Dizi Haberleri

Avlu Dizisi Bitti mi?

İlk olarak 29 Mart 2018 tarihinde Star Tv ekranlarında izleyici karşısına çıkan Avlu dizisinin yapımcılığını “Limon Film” üstlenirken yönetmenliğini Yüksel Aksu yapıyordu. Senaryosu Ahmet Yurdakul tarafından kaleme alınan dizi 2. sezonunu 44. bölümünde televizyon ekranlarına veda etmişti.

Hali hazırda 54 bölümü olan dizinin yeni sezonunun hangi platformda yayınlanacağı bilinmezken Netflix’in yaptığı açıklamada; Dizinin tüm yayın haklarını alındığı ve yeni sezonda dublaj ve altyazı olmak üzere 4 farklı dilde yayınlanacağı bildirildi. Dizi tüm dünyada “The Yard” ismi ile yayınlanacak.

Dizinin bugüne kadar televizyonda yayınlanmış tüm bölümleri de Netflix’e eklenirken yeni bölümleri ise sadece Netflix ekranlarında yayınlanacak.

Bir süre önce RTÜK’ün denetim hakkının resmileşmesi ile birlikte çıkan söylentilerde Netflix gibi yabancı yayın organlarının Türkiye’den çekileceği konuşulmuştu. ABD merkezli şirketin Türkiye için Hakan: Muhafız ve Atiye dizilerinin ardından Türk pazarındaki yatırımlarının devam edeceği ön izlenirken iddaaları da sönük bıraktı.

Avlu Dizisi Ne Zaman Başlıyor?

Netflix yapımın ilk olarak başından beri yapımında imzası olmayan bir projeyi “Netflix Orginal” yerine “Netflix” adı altında bünyesine alması ile gurur veren proje 18 Ekim tarihinde Netflix ekranlarında seyirciye sunulacak.

Avlu Dizisi Konusu

Ekranlarda izlerken bir ömrü dört duvar arasında çürütmüş kadınların dostluk ve düşmanlık mücadelesini çok net bir şekilde anladığımız dizi mutluluk, hüzün, umut, arkadaşlık ve düşmanlık temalarını seyirciye işliyor.

Başrol oyuncularından akıllı bir kadın olan ve üniversitede tanıştığı eşi Hakan’a (Teoman Kumbaracıbaşı) ilk görüşte aşık olan Deniz Demir’in (Demet Evgar), eşi ile kısa sürede evlenmesi ve bir çocuk dünyaya getirmesi ile başlayan hikaye, aile içi şiddet ile devam ediyor.

Bir gün evden gelen bağrışma ve çığlık seslerinden sonra duyulan buz gibi bir silah sesi Deniz’in hayatını bıçak gibi kesiyor. Eşini vurduğu iddaası ile tutuklanan Deniz’in tek düşündüğü kızının durumunu öğrenmekken, kendini mahküm olduğu hapishanede Azra ve Kudret arasındaki güç çatışması arasında buluyor. Kendini beladan ve olaylardan uzak tutmaya çalışsa da, kendi kurallarını ve taraflarını kuran Azra ve Kudret arasında kalarak başına yeni belalar açar.

Avlu Sezon Finalinde Neler Oldu?

44. bölümünde yayınladığı çarpıcı sezon finali ile izleyicileri heyecanlandıran Avlu, Zerrin’in vurulması ile karışır. Zerrin’in vurulması ile birlikte artık Deniz ve Kudret için hesaplaşma vakti gelmiştir. Deniz ve Kudret’in adamları birbirine girerken kendilerinin ettiği kavga nefes kesmişti. Kudret’in kolunu ve bacağını kıran Deniz Kudret’e yüzüne iyi bakmasını söyleyerek, “Bu yüz senin bu dünyada göreceğin en son yüz” diyerek üst kattan aşağıya attı.

Zerrin’in yaralı halde içeri girmek üzere olan jandarmaya kendini tanıtarak “Ben bitti demeden bitmez” sözleri olayların giderek ateşleneceğini göstermişti,

Ardından Deniz ve Azra’nın tünelden kaçması sonrasında tünelin patlaması izleyici için 3. sezonun çok heyecanlı geçeceğini gösteriyor.

3. Sezonda Avluda Neler Olacak

Sezon finali ile dikkatleri üstüne toplayan dizide 3. sezon çatışma ve olayların yanında aşıklarında sezonu olacak gibi görünüyor. Oyuncu kadrosuna yeni katılacak olan erkek oyuncuların kadın başrol oyuncuların kafasını karıştıracağı ve Deniz ile Azra’nın aşık olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca Zerrin yeniden hapse girerken hapishane müdürünün de yeni sezonda hapishanenin müdavimi olarak hapse düşeceği ön görülüyor.

Avlu Dizisi Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Çarpıcı olayları ve başrolleri ile 3. sezonda da merakla beklenen dizinin oyuncu kadrosunda bulunan oyuncular şöyle sıralanıyor;

Demet Evgar

Nursel Köse

Ceren Moray

Kenan Ece

Deniz Barut

Çağdaş Onur Öztürk

Hülya Şen

Ümmü Putgül

Efsane Odağ

Mihrimah Cankur

Ayça Damgacı

Nergis Öztürk

Selen Seyven

Melis Gürhan

Simel Keçicioğlu

Denizcan Aktaş

Tuğrul Tülek

Şeyla Halis

Teoman Kumbaracıbaşı

Eslem Akar

Rüçhan Çalışkur

Onuryay Evrentan Atasalih

Şebnem Dönmez

Avlu Dizisi 4. Sezon Fragmanı

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir