Sinema Haberleri

Bir Stephan King Uyarlaması; The Stand

Stephan King’in ilk olarak 1978 yılında Doubleday tarafından yayımlanan korku, gerilim ve polisiye temalı Mahşer romanı, televizyon ekranlarına uyarlanıyor. Özgün adı ile The Stand romanı günümüzün en büyük sorunlarından biri olan bir salgın gribi odak noktasına alıyor. Romanda neredeyse dünya üzerinde ki tüm insanların yok olduğu bir evrende, hayatta kalan birkaç insanın guruplar haline gelerek kurdukları sistem üzerinde ki çatışmaları anlatılıyor.

Dizide ki odak noktası da roman ile aynı olacak olan yapım da ölümcül bir virüs salgını dünya üzerindeki insanların %99’unu yok edecek. Dünya üzerinde ki insanların yok olması ile başlayan hikayede geri kalan insanlar 108 yaşında olan hayırsever Abagail Ana tarafında olan iyiler ve dünyada geri kalan insanların kötülük elebaşı Randal Flagg tarafında olanlar olarak iki gruba ayrılacak. İyi ile kötünün dünya üzerinde karşı karşıya kaldığı bu fantastik dizi izleyenlerini büyüleyeceğe benziyor.

Özellikle Stephan King kaleminden yazılan eserlerin beyazperde de aldığı başarılar göz önünde bulundurulduğunda 17 Aralık 2020 tarihinde CBS ekranlarında izleyicisi ile buluşacak olan The Stand fazlası ile ilgi çekecek gibi duruyor.

The Stand Fragmanı;

Oyuncu Kadrosu

– Alexander Skarsgård

Tam ismi ile Alexander Johan Hjalmar Skarsgård 25 Ağustos 1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. Babası da bir oyuncu olan Alexander Skarsgård, HBO’ da yayınlanmış olan True Blood’daki vampir Eric Northman ve Zoolander dizisinde ki Meekus karakterleri ile tanınmıştır.

Kariyerine 2000’li yılların başında yön veren Alexander Skarsgård, ismini ilk olarak bu dönemde duyurmuştur. Önceki yıllarında da bir çok tiyatro, film ve dizide rol alan aktör 2003 yılında en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Guldbagge’e aday olmuştur. Ayrıca aynı yıl içerisinde İsveç’in en seksi beş erkeği arasında gösterilmiştir.

– James Marsden

Özellikle X-Men serisinde canlandırdığı Cyclops karakteri ile bilinen tam ismi ile James Paul Marsden, 18 Eylül 1973 tarihinde dünyaya gelmiştir. 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 Kardeşi olan James Marsden, Üniversite eğitimini Oklohama Devlet Üniversitesi’nde tamamlamıştır ve oyunculuk kariyerinin devamı için Los Angles’a taşınmıştır.

– Odessa Young

İlk olarak Looking for Grace ve The Daughter’daki rolleri ile tanınmaya başlanan Odessa Young 11 Ocak 1998 yılında dünyaya gelmiştir. Ününü sağlayan uzun metrajlı film çalışmalarından önce de televizyon dizilerinde rol alan genç oyuncu kariyerinin parladığı 2015 yılında “Avustralya’nın en parlak yükselen yıldızı” olarak isimlendirildi.

– Amber Heard

22 Ninsan 1986 tarihinde Texas’ta dünyaya gelen aktirst ve model Amber Heard ilk oyunculuk deneyimini 2004 yılında Friday Night Lights isimli yapımda küçük bir rol ile gerçekleştirdi. Fakat çok değil 2 sene sonra ilk baş rol oyunculuğunu yaptığı All the Boys Love Mandy Lane projesine girişti fakat film yaşanan dağıtım sorunları nedeni ile ancak 2013 yılında gösterime girebildi.

İlerleyen kariyerine bir çok proje ile destekte bulunan Amber Herad, 2008 yılında ki performansı ile Genç Hollywood Ödülleri’nde Atılım Ödülü’nü kazandı. Günümüze kadar bir çok başarılı oyuncu ile yapımlarda başrol paylaşan tecrübeli oyuncu aynı zamanda Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği üyesidir.

– Nat Wolff

17 Aralık 1994 tarihinde Amerika’da dünyaya gelen aktör ve şarkıcı Nathaniel Marvin Wolff, ismini ilk olarak 2007 yılında The Naked Brothers Band isimli dizi için yaptığı müzikler ile duyurmuştu. Annesi Polly Draper’da kendisi gibi oyuncu ve aynı zamanda yönetmendir. Babası ise caz piyanistidir.

Kariyerinin ilerlemesi ile birlikte yapım işlerine de girişen Nat Wolff, ardından kardeşi ile birlikte bir müzik şirketi kurmuştur.

– Whoopi Goldberg

NEW YORK, NY – SEPTEMBER 12: Whoopi Goldberg attends Netflix’s “Quincy” New York Special Screening on September 12, 2018 in New York City. (Photo by Brad Barket/Getty Images for Netflix)

13 Kasım 1955 tarihinde dünyaya gelen Amerikalı oyuncu, program sunucusu ve komedyen Whoopi Goldberg, kalabalık bir sinema ve televizyon dizisi geçmişine sahip tecrübeli bir oyuncudur. Ayrıca 2 Altın Küre ve 2 Saturn Ödülü kazanmış olan yetenekli oyuncu bir çok kez Akademi Ödüllerini töreninde sunuculuk yapmıştır.

Sahip olduğu tüm başarıların yanında dünya da sadece 13 kişinin başarabildiği Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin hepsine layık görülmüştür.

– Jovan Adepo

6 Eylül 1988 tarihinde İngiltere’de dünyaya gelen Amerika’lı sinema ve televizyon oyuncusu, Fences isimli filmde canlandırdığı Cory Maxson karakteri ile tanınır. İlk oyunculuk deneyimini ise Disney Channel yapımı olan KC Undercover yapımı ile gerçekleştiren Lovan Adepo, geçimini sağlamak için oyunculuk dersleri almaya başladı ve daha sonrasında gittikçe artan ilgisi ve isteği ile Actors Studio’dan Dianne Hull’da aldığı eğitimler ile bir çok başarılı yapımda rol almıştır.

– Greg Kinnear

17 Haziran 1963 tarihinde, Suzanne ve Edward Kinnear çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen Greg Kinnear, televizyon ile ilk olarak American Community Schools’ta eğitim gördüğü dönemde tanışmıştır. İlk deneyimini bir talk show sunucusu olarak gerçekleştiren tecrübeli oyuncu üniversite eğitimini Arizona Üniversitesi Yayın Gazeteciliği bölümünden mevzun olarak tamamlamıştır.

Kariyerinin başlangıcı ise 1990’lı yılların başında Best of the Worst ve Kolej Mad House gibi yapımların hem sunuculuğunu hem de yapımcılığını üstlenmesi ile gerçekleşmiştir.

– Heather Graham

Tam ismi ile Heather Joan Graham 29 Ocak 1970 tarihinde Amerika’da dünyaya gelmiş, oyuncu yönetmen ve aynı zamanda yazardır. Kariyerinin başlangıcı 1988 yılında ki License To Drive dizisine dayanan Heather Graham, ardından yer aldığı Drugstore Cowboy, Shout ve Diggstown yapımları ile ismini iyice duyurmaya başladı. 2000’li yıllardan günümüze kadar çok fazla yapımda rol üstlenen Heather Graham genellikle Cinsel çekiciliği olan karakterleri canlandırması ile tanınıyor.

– Marilyn Manson

Bilinen sahne isminin aksine gerçek ismi ile Brian Hugh Warner 5 Ocak 1969 tarihinde Amerika’da dünyaya gelmiş şarkıcı, söz yazarı, aktör ve ressamdır. Aynı zamanda yazarlıkla ilgilenen Marilyn Manson, eski bir müzik muhabiridir.

Stephen King Kimdir?

Tam ismi ile Stephen Edwin King 21 Eylül 1947 tarihinde dünyaya gelmiş Amerika’lı bir hikaye ve roman yazarıdır. Yazarlık konusunda ki mahareti ve yeteneklerinin dışında bir çok eserinin beyaz perdeye uyarlanması ile tanınan yazar genellikle gerilim ve korku türünde eserler vermiştir.

İlk eseri Carrie (Göz) olan Stephan King özellikle The Dark Tower (Kara Kule) ve beyaz perdeyede uyarlanmış olan The Green Mile (Yeşil yol) eserleri ile ünlenmiştir. Ayrıca The Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption yani Esaretin Bedeli olarak bilinen romanın sinemaya uyarlanmış hali de kendi kaleminden yazılmış romandan türemedir. Ülkemizde bir çok eseri Türkçe’ye çevrilmiş halde yayımlanan Stephan King bilinen romanlarının dışında bir çok hikaye türünde de eser vermiştir.

Türkiye’de Yayımlanmış Stephan King Romanları

Göz Carrie
Korku Ağı Salem’s Lot
Medyum The Shining
Mahşer The Stand
Çağrı The Dead Zone
Tepki Firestarter
Kujo Cujo
Christine Hayvan Mezarlığı Pet Sematary
Ceset The Body)
Ateş Yolu Roadwork
Azrail Koşuyor The Running Man
Uzun Yürüyüş The Long Walk
Ejderhanın Gözleri The Eyes of the Dragon
Sadist Misery
Şeffaf The Tommyknockers
Hayatı Emen Karanlık The Dark Half
Ruhlar Dükkanı Needful Things
Oyun Gerald’s Game
Dolores Claiborne Insomnia
Uykusuzluk
Falcı Thinner
Çılgınlığın Ötesi Rose Madder
Yeşil Yol The Green Mile
Yaratık Desperation
Kemik Torbası Bag Of Bones
Maça Kızı Heart In Atlantis
Yüzyılın Fırtınası Storm Of The Century
Tom Gordon’a Aşık Olan Kız The Girl Who Loved Tom Gordon
Rüya Avcısı The Dreamcatcher
Buick 8 From A Buick 8
Cep Cell
Bir Aşk Hikâyesi Lisey’s Story
Duma Adası Duma Key
Düzenleyiciler The Regulators
Yüzyılın Suçlusu Blaze
Colorado Kid
Kubbe’nin Altında Under the Dome
Gece Yarısını Dört Geçe Four Past Midnight
O It
Sis Skeleton Crew
Kurtadam’ın Döngüsü Cycle of the Werewolf
22/11/63 22/11/63
Eğlence Parkı Joyland
Doktor Uyku Doctor Sleep
Holly Gibney I:Bill Hodges Üçlemesi I Bay Mercedes Mr Mercedes
Diriliş Revival
Holly Gibney II:Bill Hodges Üçlemesi II:Kim Bulduysa Onundur Finders Keepers
Kabuslar Pazarı The Bazaar of Bad Dreams
Holly Gibney III:Bill Hodges Üçlemesi III:Son Nöbet End of Watch
Uyuyan Güzeller Sleeping Beauties (Oğlu Owen King ile beraber)
Holly Gibney IV: Yabancı The Outsider
Kuşku Mevsimi Different Seasons

Türkiye’de Yayımlanmış Stephan King Hikâyeleri

Türkiye’de Yayımlanmış Stephan King Hikâyeleri

Hayaletin Garip Huyları Night Shift
Sis Skeleton Crew
Gece Yarısını Dört Geçe Four Past Midnight
Rüyalar ve Karabasanlar Nightmares and Dreamscapes
Rüyalar ve Karabasanlar 2 Nightmares and Dreamscapes
Rüyalar ve Karabasanlar 3 Nightmares and Dreamscapes
Karanlık Öyküler Everything’s Eventual
Karanlık Çökünce Just After Sunset
Zifiri Karanlık Yıldızsız Gece Full Dark, No Stars
Kâbuslar Pazarı The Bazaar of Bad Dreams
If It Bleeds

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir