Müzik Haberleri

Müzik Yazarı ve Radyo Programcısı Çağlan Tekil Hayatını Kaybetti

Türkiye’de metal müziğin gelişmesinde büyük katkıları olan müzik yazarı ve radyo programcısı Çağlan Tekil, geçirdiği beyin kanaması sonucunda hayata gözlerini yumdu.

15 Şubat’tan bu yana yoğun bakımda olan Çağlan Tekil ile ilgili kötü haberi, Radyo Eksen Twitter hesabından şöyle aktardı:

Dostumuz Çağlan Tekil’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. O, her birimizin hayatını güzelleştiren, gülümsemesiyle içimizi ısıtan, varlığıyla güç veren biriydi. Acımız çok büyük, kelimelere sığdırmamızın imkanı yok. Tüm sevenlerine sabır diliyoruz.”

Türkiye’de metal müziğin gelişmesinde katkıları olan Çağlan Tekil, 90’lı yıllarda müzik fanzini Laneth’i çıkarmış, Blue Jean, Non Serviam, Headbang gibi dergilerde yazarlık yapmıştı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran metal müziğin Türkiye’de temkinli yaklaşıldığı yıllarda bu müzik türünün yaygınlaşması ve kabul edilmesi için yaptığı büyük emekler ile hatırlayacağımız Çağlan Tekil için sevdiklerine ve yakınlarına sabır diliyoruz.


Birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirirken, Mor ve Ötesi grubu solisti Harun Tekin, İnstagram hesabından şu sözleri paylaştı:

Dönem dolusu anım var benim bile. Ilkini, kerem anlatır diye şimdilik anlatmayayım. Sonuncusu, Ankara’daki son senfonik konserimizden. Kuliste uzun uzun muhabbet ettik. 7 şubat. Hayat böyle. Ne ifade ettiğini tanımayanlara anlatmaya çalışacağım. Böyle kaynaklara, müziklere ve her şeylere ulaşmanın hiç de bugünkü kadar kolay olmadığı zamanlarda, bizim ve bizden önceki kuşağın müzisyenlerinin dans ettiği alanı mümkün kılan insanların en önemlilerindendi Çağlan. Dergicilikle, yayıncılıkla, sentez yaparak, anlatarak, sorarak, dinleyerek, pek delice bir şeye adamıştı kendini: bu ülkede öyle herkesin de sevmeyeceği pek açık olan bazı müzik türlerinin ülkeyle bağını kurmak, insanların birbirinden ve dünyadan haberi olmasını sağlamak, eni konu bir toplu görgü geliştirmek. Kültür işçisi diye o yüzden yazdım. Emeği var diye. Birileri, doğrudan ne anlama geldiğini sokaktaki adamın zorlukla anlayacağı şeylerle uğraşınca medeniyet yükseliyor. Ben Çağlan’da gördüğüm adanmışlığı, nezaketi ve devamlılığı pek kimsede görmedim. Neydi motivasyonu? Sevdiği şeyi çoğaltmak? Burayı daha yaşanır kılmak? Ablalar abiler daha iyi bilir. Son plağımızı aldığını biliyorum. Ben de onu bilirim. Teşekkürler abi. İyi ki geçtin buralardan.


İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir