Sinema Haberleri

YOL ARKADAŞIM 1-2

YOL ARKADAŞIM FİLMİNİN KONUSU

Onur(Oğuzhan Koç) başarısız bir ilaç mümessilidir. Kurban Bayramı’na üç gün kala üç hedefi vardır; Ayvalık’taki kız arkadaşının ailesiyle bayram kahvaltısında tanışmak, kovulduğu işini geri kazanmak ve ilk iki hedefi yol arkadaşı Şeref’e(İbrahim Büyükak) rağmen başarmak. Onur, hedeflerini gerçekleştirmek için bir telefon uygulamasıyla tanıştığı ve tek ortak noktaları gidecekleri istikamet olan Şeref ile birlikte eğlence ve macera dolu bir yolculuğa çıkar. Hikayeye 3. yolcu olan aktivist konservatuar öğrencisi Bahar’ın(Aslı Bekiroğlu) da dahil olmasıyla işler iyice karışıyor…

Eda Ece’nin canlandırdığı Aysun karakteri yerli sinemanın standart cadaloz kadını biraz. Şımarık, umursamaz, kıskanç, kibirli ve anlayışsız. Aslı Bekiroğlu’nun canlandırdığı Bahar ise tatlı neşeli, sosyal ve yardımsever. Aysun’un tam tersi.

İçinde aşk var, komedi var, yol var, müzik var…

Filmin geniş konuk oyuncu kadrosunda Acun IlıcalıDilber AyŞinasi YurtseverEser Yenenler gibi isimler yer alıyor.

Özellikle Dilber Ay’ın “Muzaffer Usta” karakteri takdire şayan.

Zaten Büyükak da senaryoyu yazarken bile karakter için ünlü sanatçıyı düşündüğünü belirtmişti.

Filmin çekimleri İstanbul’da başladı. Şehrin farklı noktalarında çekilen sahnelerden sonra İstanbul-Ayvalık yolu üzerinde çekimlere devam edildi. Filmin büyük bir bölümü yol üzerinde çekilse de Balıkesir’in Ayvalık bölgesinde çekilen birçok sahne de var tabi ki. Ayvalık’ın kendine has dokusunu, geleneksel evlerini ekrana yansıtan film, izleyicileri yaz mevsimini götürüyor. Yol Arkadaşım’ın yapımcısı BKM. Filmin yönetmenliğini ise daha çok müzik klipleriyle tanınan Bedran Güzel yaptı. Yapımcısı Necati Akpınar ve Senarist İbrahim Büyükak.

Oğuzhan Koç

13 Mayıs 1985 tarihinde Erzincan’ın Refahiye ilçesi doğumludur. 13 Mart 1992 tarihinde yaşanan Erzincan depreminin ardından ailesiyle Bursa’ya taşındı. Müzik eğitimi veren özel bir koronun (Ali Cengiz Çelenk Korosu) giriş sınavlarına katıldı ve kazandı.

8 yaşında Bursa Devlet konservatuvarı hocalarından müzik eğitimi almaya başladı, 16 yaşına kadar devam etti. İlkokulun ardından Gazi Anadolu Lisesi’ne girdi, ortaokul ve lise hayatına orada devam etti. Henüz lisede olmasına rağmen grubuyla üniversite şenliklerinde konserler verdi. Ortaokul ve lisede amatör olarak tiyatro ile ilgilendi. Lisede sınıf arkadaşı oyuncu Eser Yenenler ile arkadaş oldu.

Bir yıl İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okudu olmadı. 2005 yılında İstanbul’a geldi, Eser Yenenler’in yanına taşındı. Grup kurdu çeşitli yerlerde müzik yaptı, şarkı söyledi. İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümünde kaydı bulunmaktadır.

2007 yılı ağustosunda BKM Atölye Oyuncuları arasına katıldı. 2009 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı Neşeli Hayat filminde oynadı. Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli komedi programında sergilediği oyunculuk performansına müzik yeteneğini de ekleyerek kısa sürede adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Şarkıcı Ferhat Göçer’e söz ve müziği kendisine ait olan “Gül ki Sevgilim” adlı şarkıyı vermiştir. 2009 yılındaki Gülben Ergen’in “Uzun Yol Şarkıları” albümündeki “Giden Günlerim Oldu” şarkısı da ona aittir.

Star TV’de 2013 Mayıs ayında Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile beraber 3+1 isimli gece şovuna başladı. Programı Acun Ilıcalı’nın programı satın almasıyla 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren

3 Adam adıyla uzun bir süre programları devam etti ve sona erdi.

İbrahim Büyükak ile Yol Arkadaşım 1 ve 2’de rol almıştır.

İbrahim Büyükak

20 Ağustos 1983 İstanbul doğumludur. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Bursa’da Olay Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Gırgır, Leman ve Lemanyak Dergileri’nde çeşitli yazıları yayımlandı.
Yılmaz Erdoğan tarafından kurulan BKM Mutfak ekibine dahil oldu.2013’te 3+1 programıyla mayıs ayında Eser Yenenler ve Oğuzhan Koç ile bir gece şovuna başladılar. Ekip arkadaşlarıyla birlikte 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren 3 Adam adıyla programları uzun bir süre devam etti ve sona erdi.

Oğuzhan Koç ile Yol Arkadaşım 1 ve 2’de rol almıştır.

Rol aldığı diziler ve filmler

Tutunamayanlar (Dizi)

Bayi Toplantısı (Film)

Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak (Dizi)

Yol Arkadaşım 2 (Film)

Yol Arkadaşım (Film)

Doru-seslendirme(Film)

Küçük Esnaf (Film)

Çok Güzel Hareketler Bunlar(Tv programı)

Neşeli Hayat(Film)

Çok Film Hareket Bunlar(Film)

3 Adam(Tv Programı)

Bana Baba Dedi Bana Baba Dedi (Bora) (TV Dizisi)

Bedran Guzel

21 Haziran 1984 İstanbul doğumludur. Yönetmenlik kariyeri ile tanınıyor olsa da kendisi BVS Group’un kurucu ortaklarındandır. Kariyerinde pek çok müzik ve reklam klip yönetmenliğinin yanı sıra uzun metrajlı sinema filmleri de bulunmaktadır. Güzel’in yönetmenliğini yaptığı yapımlar arasında 2015 yılında televizyonda yayınlanmış olan Bana Baba Dedi adlı dizi,2016 yılında Küçük Esnaf ardından 2017 ve 2018 yıllarında Yol Arkadaşım ve Yol Arkadaşım 2 adlı sinema filmleri ve 2020 yılında vizyona girmiş olan Bayi Toplantısı adlı sinema filmi bulunmaktadır.

Eda Ece

20 Haziran 1990 tarihinde İstanbul doğumludur. Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur.

İlkokul yıllarında tiyatroya ilgisi ve sanat tarihi üzerine de eğitim alan “Eda Ece” yine bir gün oynadığı bir tiyatro oyununda Tümay Özokur’un dikkatini çekmeyi başarabilmiş ve oyunculuk teklifleri almaya başlamıştır.

Pek çok dizide konuk oyuncu olarak yer almış. Pis Yedili dizisinde canlandırdığı Günçiçek (Cimbom) rolü ile izleyenlerin beğenisini toplayan oyuncu ardından “Beni Böyle Sev” adlı dizide Zeyno karakterini canlandırmıştır.

İngilizce ile Almanca dillerini konuşabilmektedir.

2015 yılında vizyona giren başrollerinde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın başrollerinde yer aldığı “Kocan Kadar Konuş” filminde Ceren rolüyle yer almıştır.

En son olarak Yasak Elma dizisinde Yıldız karakteriyle sezona devam etmektedir.

Aslı Bekiroğlu

16 Kasım 1995 tarihinde İstanbul doğumludur. Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olmuştur.

Vine isim sosyal medya paylaşım sitesinde yayınlandığı videolarla üne kavuşan Aslı Bekiroğlu, ardında dizi ve sinemalarda boy gösterdi.

İlk oyunculuk deneyimini 2015 yılında yayınlanan Adı mutluluk dizisi ile sahip olmuştur.

Yol Arkadaşım, İkimizin Yerine, Gülümse Yeter, Jet Sosyete gibi yapımlarda yer almıştır.

En son olarak Fox TV ekranlarında yayınlanan Her Yerde Sen dizisinde Suna karakterine hayat vermektedir.

Rol aldığı diziler ve filmler

2019  Benim Tatlı Yalanım (TV Dizisi)
2018  Jet Sosyete (TV Dizisi)
2017  Yol Arkadaşım (Sinema Filmi)
2016  İkimizin Yerine (Sinema Filmi)
2016  Gülümse Yeter (TV Dizisi)
2015  Adı Mutluluk (TV Dizisi)

YOL ARKADAŞIM 2 FİLMİN KONUSU

Ayvalık‘a yaptıkları yolculukta dost olan ve bin bir badirenin ardından yol arkadaşlığı kavramının hakkını veren Şeref ve Onur ikilisi, son bir yılda daha da kenetlenmiştir. İkili son bir yıl içinde iş arkadaşı olmanın yanı sıra ev arkadaşlığı da yapmaya başlamıştır. Karakterleri birbirine tamamen zıt olan bu iki adamın paylaştığı iki alanda da dertler ve aksilikler bitmez. Şerif’in işi, müzik kariyerine atılmaya çalışan Onur’un menajerliğini yapmaktır. Ancak bu konuda oldukça yeteneksizdir. Sıkıntılara dayanamayan Onur, sevmediği eski işi ilaç mümessiliğine geri dönemeye karar verince, Şeref alelacele ona bol sürprizli bir turne ayarlar. İkilinin bu turne yolculuğu da aşk, macera ve aksiliklerle dolu geçecektir.

İLK FİLMDEN EĞLENCELİ!

Yol Arkadaşım 2 filminin galasın da kahkahalar havada uçuştu. Başrollerini İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç, Ezgi Eyüboğlu, Olgun Toker ve Tamer Levent’in paylaştığı film seyirciyle buluştu.

Filmin senaryosunu da yazan İbrahim Büyükak heyecanını şu sözlerle dile getirdi

Geçen sene bir yola başladık. Yol Arkadaşım seyircimiz tarafından çok sevildi ve sahip çıkıldı.

Bir yıl sonra Yol Arkadaşım 2 ile karşınızdayız ve çok mutluyuz. Çok güzel bir film yaptık. İlk filmimizi çok seviyoruz ama bu film hem komedisi hem de eğlencesi ile ilk filmin çok üzerinde.

3. film gelir mi sorularına: Biz çok keyif alıyoruz. Seyircimiz de filmimizi sevip ilgi gösterirse neden gelmesin gelir tabi dedi.

Oğuzhan Koç: Çok güzel bir film yaptık. Güzel bir ekibiz. Aramızda ustalarımız var. İlk filmin çok üzerinde olduğunu ve eğlencesinin daha fazla olduğunu düşünüyoruz.

Heyecanlıyız, seyircinin tepkisini bekliyoruz.

Filmin yönetmeni Bedran Güzel ise; Oğuzhan’ı da İbrahim’i de çok önceden tanıyorum. İkisiyle de çalışmak benim için büyük keyif. Kamera önündeki ve arkasındaki arkadaşlara teşekkür ederim işimi çok kolaylaştırdılar dedi.

Ezgi Eyüboğlu

15 Haziran 1988 Ankara doğumludur. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde master yapmıştır. 2012 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Aybige Hatun rolüyle tanınmıştır. Ama asıl çıkışını 2015’te başrolünü üstlendiği bir yaz dizisi olan Adı Mutluluk dizisinde Kumsal Güçlü karakterini canlandırmıştır.

Rol aldığı diziler ve filmler

2007 Senin Uğruna/Konuk Oyuncu
2008 Arka Sokaklar/ Konuk Oyuncu
2011 Kalbim Seni Seçti/ Başrol
2011 Muhteşem Yüzyıl/ Yardımcı Oyuncu
2012 Sudan Bıkmış Balıklar Başrol

2012 Yalan Dünya/ Konuk Oyuncu

2013-2014 İntikam/ Yardımcı Oyuncu

2014 Yasak / Başrol
2014 Ulan İstanbul/Konuk Oyuncu 11-14.Bölüm
2015 Adı Mutluluk/Başrol

2017 Payitaht Abdülhamit /Yardımcı Oyuncu

Olgun Toker

12 Mart 1986 Mersin doğumludur. MSM Konservatuar eğitimi gördüğü sırada oyunculuk kariyerine başladı. İlk olarak 2010 tarihli Saklı Hayatlar filmiyle kamera önüne geçen Toker, 2011 yılında Bir Ses Böler Geceyi ve Kurtuluş Son Durak filmleriyle beyazperdedeki kariyerine devam etti. Hükümet Kadın filminde Adnan karakterine hayat vererek, sinema da bilinen bir sima haline geldi.
Karadayı ve Son dizilerinde de yer alan Toker, Düğün Dernek ve Hükümet Kadın 2 filmleriyle beyazperdede oyunculuk kariyerine devam etti. Benim Adım Gültepe, Tatlı Küçük Yalancılar, Dip ve Hayat Şarkısı ve birçok dizi film de oynamıştır.

En son olarak Bir Aile Hikayesi dizisinde rol almıştır.

FİLM GİŞE HASILATI

Yol arkadaşım 1                                                                    Yol arkadaşım 2

Toplam Seyirci: 2.060.866                                            Toplam Seyirci: 2.343.218

Toplam Hasılat: 22.603.509 TL                                  Toplam Hasılat 29.847.365 TL                            

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir