Sinema Haberleri

Justice League Synder Cut Fragmanı Görücüye Çıktı!

Son zamanların en konuşulan süper kahraman filmi Justice League malumunuz. Trajik ve bir o kadar garip prodüksiyon süresince film 2 yönetmen gördü. 2 tane birbirinden bambaşka tarza sahip yönetmen vizyonuyla bitirilmek zorunda kalınan film ne gişede iyi bir başarı yakaladı ne de eleştirmenlerce geçer not aldı. 600 Milyon dolar gibi bir gişe yapsa da rakibi Marvel Avengers filmleriyle 2 Milyar gişeyi geçtiği için film başarısız olarak nitelendirildi. Ancak garip olan, hala Justice League filmini konuşuyoruz. Zira kendisi sinema tarihinde bir ilk olan bir durumla karşı karşıya.

Önce tarihleri biraz geri alalım; Justice League çekimleri devam ederken yönetmen Zack Snyder’ın kızı intihar ederek hayatına son verdi. Bu trajik olay karşısında yönetmen filmi tamamlayamadı, projeden çekildi. Daha sonrasında stüdyo ilk iki Avengers filmini çeken Joss Whedon ile anlaştı, Whedon Zack Snyder gibi karanlık atmosferlerde film çeken birinden ziyade daha eğlenceli süper kahraman anlatıları ortaya koyan bir vizyona sahipti, oyuncular birçok sahneyi Whedon ile tekrar çekti, film bambaşka bir hale geldi. Ancak en nihayetinde ortada çorba olmuş bir film vardı.

Aradan geçen aylar sonrasında Zack sosyal medya hesaplarından ‘’benim çektiklerimin vizyona giren Justice League ile hiçbir alakası yok’’ tadında bir açıklama yaptı ve #releasethesnydercut etiketi ile kendi versiyonunu için çalışmalara başladı. Ancak bu biraz hayal bir durumdu zira vizyona girmiş, üzerinden neredeyse 2-3 sene geçmiş bir filmin başka bir yönetmen ile ilk çekilmiş halinin tekrar vizyona girmesi pek olası bir durum değildi haliyle. Zack’in başlattığı bu harekete oyuncular da destek vermeye başlayınca internette çığ gibi büyeyen synder cut furyası aylar sonunda meyve verdi. En sonunda Netflix’e rakip olarak gelecek HBO MAX, Zack ile anlaştı ve filmin 1’er saatlik 4 bölümden oluşan ve bir çoğu yeni görüntülere sahip yeni kurgusuyla Justice League duyurusu yapıldı. Ve karşımızda Snyder Cut Justice League.

Fragman tam anlamıyla bir bir Zack Snyder fragmanı. İyi bir müzik seçimi, müthiş görüntüler. Süperman’in kıyafeti farklı, düşma farklı ve neredeyse tüm görüntüler sinema gördüğümüzden farklı. Yönetmenin kendi çektiklerinden tam 4 saatlik bir kurgu çıkarması, bunun dizi gibi online bir platforma gelmesi falan sinema alanında çığır açacak bir durum. Eğer bu proje olumlu geri dönüş alırsa ileride sinema versiyonu farklı, televizyon versiyonu farklı yapımlar görebiliriz. Ancak her ne kadar iyi dursa da, Justice League’in problemi zayıf hikayesi ve karman çorman anlatımıydı. 4 saatlik bir kurguda nasıl bir film önümüze gelecek gerçekten çok merak ediyorum. 2021 sinema açısından garip ve iyi bir yıl olacak, orası kesin.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir