Dizi HaberleriFilm/Tv

Robert Downey Jr. Apple TV+’de Yayınlanacak Bir Dizide!

Apple TV+ platformu dan Robert Downey Jr. yapımcılığında ve başrolü olacak şekilde yepyeni bir dizi geliyor. Adı şu anda belirlenmemiş olmayan yapımda Downey Jr.’a eşi Susan Downey ve Adam Perlman ile birlikte olacaklar.
Yaşanmış olaylardan uyarlanacak olan dizi, Michael Lista’nın Toronto Life festivalindeki köşe yazısı “The Sting”e dayanacak. Kanadalı bir polis dedektifi, uzun zaman öncesinde rafa kaldırılmış olan bir davada itirafı koparma düşüncesiyle alınır ama olay, gizli polislerin özenle hazırlanmış bir oyunun dahil olmasıyla kısa sürede yoldan çıkar. Dizinin ne zaman çekilecek, çekimler ne kadar sürecek veya hangi tarihlerde yayınlanacak gibi soruların cevapları henüz gündemde değil.

Robert Downey Hakkında Fazla Bilinmeyenler

Ruhlar Alemine Meraklı

Downey, 1989’da Londra’da film çektiği zamanlarda ara ara Belgravia’daki Conan Doyle salonunu ziyaret ediyor ve orada olan seansları seyrediyordu. Bu salon, 175 senedir İngiltere Spiritualistler Derneği’nin olduğu yerde. Ve onlarca senedir üyeler ve misafirler, burada diğer taraftan varlıkların yardımıyla masaların sallandığına, dolapların uçtuğuna tanık oluyor. Salonun merkezinde ise Conan Doyle’un üzerinde Sherlock Holmes hikayelerini yazdığı sandalyesinin de olduğu bir medyum salonu bulunuyor.
“O seanslarda insanların kaybettikleri sevdikleriyle iletişim kurmalarını izliyorum. harika bir şey.” Robert Downey jr, bu konuda tamamiyle ciddi, tıpkı Conan Doyle gibi spiritualizm, ruhani olaylar, eski yaşamlar konularıyla uzun zamandır ilgileniyor. Bunun dışında yoga ve wing chun kung fu yapıyor.
“Geleceği görme, kehanet konularında da ufacık bir şüphem yok. Bu konuyla çok eskiden bu yana ilgiliydim. Conan Doyle’un da bu konuyla aynı ilgi alanına sahip olduğunu öğrenmem Sherlock Holmes rolünü almaya karar vermemde yardımcı oldu.”
İlk film çok başarılı bir iş yaptı, ikincisi ilkini de geçti. Robert Downey jr, ikinci film için “Bence bir filmde olabilecek en iyi giriş-gelişme-sonuç düzenine sahip. ömrümün en güzel ilişkisi gibi bir şey. Ve eğer gerçekten böyleyse hayatımın en güzel ilişkisi iki yıl sürdü diyebilirim” ifadesini kullanıyor.

Attenborough Etkisi

“İki kelime” söylüyor Robert Downey jr, “Richard Attenborough. 1991 yılında onunla Londra’ya ‘Chaplin’i filmini çekmeye gelmiştik. Bana öğrettikleri yaşamımı değiştirdi. 26 yaşlarında falandım ve yaptığım işle bilgili sandığımdan çok daha azını sahip olduğumu gördüm. Ama öğrenmeye kararlıydım.”
Ünlü aktör, cümlelerin devamını şöyle getiriyor: “Attenborough eğer oyunculuğu hakkını vererek devam etmek istiyorsan, 1960’lı döneminin İngiliz sinemasına giriş yapmam gerektiğini gösterdi. Bana girişim ve verim alma ekonomisini öğretti. Ve bana bir gün oyunculuk yeteneğinin diğer tüm içgüdülerimin yerine alacağını ve beni çok daha düzenli yapacağını söyledi. O zamanlar aptal gibi tek arzumun gerçekleştiğini sanıyordum. Film ve kısa dizilerde yer alıyordum işte. Bundan daha fazlasını göremiyordum. Attenborough’sa büyük resmi görebiliyordu. Ona göre başarı hayat boyunca süren bir kavramdı. Benim bunu anlamam çok daha fazla sürdü.”
2008’de yönetmen Guy Ritchie, Robert Downey jr’i aradı ve 21’inci yüzyılın Sherlock Holmes’u olması teklifinde bulundu. Sıradan bir telefon konuşması gibiydi ama gerçekte Robert Downey jr’ın bu dünyanın en çok bilinen dedektifinin yaratıcısına olan ilgisi çok daha eskiye dayanıyor.

İngiliz Kültürüne Hayran

İngiliz kültürü Robert Downey jr’ın sadece oyunculuğunu değil, bütün yaşamını etkilemiş. Underground filmler çeken bir babası ve oyuncu annesi sayesinde çok fazla seyahat etmek durumunda kalmıştır. İngiltere’ye ilk defa 6 yaşlarındayken gelmiş “Babam Londra’da çekilen bir yapımda çalışıyordu. Biz de annemle birlikte New York’tan Londra’ya geldik. Başka bir dünya gibiydi. Hava koyu bir griydi ama diğer geri kalan her şey rengarenkti. Fazlasıyla büyülenmiştim. Her şey çok moderndi. Neredeyse ara sokaklardaki fareleri bile kibardı.”
Aktör İngiliz komedi tarzına da hayranlık duyduğunu söylüyor: “Monty Pyton’dan Billy Conolly’ye, oradan Blackadder’e. ‘The Punch Bowl’da Jude Law, Stephen Fry ve Guy Ritchie’yle takılıp sohbet etmekten daha havalı ne olabilir?”

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir