Dizi Haberleri

Çukur Dizisi

2017 yılının Ekim ayında Show Tv ekranlarında seyirci ile buluşan dizinin yapımcılığı Limon Film tarafından üstlenilirken senaryosu ise Gökhan Horzum kaleminden yazılmıştır.

Çukur Dizisi Devam Edecek Mi?

Show Tv ekranlarında, seyircisini yayınlandığı ilk günden itibaren ekran karşısına kilitleyen dizi son günlerde yaşanan Corona Virüsü nedeni ile birçok yapım gibi çekimlerine ara vermiştir. Dizinin ne zaman seyirci karşısında olacağı bilinmezken Corona Virüsü ile mücadeledeki ilerleyişe göre çekimlerinin başlatılacağı biliniyor.

Çukur Dizisi Konusu

Dizinin 1. sezonunda başlayan hikaye de Koçovalılar İstanbul’un en belalı mahallerinden olan Çukur’un liderleridir. Mahallelerinde uyuşturucuyu yasaklayan Koçovalı ailesi mahalle sakinleri ve kendi geçimlerini silah ticareti ile yaparlar. Tüm mahalleyi aileleri gibi görürken tüm mahallede onları ailesi gibi görür. Fakat gözünü bu mahalleye dikmiş ve kurulmuş olan düzeni bozmak isteyenlerin ortaya çıkması, Koçovalılar ve Çukur halkına büyük dert olur. İşler sarpa sardığı sırada ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur’a geri döner. Yamaç’ın mahalleye dönmesi ve işleri yoluna koyması için verdiği mücadelede hayatının aşkı ve büyük hayaller kurduğu Sena’yı içinde bulunduğu tehlikeli şartlar içine sokması hayallerinden vazgeçmesine de sebep olur.

Çukur 2. Sezon

Dizinin 2. sezonunda mahallerinin kontrolünü tamamen elden kaybeden aile sadece mahallenin kontrolünü değil birçok sevdiğini de beraberinde kaybeder. Peşi sıra gelen hain saldırılar ve sevdiklerinin acısı ile yıkılan Yamaç tüm zorluklara karşı mahallesini yeniden kurtarmak için yola koyulur. En büyük abisi Cumali Koçovalı’nın da hapisten kaçması ve yıllar sonra öğrendiği kardeşi Salih / Vartolu Sadettin’i de yanına alarak başlattığı mücadelede güçsüz olmasına rağmen galip olarak çıkacak olan Yamaç mahallesi için verdiği mücadelede hayatının aşkı Sena‘yı da kaybedecektir. Mahalleyi geri kazanmalarına rağmen sonu gelmeyecek belanın içine giren Koçovalı ailesi artık yeni bir düşman Azer Kurtuluş ile karşı karşıyadır. İşlemedikleri bir cinayet yüzünden Azer’i karşılarına alan Koçovalılar, Azer’in yanında duran ve Koçovalılar!a düşman olan yeni isimlerle uğraşmak zorunda kalırlar. Aynı zamanda Selimin oğlu olan Akın Koçovalı’nın da ailesi arkasından iş çevirmesi işleri iyice karıştıracaktır.

Çukur 3. Sezon

Tüm ailenin hapse düşmesi ve Yamaç’ın tüm ailesinin can güvenliği için babası İdris Koçovalı’yı öldürmesi akıl hastanesine düşmesine sebep olur. Amcaları ve babasının hapse düşmesinde payı olan Akın Koçovalı bu fırsatı değerlendirirken boyundan büyük işlere kalkışınca mahalleyi de tehlikeye atar. Babasının intikamı için yola koyulan Yamaç zorluk üstüne zorlukla karşılaşırken abilerini ve dostlarını hapisten kurtararak yeni bir savaşın içine atılır. Artık tüm İstanbul’u almak isteyen Koçavalılar’ın karşısına Erdenet ailesinin çıkması işlerin daha da sarpa sarmasına sebep olur.

Çukur Dizisi Güncel Oyuncu Kadrosu

Aras Bulut İynemli (Yamaç)

İlk olarak Arka Sokaklar dizisinde kamera karşısına geçen başarılı oyuncu Öyle Bir Zaman Geçer ki dizisinin ardından ismini duyurmuş ve başarılarını arka arkaya sıralamıştır. Peşi sıra gelen Muhteşem Yüzyıl ve İçeride dizisinde yaptığı oyunculukla çok daha fazla sevilen Aras Bulut İynemli Çukur dizisinde Koçovalı ailesinin en küçük erkek çocuğu rolünde yer alır. Ailesinin kurtarıcısı zeki, azimli ve güçlü karakteri ile izleyicileri kendine hayran bırakan başarılı oyuncu bu sezonda ailesi ve tüm sevdikleri için mücadeleye devam ediyor.

Perihan Savaş (Sultan Koçovalı)

1955 doğumlu Türk televizyonunun alışılmış ismi Perihan Savaş, dizide İdris Koçovalı’nın karısı olarak rol alır. Sultan Ana karakteri ile sadece ailesine değil tüm mahalleye analık yapan Sultan Koçovalı çocuklarının mücadelesinde dengeleyici ve sakinleştirici karakteri ile rol alır.

Rıza Kocaoğlu (Aliço)

Oyunculuk kariyerinde büyük yol almış ve başarılı projelerde imzası olan Rıza Kocaoğlu, Çukur dizisine İdris Koçovalı’nın gözü kulağı olarak girse de ilerleyen zamanlarda Yamaç’ın da göz bebeği olacaktır. Çöp toplayarak hayatını sürdüren Aliço daha iyi şartlarda hayatını geçirebilecek olsa da seçimini çukurdan yana kullanmıştır. Askerliği sırasında büyük bir travma geçiren Aliço insanlardan uzak kalmayı tercih eder, muhteşem bir zeka ve hafızaya sahip Aliço sadece aklı ile çukurda bir çok işi çözer.

Erkan Kolçak Köstendil (Salih/Vartolu Sadettin)

Çocukluğunu Çukur’da geçiren ve Çukur’dan intikamını almak için yıllar sonra mafya babası olarak geri dönen Vartolu Sadettin / Salih Çukuru ele geçirmek için elinden geleni yaparken Yamaç’ın tüm sırları çözerek Vartolu Sadettin’in İdris Koçovalı’nın oğlu olduğunu öğrenmesi işleri değiştirir. Başta ele geçirmek istediği çukur için savaşan ve çukuru düşmanlardan korumak için her şeyi yapan Salih aynı zamanda Yamaç’ın abisi, dostu ve arkadaşı olmuştur.

Necip Memili (Cumali Koçovalı)

Rol aldığı birçok dizi ve film ile tanınan tecrübeli oyuncu dizide Koçovalı ailesinin uzun yıllardır içeride yatan asi zapt edilemez ve korkulan en büyük oğludur. Kara kuzuların ailesine verdiği zarara dayanamaz ve hapisten firar ederek ailesinin yardımına koşar. Gelenekci ve karakterinin ona verdiği tavırları ile kara kuzuların büyük derdi Cumali Koçovalı yaşanan olaylardan dolayı tekrar hapise girer ve firar eder. Yaşamının geri kalanını kaçak olarak geçiren Cumali Koçovalı şimdi ise Erdenet ailesine karşı açtıkları savaşta kardeşinin yanında durarak tüm olaylarda mücadelesine devam eder.

Öner Erkan (Selim Koçovalı)

Ailenin 3 oğlu ve Yamaç’ın en küçük abisi olan Selim, ailenin eğlence sektöründeki işleri ile ilgilenir. Babası ile arasında yaşadığı çelişki ile kendini sadece bir hayal kırıklığı olarak gören Selim hırsı yüzünden çukuru ele geçirmek isterken çukura çok fazla zarar verir. Ailesine verdiği zararı kaldıramayarak intihar eden Selim Koçovalı, kurtularak yaptığı hataların telafisi için tüm ailesinin peşinden giderek tekrar güvenlerini kazanır ve ailesinin verdiği mücadelede Yamaç’ın yanında yerini alır.

Damla Sönmez (Efsun)

Devlet Konservatuarı Keman bölümü mevzunu Damla Sönmez yeteneğinin oyunculuk olduğunu keşfetmesi ile ilk olarak 2004 yılında oyunculuk yapmıştır. 2008 yılında Emret komutanım ve 2018 yılında Aşk ve Gurur dizisi ile aldığı büyük çıkış ile izleyicilere kendisini sevdirmiştir. Çukur dizisine 3. sezonda Beyefendi’nin kızı olarak giren ve babasının intikamı için Yamaç’a düşman olan Efsun karakteri daha sonra Yamaç’a aşık olması ve onun suçsuz olduğunu öğrenmesi ile dizideki dengeleri değiştirerek Yamaç’la aşk yaşamaya başlar. Koçovalı ailesinin Erdenet ailesine karşı açtığı savaşta Yamaç’a yardımcı olan Efsun dizinin yeni kilit isimlerinden biri.

Hazal Subaşı (Nehir)

2015 yılı Miss Turkey yarışmasında 3. olarak ismini duyuran Hazal Subaşı, elde ettiği başarının ardından oyuncu olmaya karar vererek oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. İlk olarak TRT1 ekranlarında yer alan Adını Sen Koy dizisinde başrol alan oyuncu Çukur dizisinin 3. sezonunda Nehir karakteri ile karşımıza çıkmıştır. Yamaç’la akıl hastanesinde tanışan Nehir, Yamaç’a duyduğu gizli aşkı için elinden geleni yapmıştır. En az Yamaç kadar büyük acılar yaşayan Nehir Yamaçtan bir çocuk haberi alması ile hayatında büyük bir değişikliğe gider. Yamaç’ın Efsun’a olan aşkına rağmen çocuğu için Nehir’i eve getirerek sahip çıkması olayları karıştırarak bir üçgen oluşturmasına sebep olmuştur.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir