Sinema Haberleri

Umudunu Kaybetme

Çok iyi bir baba olan Chris Gardner, çalıştığı işlerinde sorunlar yaşayan ve maddi açıdan büyük sarsıntılara sebep olan bir durum içindeydi. Nerede ve ne zaman bir işe başlasa hüsranla sonuçlanıyordu. Maddi sıkıntılar peşini bırakmıyor, her gün sabah erkenden uyanıp hastanelere ve doktorlara işine yarayacak tıbbı cihazlar satmaya çalışıyordu. Sattığı zamanlar biraz olsun rahatlıyorlardı. Christopher adında bir oğlu olan Chris Gardner, eşiyle sürekli tartışıyordu. Eşi maddiyatsızlık ve mutsuzluk içinde Chris Gardner’e olan öfkesini dile getiriyor onun daha çok üzülmesini sağlıyordu. Eşi bu duruma daha fazla dayanamadı ve chris Gardner ve oğlu Chirstopher’i terketti. Baba Oğul baş başa kalan ikili, bir zaman sonra kiralarını ödeyemedikleri için evlerinden kovuldular. Çaresizlik içinde çırpınan Chris Gardner ne kadar maddi anlamda sıkıntı çekmiş ve eşi onu terketmiş olsa da o hiç bir zaman umudunu kaybetmedi.

Baba oğul kimi zaman sokaklarda kalmış, kimi zaman ise kimsesizlerin kaldığını barakanelerde yaşamaya başlamışlardır. Chirstopher’i okula bırakan Chris Gardner, tıbbı cihaz satmak için uğraşırken, lüks bir spor araba yanına yanaşır. Gris Gardner adama bu arabayı nasıl aldığını sorar. Adam Broker olduğunu söyler. Chris Gardner broker olmak için stajerlik başvurusunda bulunur. Başvuru onaylandıktan sonra 6 ay süre ile ücretsiz stajerlik yapacağı söylenir. Umudunu kaybetmeyen Chris Gardner zorda olsa kabul eder ve hem tıbbı cihaz satmaya çalışır hem de stajerlik yaparak Broker olmak ister.

6 aylık bir süre içinde hem hiç para almadan çalışmak hem de bir çocuğa bakmak Chris Gardner için hiç de kolay olmayacaktır. Elinde bir adet tıbbı cihaz kalmıştı ve onu da çaldırmıştı. Bir kaç gün çok zor günler geçiren Chris Gardner bir gün ansızın tıbbı cihazını bulur ve onu tamir ederek satar. Biraz para kazanır.

6 ay sonunda zorlu mücadele sona erer ve Chris Gardner stajerlik başvurusunu tamamlamıştır.

Broker olmaya hak kazanmıştır. Duygularını gizleyemeyen ve ağlamaya başlayan Chris Gardner’i çok güzel günler bekleyecektir. Firmaya çok ciddi paralar kazandırmaya başlayan Chris Gardner bir zaman sonra brokerlik firmasından ayrılır ve kendi firmasını kurar. Firmasında ufak bir hisseyi milyon dolarlık bir anlaşmayla satar ve milyoner olarak baba oğul hayatına devam ederler.

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek çekilmiş filmin kahramanı olan Chris GArdner ve oğlu Chirstopher Paul Gardner filmde anlatıldığı gibi zorlu bir hayatı yaşadıktan sonra sahip olduğu kazancı daha önce kaldığı sığınma evlerinde kullandı. Bu konuda oldukça cömert davrandı. Şimdi sahip olduğu şirketi yönetmekle ve eğitim vermektedir. Ayrıca Pursuit Of Happyness ve Start Where You Are adında iki ayrı kitabı bulunmaktadır.

Will Smith

Thandie Newton

Jaden Smith.

Dan Castellaneta

Brian Howe

James Karen

David Fine

Kurt Fuller

WILL SMITH

25 Eylül 1968 yılında Amerika’nın Philadelphia şehrinde dünyaya gelmiştir. Rap müzisyen olan sanatçının asıl adı, Qillard Cristopher Will Smith Jr. dır. Oyuncu olarak bilinmiş olsa da daha öncesi müzisyen olan sanatçı ilerleyen yaşlarında ise yapımcılığa başlamış ve bu konuda ünlenmiştir. Muhammet Ali’nin otobiyografisinde ünlü sporcuyu canlandırmış ve Golden Globe ödül töreninde en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır.

There’s a God on the Mic ve Hitch filmlerinde canlandırdığı roller müthiş başarılı bulunmuş ve Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başarmıştır.

Kariyeri boyunca dört kez Altın Kürede, iki kez Akademi Ödülü ve Dört kez Garmmy ödüllerine layık görülmüştür.

Arka arkaya 8 film çekmiş ve 100 milyon doların üzerinde gelir elde etmiş, bu gelir sayesinde tek aktör olarak tarihe geçmiştir. Kazandığı parayı devlete yanlış beyan edince, 2.8 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştır. Şöhreti git gide artan oyuncu, Hollywood’un şöhretler caddesinde kendine özel el baskısı yaptırılmıştır.

İki defa evlilik yapmış olan sanatçı birinci evliliğini Sheree Zampino ile 1992 yılında yapmıştır. Terry Smith isminde bir çocuğu vardır. 1995 yılında evlilikleri noktalanmış olan sanatçı 1997 yılında ikinci evliliğini yapmıştır. İki çocuğu vardır. Willow Smith şarkıcılık ve Jaden Smith oyunculuk alanındadır. Çocuklarına çok fazla düşkündür ve bu düşkünlüğünü babasından aldığını her fırsatta dile getirir. Babası dört çocuk sahibidir ama her çocuğuyla ayrı ayrı ilgilenmiştir. Bu yüzden Qill Smith’in çocukluğu güzel geçmiştir. Kariyerinde oldukça ciddi kazançlar elde eden Will Smith’in Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde birçok evinin bulunduğu söylenir. Ayrıca her yıl zenginler listesinde adı geçer.

Saturday Morning Videos (TV) (1990)

 The Perfect Date (TV) (1990)

 Blossom (Dizi) (1992)

 Where the Day Takes You (1992)

 Made in America (1993)

 Six Degrees of Separation (1993)

 Çılgın İkili (1995)

 Kurtuluş Günü (1996)

 Siyah Giyen Adamlar (1997)

 Devlet Düşmanı (1998)

 Torrance Rises (1999)

 Vahşi Vahşi Batı (1999)

 Welcome to Hollywood (2000)

 The Legend of Bagger Vance (2000)

 Ali (2001)

 Men in Black II (2002)

 Bad Boys II (2003)

 A Closer Walk (2004)

 Jersey Girl (2004)

 Ben, Robot (2004)

 Köpekbalığı Hikayesi (2004) (seslendirme)

 There’s a God on the Mic (2005)

Umudunu Kaybetme (2006)

 Tonight, He Comes (2007)

 Ben Efsaneyim (2007)

 Time Share (2008)

 Black Panther (2008)

 Hancock (2008)

 Seven Pounds (2008)

 Untitled Lana and Andy Wachowski Project (2011)

 Men in Black III (2012)

 After Earth (2013)

 Winter’s Tale (2013)

Hitch (2005)

Albümleri

 Big Willie Style (1997)

 Willennium (1999)

 Born to Reign (2002)

  Greatest Hits (2002)

  Lost & Found (2005)

Singleları

 Miami (1997) (Big Willie Style)

 Just The Two Of Us (1997)

 Will2K (1999) (Willennium)

 Switch (2005) (Lost & Found)

 Party Starter (2005) (Lost & Found)

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir