Müzik Haberleri

Dünyanın En İyi Müzik Akademileri

Dünyaca ünlü müzisyenlerin mezun olduğu, müzisyenlere büyük hayaller kurduran dünyanın en iyi müzik akademilerini merak ediyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise sizlere dünyanın müzikteki en büyük ekollerini sunmaktan onur duyarız.

Curtis Institute of Music

Curtis Institute of Music, dünya sıralamalarında Juilliard School ile başa baş. Ancak onu listenin ilk sırasına çıkaran özellik 92 senelik Akademinin tamamen ücretsiz olması.

%6’nın altında onaylama oranıyla da dünyanın en seçici müzik okulu olan Curtis Institute of Music, efsane müzisyenleri mezun etmesiyle ününe ün kattı. Günümüzde çoğu mezunu dünyanın farklı noktalarındaki orkestraları yönetiyorlar. En meşhur mezunlarından bazıları: Batı Yakası Hikayesi’nin müziklerini besteleyen Leonard Bernstein, New York Filarmoni Orkestrası müzik yönetmeni Alan Gilbert, ilk operasını 11 yaşındayken yazan Gian Carlo Menotti, aynı zamanda Curtis Institute of Music’in CEO’su olmuştur.

Royal Academy of Music

1822 yılında Londra’da kurulan ve çoğunlukla klasik müzik eğitimi sunan akademide bu bölümün yanında caz, müzikal tiyatro ve opera bölümün de de bulunmakta. Royal Akademi‘nin kütüphanesi dünyanın en önemli müzik arşivlerinden biri olarak biliniyor. Bu kütüphanede yaklaşık 160.000 eser ve bir de müzik yer almaktadır.

Berklee College of Music

Boston’da bulunan Berklee Müzik Okulu, dünyanın en çağdaş ve en önemli müzik okulları arasında. Bu okulun mezunları şu ana dek toplam 266 Grammy Ödülü kazandı. Berklee, Türkiye’de 2007’den beri Arif Mardin bursu programını yürütmektedir. Okulun 1961 yılı mezunlarından olan Arif Mardin Bursu, öğrencinin 5 haftalık yaz okulu masrafını karşılıyor.

Universitat für Musik und Darstellende Kunst Wien

Viyana Müzik ve Görsel Sanatları Üniversitesi, 3000 öğrencisiyle dünyanın en ünlü sanat okullarından biri olma ünvanına sahip. Okul her sene, Uluslararası Beethoven Piyano Yarışması’nın da bulunduğu içinde bulunda 10 yarışma düzenliyor. Bu sanat okulu, Erasmus ve benzer öğrenci değişim programları ile de öğrenci kabul edilmektedir.

New England Conservatory

Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski bağımsız müzik okulu olan New England Conservatory, 1867 yılında Boston’da kuruldu. Özellikle klasik müzik ve caz eğitimiyle öne plana çıkan okul, aynı zamanda Harvard Üniversitesi ile ortak çalışıyor ve öğrencilerine 5 senelik bir programa katılarak çift diploma alma şansı sunuyor. Okulun öğrenci yelpazesi oldukça geniş. Anaokulundan doktoraya varıncaya kadar her yaştan öğrenci için programları bulunuyor.

Boston Senfoni Orkestrası’nın tamamına yakınının New England Konservatuarı öğrenci ve mezunlarından oluştuğunu da söylemeden geçemeyiz.

The Juilliard School

Amerika’nın, hatta dünyanın en iyi müzik okulu Juilliard School, hemen her müzisyen bu okulun hayalini kurar. The Juilliard School bu üne yakışacak şekilde, öğrenci alımı konusunda o kadar seçici ki son yıllarda yapılan başvuruların sadece %7’si eğitime kabul ediliyor. Ancak çok iyi meziyetler bu okula girme hakkı kazanıyor. Örneğin 2016 yılında okula kabul edilen 6 yaşındaki Anwne Geng Juilliard, okul tarihindeki en küçük öğrenci.

Ünlü Psycho film müziğinin bestecisi Bernard Herrman, tarihte Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin hepsini toplayan 12 kişiden biri olan Marvin Hamlisch, 21. yüzyılın en ünlü kemancılarından biri sayılan Itzhak Perlman Juilliard School mezunlarından birkaçı. Dünyaca ünlü oyuncular Kevin Spacey, Christopher Reeve, Jessica Chastain gibi isimleri ağırlayan okul, drama eğitimiyle de öne çıkıyor.

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir