Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Konusu Resmi Olarak Detaylarıyla Açıklandı

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisine büyük umutlar bağladığ bir gerçek. Şu ana kadarki en büyük bütçeli TV dizisi etiketine sahip Yüzüklerin Efendisi dizisinin önce yazar kadrosu, dizinin geçeceği dönem ve son olarak da oyuncuları açıklanmıştı. Kadrosunda neredeyse hiç yıldız oyuncu bulunmaması, diziye ayrılan büyük bütçenin prodüksiyona gittiğinin kanıtıydı ve bu durum beni dizi için epey heyecanlandırıyordu.

Dizi ile alakalı küçük küçük bilgiler paylaşan Amazon, ketumluğuna birazcık ara verip dizinin konusunu resmi olarak açıkladı. Dönem olarak, filmlerden çok çok öncesini anlatacak dizinin konusunu şu şekilde;

Amazon Studios’un bu dizisi, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ının efsanevi kahramanlarını ilk defa ekrana taşıyacak. Bu destansı dram, The Hobbit ve Lord Of The Rings’te yaşanan olaylardan binlerce yıl önce geçecek. İzleyicileri, büyük güçlerin dövüldüğü, krallıkların zafere yükselip yok oluşa sürüklendiği, en beklenmedik kahramanların test edildiği, umutların incecik iplerle asıldığı ve Tolkien’in kaleminden akıp gelen en büyük kötünün bütün dünyayı karanlığa boğmakla tehdit ettiği bir zamana götürecek. Bir barış döneminde başlayan bu dizide hem tanıdık hem de yeni karakterleri, Orta Dünya’nın uzun süredir korkulan kötülüğünün yeniden doğuşuyla yüzleşirken takip edeceğiz. Misty Mountains’in en karanlık derinliklerinden elflerin yaşadığı Lindon’ın büyüleyici ormanlarına, görkemli Númenor ada krallığına, haritanın en uzak noktalarına kadar bu krallıklar ve karakterler onlar gittikten sonra bile yaşayacak efsaneler yaratacaklar.


Evet, dizimiz resmi olarak ikinci çağ’da, Numenor döneminde geçiyor. Dizi Sauron’un, güç yüzüklerini yapmadan evvel tüm Orta Dünya’nın barış içerisinde yaşadığı dönemden başlayacak. Bu da diziye büyük bir esneklik katacaktır. Zira Tolkien o dönemlerden bahsetmiş olsa da, detaylıca özgürce detaylandırabilecek çok fazla kapalı kutu mevcut. Burada yazarlara büyük iş düşüyor.

Misty Mountains kısmında da cücelerin de dizide önemli yer tutacağını anlayabiliyoruz. Hem Elf’lerin hikayesini, hem cücelerin hem de Numeron’un hikayede merkezde olması farklı lokasyonlarda geçen birden fazla hikaye merkezli anlatım olabileceğini sinyali. Game of Thrones gibi yani.

Açıklamada en dikkat çekici noktalardan biri, dizinin de Sauron’un güç yüzüklerini yapmadan önceki zamanda başlayacak olması. O kısmı nasıl anlatacaklar cidden merak ediyorum doğrusu.

Amazon’un bu projeden alnının akıyla kalkacağını ve son zamanlarda özlemini çektiğimiz kaliteli fantastik eser açlığını gidereceğini düşünüyorum. Bir fragmana kavuşmamız yakındır muhtemelen, takipte kalın.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir