SporSpor Dünyası

Dünyanın En İyi 10 Kadın Voleybolcusu Kimler?

Dünya üzerinde süphesiz ki sayısız spor ve bu sporların sıkı takipçisi mevcuttur. Bununla beraber yine inkar edilemez bir gerçekte en sevilen ve yaygın sporun futbol olmasıdır. Fakat dünya üzerinde bakıldığı zaman futbol ile beraber voleybol’unda ciddi önemi vardır.

Voleybol oluşan algılar neticesi ile daha çok kadınların oynadığı bir spor olarak gösterilse de erkeklerde bu sporun büyük takipçisi ve oyuncularıdır. Gün geçtikçe artan popülerliği ile her sene bünyesine yetenekli isimler katan ve bu isimleri voleybol sporunu dahil eden bu kültür her geçen gün üst düzey ve kabiliyette sporcular yetiştirmeye devam ediyor. İşte dünyanın en iyi 10 kadın voleybolcusu.

Regla Torres

12 Şubat 1975 yılında Küba, Havana’da dünyaya gelen Regla Radames Torres Herrera tüm zamanların en iyi voleybolcusu olarak kabul edilir. Voleybola 8 yaşında başlayan ve daha 16 yaşındayken Küba ulusal takımı ile 1991 Dünya Kupası kazanan Torres, bir sonraki yıl Küba ulusal takımı ile Barcelona Olimpiyat Oyunları’nda ilk sırayı alarak olimpiyatlar tarihinde altın madalya kazanan en genç voleybolcu unvanını elde etti.

Voleynol hayatında tüm zamanların en iyi voleybolcusu kadar başarıyı sığdırabilen voleybolcu bir çok Dünya Kupası başarısının yanında Grand Prix, Word Grand Prix ve olimpiyatlarda gösterdiği başarılar ile tarihte silinmez bir iz bırakmıştır.

Ting Zhu

29 Kasım 1994 tarihinde dünyaya gelen Çinli futbolcu voleybol ile beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesi ile tanışmıştır. 2010 yılında ise iki yıl boyunca milli takım ile çalışmış ve ardından 2010 Çin Junior milli takımına seçilmiştir ve 2011 yılında takımı ile 2011 FIVB Voleybol Kızları U18 Dünya Şampiyonasında gümüş madalya kazanmıştır.

2016-2019 yılları arasında Vakıfbank İstanbul’da da forma terletmesi ile ülkemizde de ismini duyurmuştur. 2016 olimpiyat oyunları ve 2019 Dünya kupası gibi başarıları ile uluslar arsı yarışmalarda kendini ve yeteneklerini göstermiştir.

Jasqueline Carvalho

31 Aralık 1983 tarihinde dünyaya gelen Brezilyalı voleybolcu Jaqueline Maria Pereira De Carvalho, voleybol hayatına 1998 yılında Sport Club do Recife’de başlamış ve 2006 yılına kadar kariyerini ülkesinde sürdürmüştür.

2006 yılından sonra Avrupa ülkelerinde forma terleten voleybolcu bir sezon İspanya ve bir sezonda İtalya’da geçirmiştir. Ulusal takımla 2005 World Grand Prix, 2005 World Grand Champions Cup, 2006 World Grand Prix ve 2008 World Grand Prix şampiyonluklarının yanında 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Jasqueline, günümüzde ülkesinin takımı Sollys/Osasco’da forma terletmektedir.

Kerri Walsh Jennigs

15 Ağustos 1978 yılında dünyaya gelen Amerika’lı plaj voleybolcusu Kerri Lee Walsh Jennings 1993, 1994 ve 1995 yıllarında okulunun getirdiği devlet şampiyonaları ile voleybol kariyerini başlattı. Burada Gatorade National High School Volleyball Player of the Year ödülünü kazanırken gelecekteki plaj çiftleri ortağı mücadele etti.

Üniversite yıllarında da voleybol tutkusunu devam ettiren Walsh, Stanford Üniversitesi’nin voleybol takımı ile çıktığı maçların %90’ından fazlasını kazanarak bir rekora imza attı.

1999’da Yılın En İyi Ulusal Oyuncusu seçilen Walsh, günümüzde plaj voleybolu oynuyor. Kariyerinin büyük bir çoğunu ortağı Misty May-Treanor ile geçiren Walsh 44 altın madalya ile ustalığını konuşturuyor.

Francesca Piccinini

10 Ocak 1979 yılında Massa’da dünyaya gelen İtalyan sporcu voleybola profesyonel olarak ilk kez San Carlo Borromeo’da başlamıştır. İlk milli takım başarısını 1995 yılında yakalayan Piccininii İtalya kadın millî voleybol takımı 2002 Dünya Şampiyonası’nda, 2007 Dünya Kupası’nda, 2009 Avrupa Şampiyonası’nda ve 2009 World Grand Champions Cup şampiyonluklar yaşayarak ismini tarihe yazdırmış voleybolcularındandır.

Gabrielle Reece

Voleybol kariyerine üniversiteden mevzun olduktan sonra başlayan 6 Ocak 1970d doğumlu Gabrielle Allyse Reece, Amerikalı profesyonel voleybol oyuncusu, spor spikeri, manken ve aktristir. Eğitim hayatının sonrasında plaj voleybolunda 4 kişilik takım ile sürekli birincilikler kazanan Reece üniversite yıllarında ise solo bloklarda (240) ve toplam bloklarda (747) istatistikle kırdığı rekorlarla kariyerinin parlak olacağını gösteriyordu.

April Ross

Amerikalı profesyonel plaj voleybolcusu April Elizabeth Ross, 20 Haziran 1982 tarihinde dünyaya geldi ve eğitim aldığı Newport Harbor High School’un yıldız sınıfı voleybol oyuncusuydu. Ülkesinin en iyi voleybolcuları arasında ki yerini sağlam bir şekilde koruyan Ross, 2000’li yıllarda beş yıl boyunca Orange County Voleybol Kulübü için forma terletirken yine aynı yıllarda milli takımda da yer aldı.

Destinee Hooker

7 Eylül 1987 doğumlu Amerika Birleşik Devletleri kadın voleybol takımı oyuncusu belkide kariyerine en büyük etkisi olan basketbol , atletizm ve voleybolun öne çıktığı Southwest Lisesi’ne gitti ve üniversite yıllarından önce yüksek atlamada 2004 ve 2005 Teksas eyalet şampiyonu oldu.

Üniveriste yıllarında ise Texas Üniversitesi voleybol takımında oynatan Hoker, Amerikan ulusal takımına seçilmesinden sonra Yılın En Büyük 12 Oyuncusu ve NCAA Division I voleybol şampiyonasının En İyi Oyuncusu ödüllerini de kazandı. Voleybol dalında ki başarılarını asla yalnız bırakmayan Hoker, 2009 yılında da NCAA kapalı yüksek atlama şampiyonasını 1,98 metre atlayarak rekor ile kazandı.

Prisilla Rivera

29 Aralık 1984 yılında dünyaya gelen Dominik Cumhuriyet’li voleybolcu Prisilla Altagracia Rivera Brens 2001 yılında kariyerinde ki parlamayı başlatırken o yıl NORCECA Şampiyonasında takımı ile birlikte bronz madalya kazandı. 2003 yılında ise Pan Amerikan Oyunları’nda Altın Madalya kazanarak başarılarının devamını getirdi.

İlerleyen yıllarda Metropolitan League Championshipi Final Series En Değerli Oyuncusu ödülü ve Salonpas Kupası’nda “En İyi Saldırgan” oyuncusu gibi ödüller ile kendini kanıtlayan Rivera ismini voleybol tarihine yazdırmayı başarmış sporcular arsında.

Fernanda Garay

5 Ekim 1986 yılında dünyaya gelen Brezilyalı voleybolcu, parkede smaçör poziyonunda forma terletmektedir. Türkiye’de Fenerbahçe kadın voleybol takımında da forma giymiş olan Garay,2012 Yaz Olimpiyatları’nda millî takım ile altın madalya kazanma başarısı göstermiştir.

Fenerbahçe kadın voleybol takımı ile de CEV Kupası’nda Avrupa şampiyonluğu başarısını yakalayan Garay ismini voleybol tarihine yazdırmış sporculardandır.

İlişkili İçerik
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
Spor Dünyası

Motor Sporları Nedir?

Motor sporları kelime anlamınca incelendiğinde motorlu taşıtların sportif mücadelesi yada…
Devamını Oku
GenelSporSpor DünyasıSpor Haberleri

2020 Yılında La Liga’da Gerçekleşen En Pahalı 10 Transfer

Yeni sezonun başlangıcının sürdürülüşü ile ilgili ortada birçok söylenti gezinirken her…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir