Dizi Haberleri

Yeni Sezonu İle Ekranlara Dönmeye Hazırlanan Dexter’dan Yeni Bilgiler

Amerikan kablolu yayın kanalı Showtime, ekranlara döneceğini açıkladığı Dexter ile büyük bir süprize imza atmıştı. Yıllar evel final yapan Dexter, kendine çokça hayran kitlesi yaratmıştı. Ancak dizinin başarılı bir çok sezonunun ardından son derece kötü ve tartışmalı bir final yapması tüm Dexter izleyecilerinde ekşi bir tat bırakmıştı. Showtime’da böyle düşünüyor olacak ki geçtiğimiz aylarda duyurduğu Dexter’ın yeni sezonu ile ilgili taze bilgiler servis etti.

Dizinin çok başarılı ilk 4 sezonunun Showrunner’ı Clyde Phillips‘in de projede yer alacağı açıklanmıştı. Dizinin 10 bölümlük ‘’limited’’ bir seri olacağı ve hikayenin hak ettiği sona ulaşacağı ilk öğrenilen bilgiler arasındaydı. Limited series, son zamanlarda Amerikan dizileri ile aracılığı sıkça duyduğumuz bir hikaye anlatım tekniği. Tek sezonluk bir hikaye anlatımında kullanılan bu kavram, ‘’Mini Series’’ kavramından farklı olarak hikayeyi sonlandırsa da bir açık kapı bırakabiliyor. Yani Dexter, yalnıza 9. Sezon için devamı için de dönüyor olabilir.

Yeni sezon ile ilgili açığa çıkan bir diğer bilgi de Dexter’ın yeni kötüsü oldu. Dexter’ın tüm sezonlarında Dexter’ın başına büyük işler iş açan ve genelde tıpkı Dexter gibi psikopat olan bir karakter olur ve sezonun tümüne yayılan bir çatışma içerisine girilir. Dexter’ın hikaye anlatısı için epey önemli olan bu hasımlar, zaman zaman Dexter karakterinin önüne geçip büyük hayran kitlesi oluşturmuşlardır. 4. Sezonun kötüsü ‘’The Trinity Killer’’ buna bir örnek olarak verilebilir. Bu sezonun kötüsü de Kurt Caldwell olarak açıklandı. Kurt Caldwell adını taşıyan bu karakteri usta oyuncu Clancy Brown canlandıracak.

Son yıllarda Billions ve Sleepy Hollow gibi dizilerde birkaç bölümlük rollerde karşımıza çıkan Brown, bugün kült statüsü kazanmış olan Carnivàle dizisindeki performansıyla çok daha büyük rollerin altından da kalkabileceğini göstermişti. Clancy Brown’ın hayat vereceği Kurt Caldwell, küçük bir kasaba olan Iron Lake’in resmi olmayan başkanı olarak tanımlanıyor. Amerikan rüyasını gerçekleştirerek basit bir tır şoföründen çok sayıda tırı ve tır istasyonu olan bir iş adamına dönüşen Caldwell; cömert, güçlü ve herkes tarafından sevilen bir insan. Ancak ona yanlış yapanlara ya da sevdiği birini incitenlere karşı ise son derece acımasız.

Tüm bunların ışığında ben Dexter’ın muhtemel son sezonundan fazlasıyla umutluyum. Michael C. Hall çok iyi bir oyuncu ve kendisini uzun süredir ekranlarda görmüyorduk. Bakalım hakettiği sona kavuşan bir final mi izleyeceğiz yoksa hikaye bambaşka yerlere mi gidecek? Dexter ve yeni sezonuyla ilgili bilgileri kaçırmamak için takipte kalmayı unutmayın. 🙂

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir