Dizi Haberleri

ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

İlk başta müzisyen olarak tanıdığımız Türk pop ve flamenco şarkıcısı olan Öykü Gürman, aynı zamanda sinema ve dizi oyuncusudur. Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982’de İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmuş olan güzel sanatçı Öykü Gürman’ı gelin daha yakından inceleyelim…

2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile Öykü ve Berk adlı grubu kurduktan sonraBerk Gürman ile birlikte seslendirdiği Evlerinin Önü Boyalı Direk şarkısıyla ünlenen Öykü Gürmanaslen Trabzonludur. 1.69cm boyunda, 54 kilo ve Aslan burcudur. Eğitim hayatına Özel Efdal Ana ve İlkokulunda başlayan Gürman, ortaokulu İstek Vakfı Acıbadem Lisesi’nde bitirmiştir. 1997 senesinde Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nin sınavlarını kazanmış ve eğitimine burada devam etmiştir. Eğitiminin yanı sıra Cihat Aşkın’dan özel keman dersleri de aldı. 2001 senesinde ise Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olmuştur. Bu süre içinde gerek keman gerekse solist olarak okul konserlerinde aktif roller aldı.Üniversite sınavı sonucunda 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazandı ve müzik eğitimine şan ve keman dersleri alarak devam etti.Çeşitli flamenco topluluklarında ve okul orkestralarında da solist olarak birçok performans sergiledi.

HÜRRİYET ALTIN KELEBEK ÖDÜLÜ

Flamenco dersleri almış olan Öykü Gürman, çok fazla grupta ve okul orkestrasında solist olarak görev almıştır. 2007 yılında kardeşi Berk Gürman ile seslendirmiş olduğu “Evlerinin Önü Boyalı Direk” parçasıyla Youtube’da milyonlarca kişi tarafından dinlenip halkın beğenisini toplamayı başarmıştır.

İkiz kardeşler 2007 yılının son günlerinde “Kısmet” adlı albümlerini piyasaya sürdü. Öykü Gürman, 2007’de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın En İyi Çıkış Yapan Yorumcusu” olarak seçildi. Öykü&Berk, 2008 senesinde Hürriyet Altın Kelebek Ödülü’ne layık görüldüler. Kral TV’den ise “En İyi Çıkış Yapan Grubu” ödülünü almış olan Öykü&Berk, Radio N101’den “En İyisi Sizsiniz” ödülünün de sahibi oldu.

TRT 1 “BOYALI DİREK” PROGRAMI

2008 yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanmış olan “Boyalı Direk” isimli müzik programında sunucu olarak ekranlara çıkan Öykü Gürman, 2009 yılında yine ikiz kardeşi Berk Gürman ile “İki Arada” albümünü çıkarttı. Öykü ve Berk Gürman 2010 yılında “Seni Ben Unutmak İstemedim Ki” adlı şarkının klibini yayınladı. 2011’de ise kardeşinden ayrılıp solo kariyerine başlayan Öykü Gürman, “Bir Başka” ve “Bitti Rüya” albümlerini piyasaya sürdü. Öykü Gürman “Aşk Zamanı”, “Urfalıyam Ezelden”, “Türkü Filmi” gibi projelerde de yer aldı.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU BAŞARISI

Öykü Gürman, Ayaklı Gazete’nin Yılın En’lerini seçtiği 7. TV Yıldızları Ödül Töreni’nde, “Sen Anlat Karadeniz”de göstermiş olduğu başarılı oyunculuk performansıyla “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” olarak seçildi.

Albümleri:

2007: Kısmet

2009: İki Arada

2011: Bir Başka

Ödülleri:

2007: Kral Tv’den “yılın en iyi çıkış yapan grubu

2007: Magazin Gazetecileri Derneğinin “yılın en iyi çıkış yapan yorumcusu” ödülü

2008: Radio N101 “en iyisi sizsiniz” ödülü

2008: Hürriyet Altın Kelebek ödülü

Rol Aldığı Dizi ve Filmleri:

2018: Sen Anlat Karadeniz (Hem müziğini yaptı hem de oyuncu olarak rol aldı.)

2014: Urfalıyam Ezelden (Ceylan) (TV Dizisi)

2014: Panzehir (sinema)

2004: Türkü Filmi (TV Dizisi)

SES GETİREN DİZİ SEN ANLAT KARADENİZ’DE ÖYKÜ GÜRMAN:

DİZİNİN KONUSU:

Yıllar önce para karşılığı satıldığı adamın zulmünden kurtulup çocuğuyla birlikte Karadeniz’de bir ile sığınan Nefes’le, onu bu zorlu hayatta koruduğu için ailesinden büyük tepki alan Tahir’in imkansız aşkını anlatıyor.

ÖYKÜ GÜRMAN (ASİYE)

Atv’de Çarşamba akşamları ekrana gelmiş olan ve 64. Bölümde final yapan Sen Anlat Karadeniz dizisinde Asiye’yi oynayan Öykü Gürman, rolüyle sergilediği performans büyük övgüler almıştı.

Mustafa ve Asiye arasında yaşanan olaylar, Asiye’nin cilveleri, birbirlerine takılmaları, kavgaları adeta dizinin en sevilen sahnelerinden olmayı başardı.

Dizinin Youtube kanalından tarafına gelen soruları yanıtlamış olan Öykü Gürman, Asiye için “Ben oynamıyorum yaşıyorum. Çünkü esas iyi oyunculuk oynanamak demek zaten. Biraz akışa bırakmak lazım. Ben 3-2-1 kayıt dendiğinde Asiye oluyorum. Neyi yaparımı çok planlamıyorum aslında. Hesaplamaya başlarsam doğal ve gerçekçi olmazdı. Biraz karikatürize olurdu” diye konuşmuştu.

Dizi senaryosu tarafına ilk geldiğinde özellikle konunun kadına şiddet olması ile heyecan duyduğunu belirten Öykü Gürman, “Sadece kadına değil, her türlü şiddete karşıyız. Maalesef kadınların yaşadığı bu kötü duruma parmak basıyor olması nedeniyle içinde olmak istediğimiz bir proje oldu” ifadesini kullandı.

Asiye karakterini özellikle çok sevdiğini, deneme çekimlerinde bile Asiye Kaleli’yi oynamayı çok istediğini anlatan Öykü Gürman, karakterin nasıl ortaya çıktığını da şöyle anlatmış:

“Başından beri Asiye’yi oynamak istedim ve deneme çekiminden sonra bile Asiye Kaleli ben olmalıyım diye düşündüm. Zaten çekimlerden önce çok fazla detay verilmişti bize. Bunun üzerine ne katacağımız bizimle ilgiliydi. Bunu hep hocalarımızla, yönetmenlerimizle diyalog içinde olduk, öğrenerek, sorularımıza cevap alarak karakterleri yarattık ve çekimlerden sonra çıkan enerjiyle karakterler oluştu.”

Dizide Asiye ve Mustafa karakterlerinin en sevilen diyaloğu haline gelen “Oy Asiyem Oy, Ney Mustafam Ney” sözlerinin doğaçlama mı çıktığı şeklinde sorulan soruya Öykü Gürman, “Hayır biz uydurmadık, senaristler yazdı” ifadesini kullandı.

Bunun yanı sıra Mustafa’yı oynayan partneri Sinan Tuzcu’nun performansınıda çok beğendiğini söyleyen Öykü Gürman; beraber çekilen sahnelerinde Sinan Tuzcu’ya çok güldüğünü söyledi.

Öykü Gürman, “Çok gülüyorum ben Sinan Tuzcu’ya, Mustafa’ya çok gülüyorum. Partnerim diye demiyorum ama harika bir performans sergiliyor. İyi ki partnerim o” diye konuştu.

Sonsuz Oda’da Öykü Gürman!

Sonsuz Oda online eğitim platformu Film/Tv kategorisinde ŞARKICILIK ve OYUNCULUK başlığı altında dersler veren Öykü Gürman, şarkıcılık ve oyunculuk alanında yakaladığı başarıların sırrını, tüm bilgi birikimlerini, tecrübelerini Sonsuz Oda abonelerine anlatıyor. Öykü Gürman’ın Sonsuz Oda’da toplam olarak 9 ders videosu bulunmaktadır. Gelin bunlara beraber bir göz atalım.

1.Ders: ÇOCUK ÖYKÜ GÜRMAN: Müzik kariyerine, çocukluk yıllarında nasıl başladığını Öykü Gürman anlatıyor.

2.Ders: MÜZİKAL YOLCULUK: Çocukluk yıllarında müzik yeteneğinin kendisinde nasıl ve ne şekilde geliştiğini anlatıyor.

3.Ders: OYUNCULUĞA GEÇİŞ: Öykü Gürman, auditiona girişini ve setteki ilk deneyimlerini anlatıyor.

4.Ders: ŞARKICILIK MI? / OYUNCULUK MU?: Öykü Gürman şarkıcılık ve oyunculuk arasında gördüğü benzerlik ve farklılıkları  anlatıyor.

5.Ders: KARAKTER NASIL YARATILIR?: Oyunculuğa başlarken nasıl çalışmalar yaptığını, bu çalışmaların karakter yaratmak üzerindeki etkisini Öykü Gürman anlatıyor.

6.Ders: OYUNCU OLMAK: Öykü Gürman oyuncu kimliğine sahip olduktan sonra nasıl bir yoldan gittiğini anlatıyor.

7.Ders: ŞARKICI OLMAK: Dizide şarkı söylemenin zorluklarını ve sahip olunması gereken teknik bilgileri anlatıyor.

8.Ders: ŞARKI SÖYLEMEK VE KELİMELER: Oyunculukta ve şarkıcılıkta kelimeleri kullanma biçimini anlatıyor.

9.Ders: TAVSİYELER: Öykü Gürman, konser ve set öncesi nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyor.

Eğer sizde bu alanda kendinizi geliştirmek, tanınan, sevilen ve başarı sahibi biri olmak istiyorsanız; Sonsuz Oda eğitimlerinde, alanında uzman kişilerden online eğitim alabilirsiniz. Sonsuz Oda’da Öykü Gürman dışında online eğitim veren daha pek çok isim var var. Bu kişilere göz atmak için; www.sonsuzoda.com

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir