Dizi Haberleri

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Kitapları ve Dizileri Nelerdir?

Son günlerde dizilerin ilham kaynağı olan Gülseren Budayıcıoğlu’nun yazmış olduğu eserler ve hayatı merak edilenler arasında yerini koruyor.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu yazarlığın yanı sıra, Psikiyatri Uzmanı’dır.

TED Ankara Kolejini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakütlesi’ni kazanmış ve bölümü bitirdikten sonra uzmanlık için Hacettepe Tıp Fakültesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Eğitimi aldıktan sonra, Psikiyatri Uzmanlık Eğitimi de alarak bölümünü tamamlamıştır.

Üniversite yıllarında TRT Ankara Radyosu’nda spikerlik yapmaya başlamıştır. 5 yıl boyunca spiker sunucu olarak görev yapmıştır. Mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak mesleğini yapmaya devam etmiştir. 1982 yılında Ankara’ya yerleşmiş ve serbest hekimlik yapmıştır. Serbest hekimlik yaptığı dönem görüştüğü hastaların yaşamışlıklarını kaleme alarak ‘Madalyonun İçi’ adlı kitabını yayınlamıştır.

En büyük hayali olan psikiyatri merkezini açmak için büyük çaba göstermiş ve TC Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilk özel psikiyatri merkezini kurmuştur. Merkez Madalyon Psikiyatri Merkezi adını almıştır. Ankara’dan sonra 2013 yılında Madalyon Psikiyatri Merkezi’ni İstanbul Levent ilçesinde kurmuştur. Halen Türkiye’nin en büyük ve özel psikiyatri merkezi olma özelliğini korumaktadır. Ayrıca Madalyon Psikiyatri Merkezi’nin başkanı olarak da çalışma ve meslek hayatına devam etmektedir.

Eserleri;

Madalyonun İçi

Günahın Üç Rengi: Madalyonun Öteki Yüzü

Hayata Dön

Kral Kaybederse

Camdaki Kız

Kral Teo Kitabı

MADALYONUN İÇİ (KIRMIZI ODA DİZİSİ)

Gülseren Budayıcıoğlu’nun serbest hekimlik yaptığı dönemde hastaları ile görüşmelerini kaleme almış ve daha sonra Remzi Kitap Evi ile anlaşarak ‘Madalyonun İçi’ kitabını yayınlamıştır. ‘Madalyonun İçi’ kitabından ilham alınarak ‘Kırmızı Oda’ dizisi TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlanmıştır.

Her hafta Cuma akşamları Tv8 ekranlarında yayınlanan ‘Kırmızı Oda’ dizisinin yönetmeni Cem Karcı’dır. Bir psikiyatri kliniğinde doktor ve hastalar arasında geçen seansların yansıtıldığı ‘Kırmızı Oda’ dizisi son zamanlarda izlenen ve en iyi reyting alan diziler arasına girmiştir. ‘Kırmızı Oda’ dizisinin kadrosunda, Binnur Kaya, Tülin Özen, Halit Özgür Sarı, Burak Sevinç, Gülçin Kültür, Tülin Özen, Can Eraslan ve Sezin Bozacı, gibi oyuncular yer almaktadır. Kırmızı Oda dizisinin konusu, psikiyatri kliniğinde geçen olaylar. Pisikiyatri doktorlarının çalıştığı bir kuruluşta, doktorlara başvuran hastaların hayat hikayelerinin hikayeleştirilmesi ve her seansta o odada farklı duyguların yaşanması, farklı sevinç ve mutlulukların bir arada tutulmasını anlatıyor. Gelen hastaların ruhani duygularını ve çocukluklarından bu yana yaşamış oldukları acıları, sevinçleri ve takıntıları gün yüzüne çıkartarak tedavi süreçlerini anlatıyor. Yarınlara umut olabilecek bir şeylerin bulunmasını sağlayan izlerken, ağlatan, düşündüren ve gülümseten bir dizi ‘Kırmızı Oda’.

Farklı hayat hikayelerinin anlatıldığı Kırmızı Oda, Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek yaşam öykülerinden derlenen kitabından esinlenerek çekilmiş ve Banu Kiremitçi Bozkurt tarafından senaryolaştırılmıştır.

KIRMIZI ODA OYUNCULARI KİMLERDİR?

Binnur Kaya

Tülin Özen

Burak Sevinç

Meriç Aral

Halit Özgür Sarı

Gülçin Kültür Şahin

Sezin Bozacı

Baran Can Eraslan

MADALYONUN İÇİ (MASUMLAR APARTMANI)

Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi kitabından esinlenerek TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Masumlar Apartmanı dizisinin 5. bölümü yayınlanmasına rağmen seyirciyi ekranlara kitlemiş ve reyting rekoru kırmıştır. Kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine ulaşan dizi Madalyonun İçi kitabında bir temizlik hastası kadın ve kardeşlerinin apartmanlarının kullanılmayan bir katını nasıl çöp eve dönüştürdüğünü anlatıyor.

Dizi çekimleri İstanbul Balat ve Beyoğlu’n da çekilmiştir. Safiye çocuk yaşta annesinden gördüğü psikolojik şiddetten dolayı temizlik hastası olmuş ve hayatının her anını temizlik yaparak geçirmek zorunda bırakılmıştır. Safiye’nin annesi Hasibe Hanım oldukça temiz ve takıntılı bir kadındı. Safiye dışında diğer çocukları olan Han, Gülben ve Neriman’a da psikolojik şiddet uygulamıştır. Safiye en büyükleri olduğu için kardeşlerini hep koruma altına almıştır.

Safiye’nin kardeşi Han, küçük yaşta oyuncakları ile oynarken annesi Hanife tarafından oyuncaklarının toplanarak çöpe atılmasıyla büyük üzüntü yaşamıştır. Evin kirlenmemesi için Han’ın tüm oyuncaklarını çöpe atmış ve onu arkadaşlarıyla birlikte oynaması için dışarıya çıkarmaz olmuştu. Han çaresiz ve üzgün çocukluğunu yetişkinliğe eriştiğinde de psikolojik olarak travmasını yaşayacaktı. Han yetişkin bir birey olduğunda gece karanlığında dışarı çıkar ve tüm çöpleri karıştırarak oyuncak arardı. Tüm bulduğu oyuncakları ablası Gülben ve Safiye gibi apartmanlarında boş olan daireye poşetler ve orada saklardı.

Safiye ve Han’ın diğer kardeşi olan Gülben’de çocuk yaşta altına kaçırdığı için annesi Hanife tarafından sürekli psikolojik şiddete maruz bırakılmıştır. Yetişkin olmasına rağmen her gece altına kaçırmaya devam eden Gülben, diğer kardeşleri gibi çarşaflarını bir poşete koyarak apartmanın boş dairesine bırakırdı.

Neriman ise, diğer kardeşlerine göre daha az zarar almış gibi görünse de aslında bir mazoşist yapıya sahiptir. Ablalarının rahatsızlıklarından dolayı oda psikolojik olarak etkilenmiştir. Komşunun getirdiği bir keki yedi diye ablalarından tepki görmüş ve kendine zarar vermiştir. Tepki gördükçe kollarını yara yapacak kadar kaşıyıp kolonya sürmektedir. Yaşadığı acıdan zevk alan Neriman ileride yayınlanacak bölümlerde yaşadığı bu rahatsızlıkla ilgili başına iş açacaktır.

Han ise, çocukluğunda yaşadığı psikolojik şiddetti gün içinde asla çevresindeki insanlara yansıtmadan çalışma ve özel hayatına devam ederek ailesine bakmaktadır. Han diğer kardeşlerine göre daha dik ayakta durarak bu durumu yenmeye çalışmaktadır. Safiye, Neriman ve Gülben psikolojik olarak destek almak istememektedir. İlerleyen bölümlerde seyirciyi ekrana kitleyecek gibi görünen Masumlar Apartmanı dizisi son zamanlarda en çok merak edilen diziler arasında yerini almıştır. Gerçek hayattan esinlenerek çekilmiş olan dizi seyirciye de gerçek hayatta yaşanmışlıkları izleme fırsatı sunmuştur.

MASUMLAR APARTMANI OYUNCULARI

Farah Zeynep Abdullah

Birkan Sokullu

Ezgi Mola

Merve Dizdar

Alper Saldıran

Metin Çoşkun

Esra Ruşan

Atilla Şendil

Emir Özden

Uğur Uzunel

Gizem Katmer

HAYATA DÖN (İSTANBULLU GELİN)

Gülseren Budayıcıoğlu’nun ‘ Hayata Dön’ kitabından esinlenerek çekilmiş olan ‘İstanbullu Gelin’ dizisi 2017 yılında Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlanmıştı.

İstanbullu Gelin olarak bilinen Süreyya (Aslı Enver) küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve teyzesi ile büyümüştür. Çocukluğundan yetişkinliğine kadar uzanan hayat döneminde bir çok güçlükle karşılaşmış ve hayatın yükünü her zaman sırtlamayı başarmıştır.

Süreyya’nın karşısına çıkan Faruk Bursa’da büyük bir konakta ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Annesi Esma Hanım’ın tek isteği Faruk’un iyi bir yuva kurmasıdır. Faruk ise annesi Esma Hanım’a büyük bir saygı ile yaklaşmaktadır. Ancak Süreyya’yı gördükten sonra Faruk büyük bik aşkın içine düşmüştür. İstanbul’da yaşayan ve tek başına hayat mücadelesi vermeye çalışan Süreyya ise özgürlüğüne düşkün, gururlu ve çok güzel bir kızdır. Faruk ve Süreyya evlenirler. Evlendikten sonra Bursa’daki konakta yaşayacaklardır. Ancak Esma Hanım Süreyya’yı hiç sevmez. Ona iyi davranmaz. Zaman geçtikçe yaşanılan her kötü olaya direnen ve yükünü omuzlayan Süreyya, Esma Hanım’ın gözde gelini olacaktır.

Esma Hanım’ın diğer gelini olan İpek ise bu durumdan hoşnut olmayarak Süreyya’nın ayağını kaydırmak için her yolu deneyecektir.

İstanbullu Gelin Dizisi Oyuncuları

Özcan Deniz

Aslı Enver

İpek Bilgin

Salih Bademci

Fırat Tanış

Güven Murat Akpınar

Neslihan Yeldan

Dilara Aksüyek

Nergis Çorakçı

Pelinsu Pir

Eren Balkan

Sabri Özmener

Muharrem Türkseven

Hakan Altıner

Nilay Erdönmez

Berkay Hardal

Alkan Demirlek

Eren Balkan

Özge Borak

Fatih Koyunoğlu

Ebru Şahin

CAMDAKİ KIZ (DOĞDUĞUN EV KADERİNDİR)

‘Doğduğun Ev Kaderindir’ dizisi Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun ‘Camdaki Kız’ adlı kitabından esinlenerek çekilmiştir. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır. Her hafta Çarşamba akşamı TV8 ekranlarında yayınlanan ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ dizisi oyuncuları ve konusu oldukça merak edilmektedir. Başrollerinde Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un oynadığı dizide, Mehdi ve Zeynep’in oldukça zorlu olan aşk hikayesi konu alınmaktadır. Mehdi ve Zeynep’in çocukluğunda yaşamış olduğu acılar yıllar geçmesine rağmen her ikisinde de derin yaralar bırakmıştır. Yaralarını birbirine sarılarak kapatacak olan ikili bu yolculukta izleyiciyi de ekrana kitlemiştir.

Dizinin çekimleri İstanbul’da Eyüp, Beşiktaş ve Beykoz ilçelerinde gerçekleşmektedir. Camdaki Kız kitabından esinlenerek çekilmiş olan ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ dizisi bazı noktalarda kitaptan farklı ilerlemeye başlamıştır.

Doğduğun Ev Kaderindir Oyuncuları

Demiz Özdemir

İbrahim Çelikkol

Ali Oğuz Şenol

Engin Hepileri

Elif Sönmez

Fatih Koyunoğlu

Engin Öztürk

Kazım Sinan Demirer

Naz Göktan

Nail Kırmızıgül

Senan kara

Nurşim Demir

Zuhal Gencer Erkaya

Zeynep Kumral

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir