Dizi HaberleriFilm/TvHaberler

7 Yıl Aradan Sonra Dexter Geri Dönüyor

2006–2013 Sezonları arasında TV ekranlarında bir efsane rüzgarı gibi estiren Dexter dizisi, karakterin oynayan ve sahiplenen Michael C. Hall ile beraber yepyeni sezonuyla seneler sonra TV ekranlarına geri dönüş yapıyor.

Üvey kız kardeşi Debra Morgan’ın ölümünden sonra kendini sakin bir hayata sokan, ortalıklarda görünmediği ve çevresindeki herkesi kendisinin öldüğüne ikna ettiği final bölümüyle sevenleri tarafından böyle olmamalıydı diyerek yorumlanan finali bölümünün dışında yayınlandığı döneminin en sevilen ve bir o kadar başarılı dizileri arasında bulunan Dexter, final bölümündeki net olmayan noktaları ile “gelecek sezonlar için bir umut ışığı bıraktı” biçiminde yorumlamak çok daha doğru olacaktır.

Arada geçen seneler sonrasında galiba Dexter artık geri dönmeyecek düşüncesiyle diziye olan tüm hayallerimizi kesmişken çok yakın bir zamanda yayılan o muhteşem malum haber, hem Dexter yapımının sıkı takipçilerini hem de Dexter’ı merak edip de izleme fırsatı bulamamış olan büyük bir kitleyi heyecanlandırmayı kesin bir şekilde başarmış oldu. Michael C. Hall’un oynadığı Dexter karakteriyle geri döneceği dizide yapımın ilk dört sezonunda yaratıcısı olarak yer alan ve Emmy’e aday olan Clyde Phillips de Dexter’ın yeni gelecek olan sezonda ekipteki yerini hazır hale getirmiştir. Michael C. Hall ve Clyde Phillips, aynı şekilde dizinin yürütücü yapımcılığını da yapacaktır.

10 bölüm olarak Showtime TV kanalında sunulacak olan yapımın yeni sezonun, önümüzdeki senenin sonbaharında seyircileri ile buluşması planlanmaktadır. Dizinin yeni sezonunun çekimleri ise önümüzdeki 2021 yılının ilk ayları gibi başlayacak. Yeni sezon, dizinin finalinden sonra yaşanan olayları odak noktası yapacaktır ve Dexter Morgan’ın yeni maceralarını TV ekranlarına yansıtacak. Michael C. Hall dışında dizinin yeni sezonunda kimler var kimler yok zaman içinde Dexter Morgan hayranlarına büyük bir heyecan içerisinde paylaşılacaktır.

Dexter Dizisinin Konusu

Dexter, bir Amerikan Miami merkezli seri katil dizisi. Dizinin odak noktasında olan karakter Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanı’nda kan sıçrama analizcisi olarak görev almaktadır. Ancak Dexter Morgan’ın hiçbir insanın bilmediği saklı bir yaşamı daha bulunuyor. Herkesten sakladığı bu gizemli yaşamında kendisi bir seri katildir.


Dexter Morgan, çocuk yaşlarında annesini ölümüne şahit olan ve yetim kalanmış bir insandır. Polis memuru olarak hayatını sürdüren Harry Morgan, Dexter Morgan’ı evlat edinmiştir. Harry’nin eşi Doris Morgan bu durumu çok kısa zaman diliminde kabullenmiştir ve Dexter’ı da kendi evladı olarak kabul kanıksamıştır. Dexter Morgan, genç yaşlarına geldiği zaman hayvanları öldürme arzusu olduğunu fark eder. Harry Morgan ise hayvanların canına kıymak için çok erken bir dönem olduğunu ve Dexter’in masum insanları öldürmemesi gerektiğini ona anlatır ve öğretir. Dexter’a bazı kuralları olması gerektiğini söyler. Bu kurallar içerisinde; asla yakalanmamak, masum insanları öldürmemek ve kesinlikle suçu sabit olan katillerin öldürülmesi gibi kurallar vardır. Dexter Morgan, bu kurallar ışığında bir seri katil olur. Kendisi dışında kalan diğer seri katilleri öldüren bir seri katil ve her seri katil gibi o da her öldürdüğü kurbanından bir anı alır.

Dexter Dizi Müzikleri

Dexter Dizisinin Başlıca Ödülleri

⦁ Altın Küre Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – 2010
⦁ Altın Küre Dizi, Mini Dizi veya Televizyon Filmi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü – 2010
⦁ Satellite Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – 2007
⦁ Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Erkek Konuk Oyuncu Ödülü – 2010
⦁ Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Yönetmenlik Ödülü – 2010
⦁ Primetime Emmy En İyi Jenerik Tasarımı Ödülü – 2007
⦁ TCA Drama Dalında Bireysel Başarı Ödülü – 2007
⦁ ALMA En İyi Kadın Drama Dizisi Oyuncusu Ödülü – 2009
⦁ Primetime Emmy Tek Kamera Çekimli Bir Drama Dizisinde En İyi Kurgu Ödülü – 2007

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir