Oyunculuk DünyasıSinema Haberleri

Aamir Khan’dan En İyi Hint Filmleri

Hint filmleri sinema sektörü için buzdağının görünmeyen yüzü gibidir.Hint filmleri kategorisinde akıllara ilk gelen ve bunu en başarılı bir biçimde gerçekleştiren değerli yönetmen ve aktör olan Aamir Khan’nın en iyi filmlerini sizler için derledik. Sonsuz Oda Blog sayfasının bu yazısında sadece izlemekten zevk almayacağınız bununla birlikte size çok şey katacak olan bu filmleri izlemeyenleriniz varsa mutlaka izlemelidir.

Dhoom 3 (2013)

Küçük yaştan bu yana babası ile birlikte bir sirkte showlar yapan Sahir, sihirbaz ve illüzyonistlik konusunda büyük bir deneyime ve beceriye sahip bir gençtir. Fakat içinde bulundukları sirk şimdilerde geçim konusunda çok zor günler yaşamaktadır. Babası sirki kurtarabilmek ve ayakta tutabilmek için bankadan borç almak zorunda kalır ve bu borcu ödeyemez. Borçlu olduğu insanların baskısı şanssız adamı kendi canına kıymak zorunda bırakır, Sahir de çaresizlik içinde babasının intiharına şahit olur. Sahir’in artık yaşamında tek bir hedefi vardır.  Babasının intikamını almak! Bunun için de alışılmadık yöntemlerle inşa edeceği ilginç bir soygun planı yapar. Sahir bu amaçta aşık olduğu kadın Aaliya’nın yardımını alacak, kendisini engellemek için görevlendirilen özel polis memurlarından da kurtulmaya çatlayacaktır.

Thugs of Hindostan (2018)

1795 senesinde, Hint Yarımadası’nın Hindustan veya Hindostan olarak bilindiği zamanlarda Kral Mirza Sikander Baig, İngiliz komutan John Clive tarafından canice öldürülür. Krallığın sakinleri katledilir ve yaşadıkları yerleri İngiliz askerleri tarafından işgal edilir. Kralın hayatta kalan kızı Zafira Baig, General Khudabaksh tarafından yetiştirilir ve bir savaşçı asker olarak eğitilir. Khudabaksh, seneler sonra İngiliz Doğu Hindistan Şirketi’ne sert saldırılarda bulunan bir haydut topluluğunu organize eder ve Hindistan sularında tehdit yaratmaya başlar. John Clive önemsiz bir haydut olan Firangi Mallah’ı haydut topluluğunun içine sızması ve kendilerine yapılan tehdidi önlemesi için işe alır. Ancak Firangi, bu süreçte gerçek kimliğinin farkına vararak kendine yeni bir yol çizecektir.

Dhobi Ghat (2011)

Mumbai’de birbirinden farklı yaşam ve geçmişleri olan tesadüf eseri yaşamlarının kesiştiği 4 kişinin hikayesi olan bir yapım.  Arun tek başına yaşayan bir ressam. Shai bankacı ve tutkuları olan bir fotoğrafçı. Munna aktör olmayı hayal eden bir çamaşırcı. Yasmin, daha çok yeni evlenmiş olan kardeşi için video çeken bir kişi. Film Yasmin’in kardeşine yeni geldiği Mumbai’yi videoya alarak anlatması ile başlayıp, Ressam Arun’un yeni evine yerleştikten sonra da dolapta bulduğu üç video kaseti üzerine devam eden ve içerisinde işledikleri konu ile izleyenleri fazlası ile şaşırtacak bir filmdir.

Secret Superstar (2017)

Genç ve tatlı bir kız olan Insu’nun tek hayali şarkı söylemek olmaktır. Fakat bir gün sert bir insan olan babası Insu’nun gitarını bir yerde bulunca ve bulduğu gibi o enstrüman parçalayıp şarkı söylemesini yasaklayınca lnsu’nun bütün hayalleri suya düşer. Ta ki Shakti Kumar isimli meşhur bir müzik yapımcısıyla karışıncaya kadar. Insu, harika şarkı söyleme yeteneğini bütün dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hedefine ulaşmak için yaşamının en önemli macerasına koyulur.

PK (2014)

P.K bi bölgedeki yabancının fikirleri üzerine kurulmuş komedi filmidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı ama aslında çokta mantıklı olan sorular sorar. Bunlar masumane mizaç da, çocuk gibi sorulardır ama cevapları sıradışıdır. P.K.’in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton yaşamlarını gözden geçirirler. P.K.’in sadık ve samimi ahpapları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeden deliye dönmüş insanları sakinleştirir. P.K.’in çocuksu heyecanı kendisi ve milyonlarca kişi için dini bir yolculuğa dönüşür. Film karışık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca basit, kahkaha dolu, insani bir aşk hikayenin de servenidir. Sonuç olarak farklı dünyalardan gelen kişiler arasında dostluk destanı işlenmiştir.

3 Idiots (2009)

Hindistan’ın en başarılı mühendislik okulunu kazanan öğrencilerin hayatını anlatan 3 idiots . Eğitim sistemin tamamen yarış üzerine inşa edildiğini, bütün öğrencilerin en iyi olmak için çalıştığı bir okulda eğitim mantığını değiştirmeye çabalayan bir öğrenci ve onun en iyi 2 dostu. Yaşadıkları, gerçekte neler istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi tatlarını en başarılı şekilde harmanlayan ve izleyenlere çok şey öğreten bir filmdir.

Dangal (2016)

Bir spor dram filmi olan Dangal, Hintli sporsever ve baba olan Mahavir Singh Phogat’ın yaşamını anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş sporu aşığıdır. İki kızına güreş öğretme kararı alır. İki kız kardeş, Babita Kumari ve Geeta Phogat, küçük yaştan bu yana güreş eğitimi alarak yetiştirilir. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı ve adı duyulan kişiler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Arenasında altın madalya kazanarak güreşte altın madalya kazanan ilk kadın sporcu olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı almaya hak kazanır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal sınıf ayrımı ayrımının baskısıyla da uğraşmak zorunda kalacaktır.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir