Dizi Haberleri

Asimov’un Bilimkurgu Klasiği Vakıf Televizyona Geliyor! The Foundation Dizisinden İlk Fragman

Bilimkurgu edebiyatının en önemli isimlerinden Isaac Asimov‘un efsanevi serisi Vakıf- Foundation, Apple Tv ekranlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Streaming servislerin savaşında kendine iyi bir yer edinmek isteyen Apple TV, en büyük kozu Foundation’ın fragmanını ortamlara saldı ve dizi epey iyi duruyor. Toplamda yedi, ana hikayeyi konu edinen üç ana kitaptan oluşan Vakıf serisi, insanların samanyolu galaksisi boyunca farklı gezegenlere yayıldığı bir gelecekte geçiyor. Hikâyenin merkezinde ise matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip bir tarihçi ve matematikçi olan Hari Seldon yer alıyor. Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk’un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için zorlu bir yolculuğa atılır.

Edebi eser olarak Vakıf’ın kalitesi tartışmasız. Çekimleri 2019’un aralık ayında İzlanda’da başlayan yapım, Hugo Ödülleri’nde Tüm Zamanların En İyi Serisi ödülleriyle taçlandırılmıştı. Heyecanla beklenen dizinin ilk fragmanı da, “Gelecek 2021’de başlıyor,” cümlesiyle paylaşıldı.

Yaklaşık 2 buçuk dakikadan oluşan fragman için aslında bir tanıtım videosu da denebilir. Çünkü fragman öncesi bizleri dizinin sorumlu ismi David S. Goyer‘ın sözleri ve görüntüsü karşılıyor: “İnsanlar yaklaşık 50 yıldır Vakıf’ı çekmeye çalışıyorlar. Bu seri Star Wars’a da muazzam bir etkide bulunmuş, tüm zamanların yapılmış en muhteşem bilimkurgu çalışmalarından biri. Eğer insanların hayatlarını teknoloji ve iletişim yoluyla daha iyi hale getirmeyi umut eden bir şirket varsa, bu Apple’dır. Ve bu en çok da Asmiov’un yapmayı umduğu şeydi.”

Binlerce yıllık bir gidişata sahip ve felsefik, ahlaki olarak ortaya koyduğu çok önemli özelliklere sahip Vakıf’ın altından Apple TV nasıl kalkacak çok büyük merak konusu. Zira başarılı bir Vakıf uyarlaması Apple TV için çok büyük bir artı kaynağı olacaktır. Dizinin toplam 10 bölümü olacak ve 2021’de yayınlanacak. Hangi ay başlayacağı henüz açıklanmadı.

Dizinin oyuncu kadrosu da epey iddialı. Chernobyl, Sherlock Holmes Games of Shadows gibi yapımlarda ortaya muazzam performanslar koyan Jared Harris ve Pushing Daisies ile çıkış yaptıktan sonra Halt and Catch Fire dizisiyle adından söz ettiren, Hobbit serisinde ortaya başarılı bir performans koyan Lee Pace dizinin başrolü durumunda. Dizinin senaristliğini de Dark knight, Man of Steel, Batman v Superman gibi DC yapımlarının senaristi David S. Goyer üstlenmiş durumda. Bütçesi, fragmanı, oyuncu kadrosu ve en çok da kaynak materyalin kusursuzluğu ile Foundation epey iddalı duruyor. Bakalım masaya neler getirecek.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir