Müzik Haberleri

Dünyanın en iyi Müzik Festivaleri

Eğer bir müzik tutkunuysanız muhtemelen ölmeden önce mutlaka bir müzik festivaline katılmalıyım dersiniz. Bazı müzik festivalleri o kadar başarılılardır ki, en iyi müzik festivallerinin biletleri çoktan tükenmiş durumda olur. Görsel şovların, sınırsız müzik şölenlerinin, bambaşka ülkelerden bambaşka kültürlerle tanışma fırsatının ve rengarenk manzaraların olduğu bu festivallere katılmak, müzik tutkunlarının en büyük hayallerinden, heyecanlarından birisi. Biz de Sonsuz Oda blog olarak sizlere  Dünyanın en büyük, en çılgın, en iyi müzik festivalleri listesini sizinle paylaşmak istedik.

Tomorrowland

Festival Yeri : Boom – Belçika

Festival Tarihi : Temmuz Ayı

Web Sitesi : https://www.tomorrowland.com/

Efsaneler efsanesi belkide her gencin hayali, müziğin Disneyland’ı diyebileceğimiz tüm dünyaya damgasını vurmuş ve her ülkeden milyonlarca insanın geldiği, hatta özel uçakların kalktığı bir festivaldir. Belçika’nın Brüksel ile Antwerp arasında kalan Boom adlı bölgesinde devasa bir alan kuruluyor. Sonra da müzik piyasasındaki en havalı kişiler sahne alıyor. Bu kişilerden bazıları: Armin Van Buuren, David Guetta, Swedish House Mafia, Avicii, Tiesto, Afrojack Steve Aoki, the Bloody Beetroots, Fatboy Slim, Moby ve daha fazlası. Ardından, yüzbinlerce kişi de aynı bölgede güneşin altında bronzlaşırken müziğin keyfini çıkarıyor.

Exit Festival

Festival Yeri: Ferropolis – Almanya

Festival Tarihi: Temmuz Ayı

Web Sitesi: https://www.exitfest.org/

Exit her geçen gün büyümeye devam ediyor. Başlangıcında iki gece olarak planlanan festival günümüzde 5 günlük bir maratona evrildi. 16 sahnenin en çok ilgi toplayanları ise Ana Sahne ve Dance Arena. Exit Fest, Ana Sahne festivalinin lokomotif sanatçılarının sahne aldığı, otuz bin civarında seyirci kapasitesiyle kalenin tam ortasında yer alıyor. Konserler gece yarısını geçerken bitiyor ve ana sahne gece yarısı ikiden gün ağırana kadar bir dans alanına dönüşüyor. Festivalin ikinci büyük sahnesi ise Dance Arena gece boyunca dans etmek isteyen yirmi beş binden fazla kişiyi elektronik müzik etrafında topluyor. Burası Exit’in adeta parmak izine dönüşmüş bir sahnesi çünkü Orta Çağ’dan kalma bu kalenin içinde katılımcılar zamanda bir yolculukla bugünden uzaklaşıp müzikle özgürleşiyorlar.

Rock in Rio

Festival Yeri: Rio de Janeiro – Brezilya

Festival Tarihi: Eylül – Ekim Ayları

Web Sitesi: https://rockinrio.com/

Dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı ilki Rio de Janeiro’da yapılmış ama bir süre sonra Lizbon, Las Vegas ve Madrid şehirlerinde de yapılmaya başlanmış dünyaca ünlü festival. 2010 senesine kadar düzenli yapılmamış olan festival 2010’dan beri her sene yapılıyor. Hatta çoğu zaman bir sene içerisinde farklı birkaç şehirde de yapılabiliyor. Bu bakımdan birazcık düzensiz bir festival olsa da katılım açısından dünyanın en büyük müzikal organizasyonlarından biri.

Coachella Festival

Festival Yeri : California ABD

Festival Tarihi : Nisan Ayı

Web Sitesi : www.coachella.com

Hem müzik, hem kamp hem de eğlence. Kulağa ne kadar da hoş geliyor öyle değil mi? Hem eskileri hem yenileri bir araya getiren harika line-up’lara sahip bir festival. 40 derece sıcağın altında saatlerce beklemeye, kızarmaya ve terlemeye; yeri geldiğinde sahne önünde saatlerce bekleyip aç kalmaya değen bu festivalin de biletleri saatler içinde tükeniyor. O yüzden sıkı takip etmek gerekiyor. En az bir kere gidilmesi gereken dünyanın en iyi festivallerinden birisidir.

Primavera Sound

Festival Yeri : Barcelona İspanya

Festival Tarihi : Mayıs – Haziran Ayları

Web Sitesi : https://www.primaverasound.com/

Radiohead, Tame İmpala, Pj Harvey, The Last Shadow Puppets, Suede gibi nefes kesici grupların sahne aldığı hatta ve hatta Selda Bağcan’ın sahne aldığı bir festivalden bahsedelim. Bu gruplardan herhangi birini Türkiye’de görmek hayal gibi geliryor ama, uçakla en fazla 3-4 saatlik bir mesafede saydığım tüm grupların aynı anda, aynı sahnede yer aldığını bilmek bile bizlere mutluluk veriyor.

Melt Festival

Festival Yeri: Ferropolis – Almanya

Festival Tarihi: Temmuz Ayı

Web Sitesi: https://meltfestival.de/

1999 yılından beri her sene Almanya’nın Ferropolis şehrinde düzenlenen elektronik müzik festivalidir. 20. yüzyıldan kalma devasa iş makinelerinin olduğu bir açık hava müzesinde yapılır. Binlerce çadır, sabahın köründe dans eden insanlar, öğlen gölde su topu maçları, inanılmaz rahat sosyal insanların bulunduğu nefes kesen bir festival. Tek başınıza gitseniz bile sıkılmayacağınız bir atmosfer.

Fuji Rock Festival

Festival Yeri : Naeba Ski Resort – Niigata

Festival Tarihi :  Ağustos Ayı

Web Sitesi : https://en.fujirockfestival.com/

Her sene 200’den fazla Japon ve uluslararası müzisyeni barındıran Fuji Rock Festivali, Japonya’nın hem en büyük açık hava müzik organizasyonu hem de en büyük rock müzik festivali olarak geçiyor. Özellikle rock ve elektronik müzikseverlerin çok keyif alacağı festivale her yıl 100 binden fazla katılımcı geliyor.

Glastonbury

Festival Yeri : Glastonbury – İngiltere

Festival Tarihi :  Haziran Ayı

Web Sitesi : https://www.glastonburyfestivals.co.uk/

Glastonbury, İngiltere Glastonbury’de 1970’lerin hippi yıllarından beri yapılan, açık havada yeşil alanda gerçekleştirilen dünyanın en büyük canlı müzik ve performans festivali. Günümüz festivallerinin bir nevi atalarından. Her yıl Haziran ayının son haftasında 3 gün süren festivalde müzik kısmı: rock, elektronik, reggae, folk, ve dünya müzikleri ağırlıklı. Performans bölümünde ise tiyatrodan kabareye, sirkten modern dans ve poi gösterilerine kadar birçok tür var.

Rock Werchter

Festival Yeri : Werchter – Belçika

Festival Tarihi :  Temmuz Ayı

Web Sitesi : https://www.rockwerchter.be/

Rock Werchter Festivali 1976’dan beri her sene Belçika’nın Wercther köyünde gerçekleşiyor. Aslında festival 1974’te tek günlük ve tek kişinin performans sergilediği bir etkinlik olarak başlasa da seneler içinde büyüyüp Belçika’nın en büyük müzik festivallerinden biri haline gelmiş.

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir