Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisine Fazlasıyla Heyecanlanmak için 5 Sebep!

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon bildiğimiz üzere streaming servis kısmına büyük yatırımlar yaptı son yıllarda ve kendi Netflix’ini, Netflix’ten daha büyük hale getirmek için Amazon Prime’a epey bir bütçe ayırdı. Tıpkı Netflix gibi Amazon Prime da, aylık ödeme sistemi ile çalışan ve içerisinde yüzlerce dizi, film, animasyon, belgesel vb. içeriği olan bir platform. Ancak Amazon bunun yeterli olmayacağının farkında. Zira şu anda Netflix’e rakip tek servis sağlayıcısı kendisi değil. Onlarca içeriği ile şu anda bile bir derya deniz olan ve içerisinde Marvel filmleri ve tüm Star Wars içerikleri bulunan Disney + ya da HBO Max… Bu konuda en büyük olmak ve koltuğu Netflix’ten almak için büyük bir savaş başlamış durumda. Amazon ise, Amazon Prime’ın bu konuda geri kalmaması için en büyük kozunu 3 sene önce oynadı ve yavaş yavaş o kozu şekilleniyor, önümüze gelmek için gün saymaya başlıyor… O kozun ismi Yüzüklerin Efendisi dizisi!

Yüzüklerin Efendisi koca bir mitoloji. Bu kadar sevilmesinin en büyük sebeplerinden biri müthiş ve destansı bir fantastik hikaye olmasının yanında binlerce yıla yayılan bir mite sahip olması. Kitapların yazarı Tolkien, öyle bir dünya yaratmış ki zamanında hayran olmamak elde değil. Geçtiğimiz yıl biten Game of Thrones ile beraber de televizyon dünyasında büyük bir fantastik eser boşluğu açıldı. 8 sezon boyunca tüm dünyayı kasıp kavuran Game of Thrones sonrası bu boşluğu doldurmak için tüm büyük prodüksiyon şirketleri ünlü fantastik eserlere teker teker yatırım yapıyorlar şu anda. Ancak aralarında en iddialısı, Yüzüklerin Efendisi filmlerinde izlediğimiz hikayenin binlerce yıl öncesine gidecek, arkasında müthiş bir yaratıcı ekibin olduğu ve çok büyük bir kısmı prodüksiyona harcanacak 100 Milyon Dolar bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisi. Şu ana dek bir dizi için harcanan en fazla bütçeye sahip yapım oldu bile şimdiden. Amazon Prime’ın Yüzüklerin Efendisi dizisine fazlasıyla heyecanlanmak için nedenlerimize gelin yakından göz atalım, keyifli okumalar! : )

Büyük Bİr Kısmı Prodüksiyona Harcanacak Kocaman Bir Bütçe!

Game of Thrones’un başarısının en büyük nedenlerinden biri şüphesiz yüksek bütçesiydi. Özellikle son sezonlarda artan bütçe sonrasında televizyonda daha önce benzerini görmediğimiz çılgınlıkta işler koyan yapım, her ne kadar hikaye anlatımı konusunda çuvallasa da görsel olarak benzersiz bölümler izletmişti. Amazon Prime’da bunun farkında olacak ki, diziye adeta hayvan gibi bir bütçe ayırdı; tam tamına 100 Milyon Dolar! Bu bütçe dizinin olası bir başarısı sonrası artacaktır da. Ancak asıl sevindirici nokta, bu tarz işlerde ayrılan bütçenin bir kısmı oyunculara gider. Eğer ünlü, diziye seyirci getirecek bir isimle anlaşılırsa kendisine büyük paralar verilir ve prodüksiyondan kesinti yapılır. Ancak Amazon geçenlerde oyuncu kadrosunu açıkladı ve yıldız oyuncu diyebileceğimiz kimse yok. Bir iki yan rollerde oynamış kaliteli oyunculardan oluşan Cast’a sahip olacak dizi. Bu da demek oluyor ki, açıklanan bütçenin çok büyük bir kısmı prodüksiyona, görsel efektlere ve sinematografiye ayrılıyor. Gel de heyecanlanma şimdi!?

Dizinin Geçtiği Zamanın Muhteşem Olması!

Açıkçası dizi ilk açıklandığında ‘’Ne gerek var yav!’’ diye iç geçirmiş, olası bir filmle paralel aynı konunun işlenme ihtimalinden çok korkmuştum. Çünkü ne kadar bütçe ayrılırsa ayrılsın, biz o dönemi onlarca Oscar ödülüne sahip efsane üçlemesinden defalarca izledik. Bir daha en azından yakın tarihte Yüzük Kardeşliğinin hikayesini dizi ya da film yapmak hiç akıllıca bir hareket olmayacaktır. Sonra Yüzük Kardeşliği değil, Aragorn’un gençliğini konu edinecek söylentileri çıktı ben ve benim gibi filmlere hasta kişiler suratını iyice ekşitti ve diziye biraz mesafeli durmaya başladı çünkü yani kim ne yapsındı Aragorn’un gençliğini, değil mi? Ancak Amazon bu konudaki sessiziğini bir süre korudu. Sonra bir gün resmi Twitter adresinden bir sürpriz yaparak bir harita paylaştı. Bu harita kitapları okuyanların aşina olduğu ayrıntılar içeriyordu. Bir gün sonra o haritanın devamını paylaştı, sonra bir kez daha devamını paylaştı ve flood’un sonunda ortaya çıkan harita herkesi fazlasıyla heyecanlandırmaya yetti! Zira harita, tüm Yüzüklerin Efendisi evreninde en merak edilen ve açıkçası en az bilginin bulunduğu İkinci Çağ’da geçiyordu! İkinci Çağ demek bol bol Sauron demek. İkinci Çağ demek yüzüklerın nasıl yapıldığı, insanların ve diğer ırkların nasıl bu yüzüklerle kandırıldığı demek.

Orta Dünya tarihinde önemli bir yer tutan İkinci Çağ, bir ada olan Númenor uygarlığının yükselişi, Yüzük Tayflarının yaratılışı ve Yüzükler için Elfler ve Sauron arasında yaşanan ilk savaşlar gibi birbirinden değişik olaylara sahne oluyor. Númenor’un öyküsü Atlantis efsanesiyle benzerlikler taşıyor. Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında altın çağını yaşayan Númenor, bu çağın sonunda yıkıma uğrayıp sonraki dönemde Orta Dünya’da bir mit hâline gelen kayıp medeniyet olarak biliniyor. Aragorn’un da aralarında olduğu Gondor krallarının da bu soydan geldiğine inanılıyor.

Fazlasıyla yüksek bütçesi ve Orta Dünyanın bu bilinmeyen kapıları açılacak olması bu dizi için fazlasıyla heyecanlanmak için yeterli bile. Ama biz diğerlerine de göz atalım tabii! 🙂

Hazırlanın, Yeni Zelanda’ya Tekrar Gidiyoruz!

Film serisinin en güzel yanlarından biri de yönetmen Peter Jackson’ın memleketi olan Yeni Zelanda da geçen Orta Dünya görselleriydi. Film serisi sayesinde kendisini tüm dünyaya hayran bırakan Yeni Zelanda, öyle ki filmlerin üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala Yüzüklerin Efendisi turizminden sonuna kadar faydalanıyor. Amazon Prime ekibi de bunun farkında olacak ki, başka bir lokasyon seçme gafletine düşmeyerek dizinin çekileceği ana merkez olarak Yeni Zelanda’yı belirlemiş. Çok da iyi yapmışlar, yepyeni Orta Dünya güzellikleri için sabırsızlıkla beklioruz!

Yaratıcı Ekibin Şampiyonlar Ligi Gibi Olması!

Amazon Prime dizinin geçtiği zamanı Twitter üzerinden görsellerle açıklarken dizinin arkasındaki yaratıcı ekibi de aynı şekilde Twitter üzerinden bir video ile açıkladı. Ve bu yapımcı ekibin CV’si o denli umut verici ki, tek başına yalnızca bu maddeyi görüp bile hype trenine binmemek içten bile değil! Ortaya çıkan isimlerin içinde yönetici yapımcılar arasında Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire) ve Sharon Tal Yguado bulunuyor. Yazar ve başyapımcıları arasında Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos) ve Justin Doble (Stranger Things) bulunan yapımın, danışman yapımcıları arasında ise Bryan Cogman (Game of Thrones) ve Stephany Folsom (Toy Story 4) bulunuyor.

Breaking Bad, Sopranos, Game of Thrones, Toy Story 4… Amazon belli ki epey büyük oynuyor.

Bol bol Sauron, Yüksek Elf’ler ve Numenorlular

300 yıla yakın süre boyunca sabırla kendini Elf’lere sevdiren, onlar tarafından ‘Annatar’, yani ‘hediye veren’ diye çağrılan ve en sonunda Güç Yüzükleri’ni dövdürerek herkesi kendine bağlayan bir manipülasyon ustası ve zanaatkar.

Kötü tarafta olsa da hikayesi çok ama çok dikkat çekici. Bu diziyle ilgili en büyük beklentim Sauron’un müthiş hikayesine yakın bakış. Bir Elf gibi sarı saçlı, uzun boylu ve heybetli bir tipe sahip Sauron’un Güç Yüzükleri öncesindeki o yola giden hikayesi, filmlerde adı hiç geçmeyen ve Orda Dünya’nın en güçlü varlıklarından Sauron’un hocası Melkor’un hapsedilişi, Orta Dünya’nın en dikkat çekici ırkı insanların atası Numenorlular’a yakın bakış ve Yüksek Elf’ler. Dizinin potansiyeli şu cümlelerde gizli. Bakalım Amazon bu büyük yükün altından kalkıp televizyonun yeni kralı olabilecek mi?

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir