Galatasaray UEFA Kupası’nı aldığı sene iskelet kadroda bulunan Emre, UEFA Süper Kupası, UEFA Kupası, Süper Lig, Türkiye Kupası kazanan takıma büyük katkısı oldu.

Avrupa’nın köklü kulüplerinin Sezon sonunda dikkatini çeken Emre, Galatasaray’ın forması ile 102 si Lig maçında 14 gole imzasını atan Emre Toplamda 144 maçta görev alıp 21 gol atmıştır.

Internazionale Milano( 2001-2005 ) :

Emre Belözoğlu Internazionale Milano’da oynarken Avrupa’nın büyük futbol kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarır. Tuttosport ( İtalyan spor gazetesi)  Emre bir orkestra şefi gibi olduğunu yazmış, Emre’ile Barcelona, Real Madrid, AC Milan , Valencia gibi Avrupada’ki büyük futbol kulüpleri de  ilgileniyordu.

Internazionale Milano’da oynarken Sakatlıklar yaşamaya başlayan Emre, ve 2004-05 sezonunda yalnızca 19 maçta görev yapabildi. Kötü dönem sonrası spekülatif transfer haberlerinin hedefi haline geldi. Internazionale Milano’nun Rakibi olan AC Milan, İngiliz devleri Manchester United, Arsenal ve Liverpool bu spekülasyonlarda yer aldı. Premier Lig takımı olan Newcastle United’a transfer oldu.

Newcastle United ( 2005-2008 )

2005 Temmuz da €3,8 milyon ücret ile Newcastle United’a transfer oldu. Newcastle United taraftarınca da sevilen bir futbolcu oldu. Futbolda sergilediği yetenekleri, attığı goller ve yaptığı asistler ile sergiledi. Premier League’de Sunderland’e attığı gol hafızalardan silinmemiştir…

Newcastle United’da maçta forma giymiş, gol atmış, 6 asist yapmıştır. 2008 yılında kulüpten ayrılan Emre Belözoğlu bu klüpte forma giyerken 58 Premier League, 3FA Cup, 2 Football League, 8 de Avrupa kupasında görev almıştır.

Fenerbahçe (2008-2012) :

2008 Temmuz da 4,5 milyon Euro ile Fenerbahçe’ye transfer olan Emre için Şükrü Saraçoğlu Stadında seremoni yapıldı. Tecrübeleri nedeni ile Fenerbahçe ye geldiği ilk yıl 2. kaptan olarak görev yaptı.

Emre Belözoğlu Fenerbahçe de son sezonunda yeniden ırkçılık iddialarına maruz kalmış, 15 Nisan 2012 de Trabzon Spor la oynanan karşılaşmadan sonra rakip takımın futbolcusu olan Didier Zokora ya Emre’nin “fucking nigger” dediğini iddia etmiş, Emre bu iddiaların ertesi günü takım arkadaşı Joseph Yobo ile basın toplantısı yapmış ve İddiaları reddetmiştir. Ancak Emre ye federasyon tarafından 2 maç ceza verilmiştir.

Atlético Madrid (2012-2013):

Emre Belözoğlu (31 Mayıs 2012) Atlético Madrid ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Chelsea takımıyla oynanan (31 Ağustos 2012) 4-1 Atlético Madrid’in galip geldiği Süper Kupa maçında Madrid kupayı müzesine götürmüştür. Bu sayede Emre kariyerine 2. kez(Galatasaray ile 2000 UEFA Süper Kupası) Süper Kupa zaferini yazmış oldu. Atletico’ya geldiğinde 5 numaralı forma dolu olduğu için Galatasaray’da giydiği ilk forma numarası olan 21 numaralı formayı giymiştir.

2. Fenerbahçe Dönemi (2012-2015):

Atlético Madrid takımında 2012/2013 sezonunun ilk devresini tamamlayan Emre, sezonun ilk devresi sonunda yeniden Fenerbahçe’ye 350.000 Euro karşılığında transfer oldu ve 2.,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Mehmet Topal ile aynı sezonda Forma giyen Emre 5 Numaralı formanın Topalda olması sebebi ile 25 numaralı formayı giymiştir. 2013 Şubat 2 akşamı kaptanlığı Volkan Demirel Emre’ye devretmiş, bu sezonda ilk golünü 23. hafta Kasımpaşa SK. ile oynanan karşılaşmada 89. dakikada penaltıdan, 2. golünü ise 4-1 lik Bursa Spor maçında atmıştır.

Emre 20. Şampiyonluk için 2014-2015 sezonunda 4. yıldız alma umutları ile 20 numaralı formayı giymiştir.

 Sportif Direktör olan Terrano Emre ile sözleşme yenilemeyeceklerini beyan etmiştir.

İstanbul Başakşehir ( 2015 -2019 ):

Medipol Başakşehir İkinci kez döndüğü Fenerbahçe’den 2015 yılında ayrılan Emre Belözoğlu şehrin bir başka takımı Medipol Başakşehir ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Tecrübeli olduğu için ilk sezonda takım kaptanı oldu. Toplam 30 maçta görev alan Emre sezon (2015-2016) boyunca 3 gol attı.

2016-2017 Sezonunda Emre nin sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı. Emre Belözoğlu’nun Süper Lig de 300. maçı Başakşehir forması ile, 6,5 yıl forma giydiği Fenerbahçe ye karşı denk geldi.

22 Nisan 2017 de 3-3 berabere biten Çaykur Rize Spor maçının sonrasında kendisine küfür eden taraftara tepki gösteren Emre, görüntü alan bir muhabir ve kameramana saldırdı. Yaralanan muhabir ve kameraman şikayetçi oldu, PFDK ya sevk edilen Emre’ye 50.000 TL. ceza kesildi. En çok forma giydiği sezonu yaşadı ve 27 maçta 4 kez gol attı.

2019/2020

4 Yıl aradan sonra Fenerbahçe’ye geri dönen Emre Belözoğlu 1 yıllık imza attı. Sezon sonunda Futbol oyunculuğuna son vereceğini, ve ileride de Fenerbahçe’de görev almak istediğini belirtti.”

İlişkili İçerik
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
Spor Dünyası

Motor Sporları Nedir?

Motor sporları kelime anlamınca incelendiğinde motorlu taşıtların sportif mücadelesi yada…
Devamını Oku
GenelSporSpor DünyasıSpor Haberleri

2020 Yılında La Liga’da Gerçekleşen En Pahalı 10 Transfer

Yeni sezonun başlangıcının sürdürülüşü ile ilgili ortada birçok söylenti gezinirken her…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir