Spor Haberleri

Dream Team

Dream Team yani “Rüya Takımı” aslında 1992 yılında kurulan Amerika Birleşik Devletleri Milli Basketbol takımı kadrosudur.

1988 yılında gerçekleşen olimpiyatlara sadece kolej oyuncuları götüren Amerika’nın yalnızca bronz madalya kazanması sonucunda artık daha iddaalı bir takım ile başarılı olmak için profesyonel oyunculardan oluşan bir kadro kurmak istemesi Dream Team’ın ortaya çıkmasına yol açmıştır.

İlk kurulduğu 1992 yılında en iyi oyuncuların seçildiği ve seçilenlerin bir daha ki sezonda tekrar seçilemeyeceği gibi kurallar ile takımlar oluşturuldu. Oluşan ilk takım tarihte bilinen en iyi takımdı. 1992’deki ilk takım Dream Team 1 ismiyle oluşturulmuştu. Daha önce seçilen oyuncular yeniden seçilemediği için 1994 ve 1996 yıllarından sonra yeni bir takım oluşturacak basketbolcu kalmamıştı. Ve bunun ardından Amerika Milli takımı tekrardan en iyilerin seçildiği kadrolar ile mücadeleye devam etti.

Rüya Takımı Kadrosu

  • Chuck Daly Antenör
  • Larry Bird
  • Magic Johnson
  • Michael Jordan
  • Scottie Pippen
  • Karl Malone
  • John Stockton
  • Patrick Ewing
  • Charles Barkley
  • Clyde Drexler
  • David Robinson
  • Christian Laettner
  • Chris Mullin

Dream Team Finalde Hıvatistan İle Mücadele Ediyor!

Takvimler 8 Ağustos 1992’yi gösterdiğinde hem basketbol hem de olimpiyatlar için önemli bir an gelmişti. NBA oyuncularından kurulu Amerika milli takımı finale kadar aldığı farklı galibiyetlerle yükselirken final konusunda hiç tereddütlü değildi. İlk olimpiyat deneyimine rağmen neredeyse efsaneleşen bir kadro ile maça hazırlanan Hırvatistan ise Dream Team’e karşı bir Sürpriz yaparak şampiyonluğu kazanma niyetindeydi.

Skor Hırvatistan’ın beklediği gibi gitmezken Dream Team maçı 32 sayı farkla 117-85 kazandı ve şampiyon oldu. Maçta Michael Jordan 22 sayı ile Amerika milli takımının en skorer ismi oldu. Michael Jordan’ın ardından Charles Barkley 17 sayı- 4 asist- 4 top çalma, Patrick Ewing 15 sayı- 6 ribaunt ve Scottie Pippen da 12 sayı- 4 asistle şampiyonlukta olan paylarını kanıtladı.

Hırvatistan milli takımı ise maçta Drazen Petrovic’in 24 sayı – 5 asist – 4 top çalma, Dino Radja’nın 23 sayı – 6 ribaunt ve Toni Kukoc’ın da 16 sayı – 9 asist – 5 ribaundu ile maçta iddaasını korumaya çalışmış fakat sonuç değişmeyerek efsane Amerika milli takımı şampiyonluğu almıştır.

Isiah Thomas Neden Takıma Alınmadı?

Efsane Dream Team’ın kadrosunda dönemin iyi konumda olan Detroit Pistons’ın hiçbir oyuncusu alınmamıştı. Bunun sebebi olarak Michael Jordan ve Isiah Thomas’ın aralarındaki husumet olduğu söylentileri dolaşıyordu.

Michael Jordan ile arasında ki husumetin temeline inilirse ikilinin arasında ki husumet 1991 doğu finallerinden de önce, 1985 yılında Michael Jordan’ın NBA all star’ına dayanıyor. Smaç yarışmasına takımının değil de sponsorunun eşofmanıyla çıkan Jord’ın dikkatleri üzerine çekerken o esnada iddialara göre Thomas diğer oyuncuları etrafında topladığı ve bu oyuncuların all star maçında Jordan’ın alçaktan uçmasını sağlayarak topu ondan saklamaları ile sonuçlanıyor.

Bir başka skandal ise 1987 konferans finallerinde Dennis Rodman’ın gazetecilere verdiği bir ropörtajında “larry bird eğer beyaz değil de bizim gibi siyah olsaydı bu kadar iyi bir oyuncu olarak anılmazdı…” sözleri üzerinde Thomas’ında Bird’ün iyi bir basketbolcu olduğunu belirtmesi ve devamında “beyaz olması” ile ilgili kısma katıldığını söyleyerek bir ırkçılık skandalı içine girmesi üzerine olan nefretin büyümesine sebep oluyor.

Yine o yıllarda Magic Johnson’la da arası bozulan Isiah Thomas 1988 nba finallerinde gözler önünde bir dirsek olayı ile husumeti başlatıyor. Olayların daha da büyümesi ile Magic Thomas’ın yeni doğan oğlu için ziyarete bile gitmiyor. Bundan sonra asıl bomba patlıyor ve magic johnson’ın hiv pozitif olduğu dönemde Thomas’ın hakkında çıkardığı eşcinsel dedikoduları ikilinin arasını iyice açıyor.

Isiah Thomas’ın birçok oyuncu ile arasında geçen nefret dolu atışmalar, bunların beraberinde gelen düşmanlıklar ve Thomas’ın Bad Boy dönemlerinde yaptığı hataları 1992 olimpiyat takımından dışlanmasının başlıca nedenleri arasındadır. Isiah Thomas’ın kadroya alınmamasının başlıca sebebi Jordan olarak gösterilse de Thomas’ın papaz olduğu tüm oyunculara dayanır.

İlişkili İçerik
Spor Haberleri

Sonsuz Oda Spor Kategorisi Çok Yakında Açılıyor!

Sonsuz Oda’nın Müzik ve Sinema/Tv alanında eğitimlerini bilmeyen yoktur. Şimdi ise çok kısa…
Devamını Oku
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
Spor Haberleri

Kış Aylarında Yapılabilecek En Güzel 10 Spor

Yaklaşan kış ayı bir çoğumuzun kafasında bu kış ne yapacağız sorusunu doğuruyor. Eminiz…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir