Film/TvSinema Haberleri

The Batman Filminden Daha Fazla Zevk Almanızı Sağlayacak Bilgiler

Tek başına bir Batman izlemeyeli uzun zaman olmuştu. Bu özlemle yanıp tutuşan insanların yardımına The Batman filmi koştu. Sonsuz Oda Blog’un bu yazısında 2021 yılında vizyona girecek olan The Batman filmi hakkında bilinmesi gerekenleri siz değerli okuyucularımız için derledik. Bu bilgileri bilenler filmden daha çok zevk alacaktır.

Karakterler

Matt Reeves’in filmi, Batman çizgi romanlarındaki pek çok beğenilen karakteri bir araya toplayacak. Fazlasıyla bölünmüş, suçun kamarlarda aktığı bir Gotham ortaya koymak isteyen Matt Reeves’in, Penguin ve Catwoman gibi dikkat çekici karakterleri bu filmde izleyicilere tanıtıp, devam filmlerinde daha ayrıntılı incelemesi bekleniyor. Batman’in yanı sıra filmde yer alan baş karakterler bu şekilde olacak

Alfred Pennyworth: Wayne ailesinin uşağı ve Batman’in en önemli destekçisi olan Alfred, The Batman’de diğer yapımlardan gördüğümüzden daha genç bir haliyle izleyenlerin karşısına çıkacak. Reeves, daha önce verdiği bir röportajda, filmin duygu merkezinde Bruce Wayne ile Alfred arasındaki ilişkinin olacağını ifade etti.

Komser James Gordon: The Batman Filmde Batman’in bir diğer önemli destekçisi. Komiser James Gordon’da yozlaşmış polis memurlarıyla dolu olan Gotham Polis Departmanı’ndaki nadir dürüst polislerden biri olan, Komiser James Gordon bu filmde batman ile olan etkileşimi izlemek her zaman olduğu gibi yine büyük bir zevk olacak

The Riddler (Edward Nashton): 1995 yılında yayınlanan Batman Forever filminde Jim Carrey’nin oynadığı The Riddler, kendi bilmecelerini işlediği suçlara alet eden, fazlasıyla zeki bir kanun kaçağı. Yayınlanan ilk fragman, Matt Reeves’in filminde Riddler’ın arkasında bilmecelerle izler bırakan bir seri katil olarak izleyenlerin karşısına çıkacağını gösteriyor. Bu durum 25 yıl boyunca beklediğimiz bilmece hasretini dindirebilir.

Catwoman (Selina Kyle): Çizgi romanlarda bazen iyi karakter, bazen ise Bruce Wayne’in romantik partneri olarak okuyucuların karşımıza sunulan Catwoman, yetenekli bir soyguncu. Catwoman’ın The Batman’de, kötü ve soyguncu kişiliğinden ziyade romantik partner kişiliğiyle izleyenlerin karşına çıkacak gibi duruyor.

Penguin (Oswald Cobblepot): Gotham’ın yer altı dünyasına yöneten kanun kaçaklarından biri olan Oswald Cobblepot, The Batman filmde bir yan karakter olarak izleyenlerin karşısına çıkacak. Matt Reeves, Oswald Cobblepot’un henüz tanıdığımız Penguine’e dönüşmediğini, hatta kendisine Penguin denmesinden bile sevmediğini söylüyor.

Carmine Falcone: Gotham’da bulunan mafya türündeki Falcone ailesinin lideri olan Carmine Falcone, Penguin ve Joker gibi karakterler Gotham’da kargaşa yaymadan önce şehrin gayri resmi yönetimini elinde tutan suçlulardan biri. The Batman filminde onun liderliğinin çöktüğünü izlemek güzel olabilir.

Stanley Merkel: Merkel, çizgi romanlarda James Gordon’un polis departmanındaki partneri olan, yozlaşmış bir polis olarak karşımıza çıkıyor. Karakterin filmin konusuna ne şekilde dahil olacağı ise bilinmiyor ama yinede komiser James ile olan ilişkisi izlemeye değer olacak gibi duruyor.

Oyuncu Listesi

The Batman filmi muhteşem bir oyuncu grubunu bir araya barındırıyor. Filmde Catwoman’ı Zoe Kravitz, The Riddler’ı Paul Dano, Penguin’i Colin Farrell, James Gordon’ı Jeffrey Wright, Alfred Pennyworth’ü Andy Serkis, Carmine Falcone’u ise John Turturro oynuyor. Bunun dışında Peter Sarsgaard ve Juliard’dan taze mezun olan genç oyuncu Jayme Lawson‘ın da çizgi romanlarda bulunmayan yeni karakterlere yer vereceği söyledi. Fakat bu sözlerin aldatma amaçlı olduğu ve Peter Sarsgaard’ın Two Face olarak da bilinen Harvey Dent’e, Jayme Lawson’ın ise zamanla Batgirl olacak olan Barbara Gordon’ı oynayacağı türünde teorilerin olduğunu da söylemekte yarar var.

İlham Alınan Filmler

DC FanDome’da yaptığı konuşmada Gotham şehrindeki yozlaşmanın filmin konusunda ciddi bir yere sahip olacağını ifade eden Matt Reeves, bu yozlaşmanın polis birimleriyle sınırlı kalmadığını, şehrin her noktasında görüldüğünü dile getirdi. The Batman filmimi bu şekliyle Chinatown’a benzeyen yönetmen, 1974 yapımı olan Chinatown‘ı The Batman için esinlendiği yapımların başında saydı. Yapı olarak The Batman’in 1970’li yılların noir filmlerinden etkilendiğini ifade eden Reeves, esin kaynakları arasında The French Connection ve Taxi Driver‘ı da söyledi.

Film Çekimleri

The Batman’in İngiltere’de gerçekleşen çekimlerine mart ayında Covid-19 virüsü sebebiyle ara verildi. fakat temkinli normalleşme dönemine geçilip setlerde çalışmaya başlanması ile beraber The Batman’in prodüksiyonuna devam ettirmek için de çalışmalara başlandı. Bir çok yapımın prodüksiyonuna tekrardan başlanan Birleşik Krallık’ta film çekimlerine devam edilecek olan The Batman filmi için yeni set alanları yapılmaya başlandı. Filmin mart ayında durdurulan sahne çekimleri, önümüzdeki eylül ayında tekrardan başlayacak. salgın nedeniyle normalde kendi lokasyonda çekilecek kimi sahneler stüdyo ortamında çekilecek. Fakat Reeves, yer değişikliğinde yapılan değişikliklerin konuyu hiç bir şekilde etkilemeyeceğini söyledi.

Vizyon Zamanı

Yeni Batman filmi The Batman çekimlerine önümüzdeki Eylül ayında da bıraktığı noktadan devam edilecek olsa da, altı aylık kadar süren ara vizyon tarihinin ileri bir tarihe sebep oldu. Covid-19’dan önce ABD’de 25 Haziran 2021’de sinema salonlarına girmesi beklenen The Batman, çekimlerin durmasından az bir zaman sonra 1 Ekim 2021’e atıldı.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir