Dizi Haberleri

Avatar Evreni Genişliyor, Yeni Film ve Diziler Yolda!

Avatar The Last Airbender 2005 ve 2008 yılları arasında Nickelodean kanalında yayınlanan ve tüm dünyayı kasıp kavuran bir çizgi- filmdi. Genci, yaşlısı, çocuğu demeden kendine iyi bir hayran kitlesi yaratan animasyon serisi,çizgi film denemeyecek kadar da ciddi kalitede bir hikaye anlatımına sahipti. Ardından 2011 yılında M. Night Shyamalan tarafından beyazperdeye aktarılmıştı ancak kimse o filmi hatırlamak dahi istemiyor. Zira kaynak materyaldan fazlasıyla uzak, seriye yakışmayacak kötü bir filmdi.

Avatar: The Last Airbender, 12 yaşındaki Aang ve arkadaşlarının dünyayı Ateş Krallığı’ndan kurtarma maceralarını konu alıyor. İyi bir yol hikayesi, iyi yazılmış karakterler ve finale doğru gittikçe ciddileşen hikayesiyle hala oturup tekrar tekrar izlenebilir bir yapım olan Avatar: The Last Airbender, geçtiğimiz sene Netflix’e bir live-action uyarlamasıyla gelmeye hazırlanıyordu. Hatta projenin başında orijinal serinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko vardı. Ancak daha sonra, şok bir kararlar serinin yaratıcıları projeden ‘’kreatif fikir ayrılığı’’ sebebiyle ayrılmıştı. Açıkçası yüksek bütçeli bir Avatar The Last Airbender dizisine kimse hayır diyemez ancak Netflix’in de bu konuda çok iyi olmadığı aşikar. Dizinin orijinal yaratıcılarının projede olması sevindirici bir durumdu. Ancak o iş olmadı.

Geçtiğimiz gün duyurulan bir habere göre de Avatar: The Last Airbender evreni genişliyor. Nickelodeon, Avatar evreninde geçmek üzere yeni animasyon diziler ve filmler geliştirilmesi için Avatar Studios adını taşıyan yeni bir bölüm açıyor. Avatar Studios’un başında ise animasyon dizisinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko bulunacak. DiMartino ve Konietzko’nun yönetimi altında olacak bu yeni birim, Paramount+, Nickelodeon, sinemalar ve diğer dijital platformlar için yeni içerikler üretecek. Nickelodeon’un çatısı altında başlatılan bu yeni birimin ilk projesi, prodüksiyon sürecinin bu yılın sonuna doğru başlaması beklenen bir animasyon filmi olacak.

Bu çok iyi bir haber zira orijinal yapımcıların kreatif özgürlüğü olacak olması projelere pozitif bakmamı sağlıyor. Ancak beni asıl heyecanlandıran yeni bir Avatar hikayesi anlatılacak olması. Şu anlık bu projelerin neler anlatacağı belli değil, önümüzdeki günlerde bu konuda bilgi almayı umuyoruz. Bakalım, Nickelodean Avatar efsanesini nasıl devam ettirecek?

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir