Dizi Haberleri

Netflix Resident Evil Dizisini Resmen Duyurdu

Capcom’um efsanevi hayatta kalma/ aksiyon türündeki oyunu Resident Evil, Netflix semalarından yükselecek yeni dizisiyle geliyor! Oyun tarihini değiştiren serilerden ve zombi temasının popülaritesinin artmasındaki en büyük etkenlerden biri olan Resident Evil daha önce sinemaya da uyarlanmış ve görece başarılı olsa da oyunun fanları tarafından pek sevilmemişti.

Netflix’in resmi duyurusunu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yapmasıyla büyük heyecan uyandıran gelişmeyi, projenin başındaki isim Andrew Dabb mutlulukla değerlendirdi. Supernatural dizisinin yapımcısı ve senaristlerinden olan Dabb, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Resident Evil’in tüm zamanlarda en çok sevdiği oyun olduğunu vurguluyor. oyunun harika bir hikayesinin olduğunu ve bu hikayeyi dünya çapındaki Netflix kullanıcılarının beğenisine sunacakları için çok mutlu olduğunu ifade eden Dabb, dizinin bir yandan çok sayıda yeni hayranı olacağını diğer yandan da Resident Evil’i oyundan bilen kişilerin bu diziye hayran olacaklarını söylüyor.

Netflix yetkililerinden yapılan açıklamalara göre yaklaşmakta olan Resident Evil dizisi, iki farklı zaman diliminde geçecek. Bu zaman dilimlerinden bir tanesinde ergenlik çağlarında New Raccoon City’ye yerleşen Jade ve Billie Wesker’i izleyeceğiz. Çocuklar, yerleştikleri bu yerin aslında olduğundan çok daha fazlasını içerdiğini, babalarınsa dünyayı yok edebilecek sırlar gizlediğini öğrenecekler. İkinci zaman dilimine geçtiğimiz zamansa Jade’in 30 yaşındaki halini göreceğiz. İlk zaman diliminden yaklaşık 10 yıl sonra geçecek ikinci dilimde, dünya genelinde 15 milyon civarında insan kalmış olacak. Dizinin bu bölümünde, 15 milyon civarındaki insanın karşısında 6 milyar civarında “T” virüsüyle enfekte olmuş yaratıklarla başa çıkma mücadelesine şahit olacağız. İşte Jade de yaratıklarla mücadele etmeye çalışan insanlardan bir tanesi olacak.

Dizinin ilk sezonu, 1’er saatlik 8 bölümden oluşacak. ayrıca dizinin yapımcılığı constantin film’den robert kulzer ve oliver berben tarafından üstleniliyor. önümüzdeki günler, netflix’in yaklaşmakta olan yeni orijinal dizisi için çok daha fazla detaylı bilgiyi gözler önüne serecek gibi görünüyor.

Açıkçası Resident Evil iyi bir hikayeye sahip bir yapım ve zombi temasının ardındaki insan tanımlamaları, post- apokaliptik bir evrende hayatta kalmanın manasızlığı ancak bunla beraber mücadeleye devam etme ihtiyacı gibi güzel hikaye anlatılarıyla dizi konsepti için çok uygun. Kaliteli dizi yapamadığı aşikar olan ve bu konuda son zamanlarda çokça eleştirilen Netflix, yüksek bütçe ayırdığı taktirde bu sefer turnayı gözünden vurabilir. Benim pek beklentim olmasa da, çıkacağı zaman mutlaka bakacağım bir dizi olacaktır. Çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi verilmese de 2021’de çıkacağı tahmin ediliyor.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir