Film/TvGenel

Unutulmaz Dizi Avrupa Yakası’nın Muhteşem Karakterleri

Tarih 11 şubat 2004 Türk televizyonlarına 10 yılı aşkın bir süre boyunca gülerek ve kimi zamanlarda ise favori bölümlerini açıp izleyeceğimiz bir dizi yayına girer Avrupa Yakasından bahsediyoruz. 2004-2009 dönemleri içerisinde yayınlanan Gülse Birsel imzalı dizi olan Avrupa Yakası, o dönemde bulunan çoğu insan için kıymetli bir noktaya sahip. Bu kıymetli noktayı sağlayan en önemli husus ise kuşkusuz her bir karakterin kendisine has olmasıdır. Şubat 2004’te ilk bölümüyle ekranlara gelen ve 24 haziran 2009 tarihinde ise final bölümünü yayınlamıştır. Televizyonlarda gördüğümüz en başarılı çalışmalardan biri olan Türk sitcom dizisidir Avrupa Yakası. Sezon sayısı 6 ve birbirinden komik 190 bölüm yayınlanmıştır.

İzleyicilerin en çok şaşırdığı noktalardan bir tanesi bu kadar muhteşem oyuncunun ve işinde başarılı olan insanların nasıl aynı proje çatısı altında toplanmış olduğu. sanki 1970 ve 1980’ler de üretilen Türk filmi gibi kadrodaki her oyuncu birer yeşilçam efsanesidir. Avrupa Yakası da gerçekten 2000 ler döneminin efsaneler kadrosunu toplamış. Başrol dışındaki karakterler bile muhteşem oyuncular. Gazanfer Özcan, Rutkay Aziz, Gönül Ülkü, Engin Günaydın, Binnur Kaya ve Hakan Yılmaz film Türkiyenin en iyi komedyenleri ile dolu; Ata Demirer, Tolga Çevik, Yavuz Seçkin. Ana karakterlerin dışında kalan oyuncular ve güzel bir performans ortaya koyan Peker Açıkalın da dizide. Gülse Birsel bir araya gelebilecek en iyi kadroyu bir araya getirmiş.

Dizinin Muhteşem Karakterlerinden Bazıları

⦁ Burhan Altıntop (Engin Günaydın)

Tokat’ın bir köyünden gelmiş, üniversite okumuş, aralıksız pasif duygusuyla kendini olduğundan daha bilgili, saygın ve elit izlenimi vermeye çalışan ancak içindeki bulunan gıcık köylü duygusunu hep taşıyan bir insandır. Dizinin ilk başlarında daha sapkın bir kişiyken, sonraları kadınsı davranışları olan bir yapıya dönüştü ve gerçek muhteşem Burhan Altıntop karakteri bu şekilde açığa çıktı. Avrupa Yakasının ilk başladığı karakter halinde kalsaydı kimse sayın Altıntop’u muhteşem bulamazdı. Gerçek şu ki bu karakterin bu kadar başarılı olmasını, Türk televizyon tarihinde hep hatırlanacak bir hale bürünmesinin temel sebebi ise Engin Günaydın’ın müthiş performansıdır. Bir gün Avrupa Yakası’nın kamera arkası bölümlerini izlerseniz dizideki oyuncu arkadaşları ve kamera arkasındaki çalışanlar bile gülme krizlerine giriyorlar Engin Günaydın’ın doğaçlama becerisi ve oyunculuğu karıştığında açığa komedi cenneti çıkıyor olmalı.

⦁ Tahsin Sütçüoğlu (Gazanfer Özcan)

Babacan tavırlı, tutumlu, aile kavramına önem ver bir aile reisi. Tahsin Sütcüoğlu’nu seyrederken gerçekten o baba hissiyatını görebiliyorsunuz. Hem babacan, pamuk kalpli; yeri geldiğinde de fazlasıyla öfkeli ve sinirli olabiliyor. Örnek olarak oğlu Volkan’ı evden attığı sahne ya da karısı iffet ile Burhan Altıntop’un birlikte zaman geçilmesinden rahatsız olduğu sahne gerçekten harika bir performans örneği. Tahsin Sütcüoğlu’nu sinirlendiğinde kekeleyerek bağırması ve o meşhur “bak başladı yine başladı tık tık!” cümlesi ile diziye lezzet katan bir insandır. Tahsin sütçüoğlu karakterine hayat veren usta oyuncu Gazanfer Özcan’ı saygıyla anıyoruz.

⦁ Volkan Sütçüoğlu (Ata Demirer)

Hayatında hiç iş tecrübesi olmamış, babasının dükkanı işletmese hiç bir geliri olmayacak, müzik konusunda becerikli ama bir o kadar da bahtsız olan bir kişidir. izleyenler Volkan Sütçüoğlu’nu bir yandan şahsi amaçları yüzünden bir Yaprak’a, bir de Selin’e gitmesini; öte yandan müzik hayalleri için çabalamasını, bir defasında gay taklidi yaparak bile albüm çıkarmaya çalışmıştır. O Sütçüoğlu muhallebisinin köşelerinde Sertaç ve Tacettin ile yaptığı muhabbeti izlemeyi, kız kardeşi Aslı ile sürekli tartışmalarını ve kavgalarını izlemeyi gerçekten izleyenler olarak sevdik. İzlerken sürekli güldüren, insani olarak gerçekten adam gibi adamdır. Kendi tabiriyle “orijinalim ben.” diyen bir kişi. Ata Demirer de bu karakterin gerçekten çok başarılı bir biçimde canlandırmıştır.

⦁ Aslı Sütçüoğlu (Gülse Birsel)

Amerika’da gazetecilik okumuş,üstüne birde master yapmış, daha sonrasında da ise İstanbul’a dönmüş ve Avrupa Yakası adlı dergide çalışmaya başlamış birisidir. Yaşının ilerlemeye başlaması ve hala dünya evine girecek bir eş bulamaması, yurt dışında eğitim almış birisi olsa bile mahalle ve aile baskısından ve kimi adetlerden hala kendini ayrılmadığını gösteriyordu. Fazlasıyla okuyan, kültürlü, kendini ilerleten ve erkek kardeşi volkan ile hiç anlaşamayan bir insandır. Gerçekte kız çocuğunun bir şekilde ailede ikinci planda kalması ve önceliğin hep erkek çocukta olması üzerine iyi bir tespiti vardır. Durum şu ki sütçüoğlu ailesi içerisinde herhalde en az faaliyeti olan karakterdir diyebiliriz. Bunun sebebi Gülse Birsel’in dizinin senaristi olmasıdır. Oyunculukta onu bu yapımda tam anlamıyla göremesekte Avrupa Yakasını yazdığı için izleyenler olarak çok mutluyuz.

⦁ Kubilay Peynircioğlu (Vural Çelik)

Sanıyoruz ki Avrupa Yakası dizisinin en coşkulu oynayan oyuncusu. Sanki bir reality show programında, bir aksiyon programındaymış gibi abartılı ve coşkulu hareketleri, mimikleri ve ses çıkışları olan bir insan. Varlıklı, halktan uzak ama tam bir muhabbet insanı yapısında. Aile mirasından red edilince girdiği pinti adam rolü ve orada sürekli her şeye şaşırıp “ya Tanrıverdi, biliyor musun simit paralıymış canım.” ya da “otobüsler paralıymış.” tarzında şeyler söylemesi baya güzel bir sahneler ortaya çıkarmıştı.

⦁ Selin Yerebakan (Evrim Akın)

2000’li yıllarının “tiki kız” imajını çok başarılı bir biçimde ortaya koyan bir karakterdir. Garip Türkçesi, konuşurken ve özellikle de hevesli ve heyecanlı bir şeyler söylerken “oha falan oldum yani” gibi tepkileri ile biraz itici ama bir o kadar da sevimli bir insandır. Zengin bir baba, gerçek yaşamdan kopuk ve her şeyi kısa yoldan elde etmeye alışmış, kafası kurnazlığa fitneye başarılı bir biçimde çalışan birisidir. Bu karakteri hayat veren güzel oyuncu Evrim Akın, gerçekten karakterini çok güzel canlandırmıştır.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir