Film/TvGenel

Çizgi Film Denince Akla Gelen Unutulmaz Karakterler

çocukların kişisel gelişiminde önemli etkileri olduğu gözlemlenen çizgi film karakterleri vardır. Bu karakterler çocukların hayatlarında kendilerine seçtikleri ilk rol modellerdendir. Yoğun ve yorucu bir günün ardından akşam yatmadan önce çizgi film izleyen yetişkinler de azımsanmayacak kadar fazladır. Hafızalarda yer edinmiş ünlü çizgi film karakterlerinden bazılarını sizler için derledik.

Casper

Hayaletlerin en sevimlisi Casper. Karşılaştığı herkesi korkuttu için hiç arkadaşı olmamıştır ve bu durum onun çok canını sıkmıştır. Casper diğer hayaletlerden çok farklı olup, insanları korkutmak yerine onları mutlu etmeye, yardım etmeye çalışır. İnsanlara kötü şeyler yapmayı amaçlayan üç amcasının planlarını bozar ve hedeflerine ulaşamamalarını sağlar. Yaptığı yardımlar ve iyiliklerden sonra bazen kendine arkadaş bulabilse de bu dostluklar ne yazık ki kalıcı olmaz. Tek daimi dostu olan beceriksiz cadı Wendy Bazı bölümlerde onunla beraberdir. İyi birer arkadaş olmalarının altında yatan en büyük sebep, ikisinin de güçlerini iyilik yapmak için kullanmalarıdır.

Müfettiş Gadget

Müfettiş Gadget, pek parlak bir zekası olmayan, sakar, dalgın, çevresinde olan bitenin pek farkına varamayan ama inanılmaz şanslı bir müfettişin maceralarının konu alındığı bir çizgi filmdir. Gadget, insan olmasınınım yanı sıra vücudunun bir çok yerlerinden çıkan sayısız teknolojik veya gündelik cihazlar sayesinde bazen kolayca olay yeri araştırması yapan veya suçluları kovalayıp yakalamaktadır. Bu aletler ve mekanizmalar yalnızca kahramanımız Hadi Hadi Gadget veya işte Hadi Hadi Gadget-Kopter gibi sözler söylemesi ile ortaya çıkar.

Red Kit

Red Kit, Belçikalı karikatürist Morris(Maurice De Beveret) tarafından yaratılmış bir karakter olup kitaptan uyarlanan bir çizgi filmdir. En yakın arkadaşları beyaz bir at olan dül dül ve bir çoban köpekliği tintin’dir. Karakterimiz aynı zamanda gölgesinden daha hızlı silah çekmesi ile tanınan bir kanun adamıdır. Hemen her bölümde bizim kanun adamı Red Kit tarafından yakalanan azılı suçlu grubu dalton kardeşler de çizgi filmimizin kötü karakterlerindendir. Bu kardeşlerin oldukça ilginç bir o kadar da komik özellikleri hepsinin boyu ve gücü ile ters orantılı olan zekalarıdır.

Garfield

Tek istediği uyumak ve lazanya yemek olan kedi Garfield. Sevimli, filozofik kedimiz 19 haziran 1978 yılında Jim Davis tarafından yaratılmıştır. Turuncu, sarman, tombul kedimiz Garfield hayatta en çok nefret ettiği şeylerin pazartesiler, örümcekler ve postacılar olduğundan sıklıkla bahseder. Kedi olmasının sebebiyle üstünde hiçbir sorumluluğu olmadığının farkında olan Garfield bütün gün yatmaktan ve bununla ilgili felsefe yapmaktan çok hoşlanır.

Bugs Bunny

Adeta bir zeka küpü olan Bugs Bunny dünyada en çok bilinen çizgi karakterler arasında en başlardadır. Aşırı soğukkanlı tavşanımız neredeyse her bölümde peşine düşen hantal ve çok da parlak zekalı olmayan avcısı ile devamlı dalga geçmektedir. Ben Hardaway tarafından 1938 yılında yaratılan ünlü tavşan 1958 yılında Knighty Knight Bugs bölümü ile Oscar ödülü almıştır.

Heidi

Türkiye içerisinde de çok sayıda seveni olan Heidi karakteri, bir kitaptan alıntı olup, İsviçreli yazar Johanna Spyri’ye aittir, 1974 yılında Japonlar kitabı olan bu hikayeyi bir çizgi film serisine çevirmişlerdir. 8 yaşında yetim kalmış İsviçreli bir kız çocuğu olan Heidi teyzesi tarafından, yine İsviçre’de bir dağ evinde yaşayan dedesinin yanına verir. Heidi dağda, çayır, çimen içerisinde yaşayıp oynamayı çok sevmiş olsa da burada çok uzun süre kalamaz. Kahramanımız yine teyzesi tarafından Frankfurt’ta varlıklı Sesemann ailesinin evine yerleştirilmek üzere dedesinin dağ evinden ayırılır. Heidi, Sesemannların himayesinde tekerlekli sandalyeye muhtaç olarak yaşayan Clara’ya bakmakla yükümlendirilir. Heidi sürekli olarak eski yaşantısını, dedesini, arkadaşını, manzara ve havasını özlediği dağ evine tekrar dönmek istese de bundan hiç bahsetmez ve içinde büyük bir hasret ile yaşar, bütün bu yaşananlara ve mutsuzluğuna rağmen Heidi, hep pozitif ve iyi olayların üzerinde durur.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir