Oyunculuk Dünyası

Herkesin Kahramanı Chadwick Boseman Hayatı ve Başrol Oynadığı 5 Muhteşem Filmi

Chadwick Boseman 29 Kasım 1976 yılında Amerika’da doğmuştur. Asıl adı Chadwick Aaron Boseman olan aktör, Güney Carolina’da büyüdü. Annesi ve babası Afrikalı ve Amerika’lıydı.

Chadwick Boseman, yaptırdığı DNA testi ile atalarının Sierra Leone ‘den Krio olduğunu ve Nijerya’dan Yoruba ve Limba insanları olduğunu ispatlamıştır.

Babası hayatını bir tekstil fabrikasında döşemeci olarak sürdürüyordu. Annesi ise hemşireydi. T.L Hanna Lisesinde okumaya başladı. O dönem çok sevdiği arkadaşı vurularak öldürüldü. Arkadaşının vurulmasından çok etkilenen Chadwick Boseman Crossroads oyununu yazarak bu oyunu sahneledi. Liseden mezun olduktan sonra Washington’da Howard Üniversitesini kazandı ve Güzel sanatlar bölümünü bitirdi. Ayrıca yönetmenlik eğitimi de alan Chadwick Boseman, eğitimi boyunca en sevdiği hocası Phylicia Rashad ile birlikte çok güzel başarılara imza attı. Hocası Phylicia Rashad, Boseman’ın akıl hocasıydı. ,

Londra’da İngiliz Amerikan Drama Akademesi’ne girmek isteyen Boseman, bazı arkadaşları ile imza topladı ve imzaları kabul olduktan sonra Amerikan Drama Akademisi Oxford Yaz Ortası Programına katılmayı başardı.

Chadwick Boseman, yazmak ve yönetmek istiyordu. Yönetmenlerle ve oyuncularla nasıl bir iletişim ve ilişki içinde olabileceğini kavrayabilmek için eğitimler aldı. Oyunculuk eğitimi aldıktan sonra Amerika’ya geri döndü. Amerika’da Dijital Film Akedemisi’ni de bitirerek mezun oldu.

Brooklyn’e yerleşen ve kariyerinin başlangıcını burada yaşamaya karar veren Boseman, ilk önce New York Harlem’de bulunan Siyah Kültür Araştırma Merkezi’n de çalışmaya başladı. Burada Schomburg Junior Scholars programında drama dersleri vermeye başladı. Birkaç yıl drama eğitimi verdikten sonra oyunculuk kariyerini ilerletebilmek için Los Angeles’e geri döndü.

Chadwick Boseman aynı zamanda bir kilise korosu ve gençlik grubunun üyesiydi. Bir Hristiyan olarak yetiştirildi ve vaftiz edildi. İnancı çok kuvvetliydi.

Chadwick Boseman, Marvel serisinin filmlerinde Black Panter olarak hafızalara kazınarak büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı.

Dört yıl boyunca kalın bağırsak kanseri tedavisi gören ve hastalığını medyaya hiç yansıtmayan Chadwick Boseman, tedavi sürecinde de çalışmaya devam etmiş ve filmin çekimlerini tamamlamıştı. Uzun zamandır tedavi gören ve kanser hastası olan Chadwick Boseman hastalığının ilerlemesi sonucu (28 Ağustos 2020) tarihinde vefat etmiştir.

BAŞROLDE YER ALDIĞI 5 FİLM

BLACK PANTHER

Black Panther rolüyle tanıdığımız Chadwick Boseman bu rolüyle milyonlarca insanla tanışma fırsatı yakaladı. ABD başta olmak üzere dünyanın her bir yerinde siyahi insanların en sevilen kahramanı haline gelmişti. Filmin konusu, babasının ölümünü haber aldıktan sonra, Prens T’Challa, tahta sahip çıkmak için ülkesi Wakanda’ya geri döner. Wakanda, teknolojik açıdan gelişmiş bir ülke haline gelmiştir. Ülkesine döndükten sonra tehlikeler ve ihanetlerle karşılaşır ve düşmanlarını yenmek için harekete geçer.

Gösterime girdiği ilk haftada yaklaşık 200 milyon dolarlık hasılata ulaşan film, 5 hafta boyunca vizyonda kalmıştır. Black Panther, vizyona rüzgar gibi girmiş ve 5 hafta boyunca rekor kırmaya devam etmiştir. Toplamda 631 milyon dolara ulaşmıştır.

21 BRİDGES

22 Kasım 2019 yılında vizyona girmiş Amerikan filmidir. Aksiyon dolu olan filmin konusu, artık ününü kaybetmiş, NYPD dedektifini konu alıyor. Polisi öldüren bir katili yakalamak için şans isteyen dedektif görevin tekrar başına geçiyor. Araştırmanın içine girdikten sonra bir komployu ortaya çıkaran dedektif daha sonra adaya giriş çıkışları kapatarak 17 köprüyü kapatıyor. Dedektif sayesinde Manhattan adası ilk defa dünya ile bağlantısı kesiyor.

Eleştirmenlere karşı 49 miyon dolar hasılat elde etmiştir.

GET ON UP: JAMES BROWN’UN HİKAYESİ

Soul müzisyeni James Brown’ı canlandırdığı filmde efsanevi müzisyenin hayat hikayesini anlatıyor. James Brown’a muhteşem oyunculuk performansıyla Chadwick Boseman hayat vermiştir.

Yönetmenliğini Tate Taylor’un yaptığı, Jez ve John Henry Butterworth’un yazdığı film, Amerikan biyografik müzikal dram filmidir. Eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar alan film yaklaşık 33 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

42

Brian Helgeland tarafından yazılmış ve yönetilmiş filmdir. Hayatı boyunca 42 numaralı formayı giyen efsanevi oyuncu Jackie Robinson’un hayatını konu alan filmde başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Film, siyahi olması sebebiyle yaşadığı zorlukları ve kariyerini anlatıyor.

Jackie Robinson ABD beyzbol Büyük Ligi’nin ilk siyahi oyuncusudur. Film eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler almıştır. 40 milyon dolarlık bir bütçeyle yaklaşık 96 milyon doların üzerinde bir hasılat elde etmiştir.

MARSHALL

Thurgood Marshall, ABD Yüksek mahkemenin ilk siyahi NAACP avukatıdır. Katıldığı bir dava için mücadele ettiği çabayı ve sorumluluğu anlatıyor. Siyahi insanların dünya üzerindeki yaşam mücadelesini anlatan bu filmde, yine Boseman başarılı bir oyunculuk sergilemiştir.

Yönetmenliğini Reginald Hudlin’in yaptığı, Michael ve Jacob Koskoff tarafından yazılan film, biyografik yasal drama filmidir. Bir Amerikan filmi olan Marshall çekimlerine Los Angeles’ta başlamıştır. 12 milyon dolarlık bir bütçe ile filmin çekimleri tamamlandı ancak 10 milyon dolar hasılat yapmıştır.

FİLMLERİ

Black Panther

21 Bridges

Get On Up: James Brow’un Hikayesi

42

Da 5 Bloods

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016)

Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018)

Marshall (2017)

Avengers: Endgame (2019)

Message from the King (2016)

Gods of Egypt (2016)

Draf Day (2014)

Express: Emie Davis’ien Hikayesi (2008)

Ölüm Girdabı (2012)

Ma Rainey’s Black Bottom

Örümcek Adam : Eve Dönüş (2017)

TV Dizileri

2003 – Third Watch

2004 – Law&Order

2006 – CSI:NY

2008 – Er

2008 – Cold Case

2008-2009- Lincoin Heights

2009 – Lie to Me

2010 – Persons Unknown

2010 – The Glades

2011 – Castle

2011 – Fringe

2011 – Detroit 1-8-7

2011- Justified

2018 – Saturday Night Live

İlişkili İçerik
Oyunculuk Dünyası

Ayşe Direkoğlu ile “Oyunculuk Kariyeri Nasıl Başlar” Konulu Instagram Canlı Yayını

Pek çok popüler dizinin cast direktörlüğünü yapan eğitmenimiz, Ayşe Direkoğlu…
Devamını Oku
Oyunculuk DünyasıTiyatro Dünyası

Bir Demet Tiyatrodan Bir Demet Nostalji

8 Sezonluk bir tiyatro macerası. Unutulmaz karakterler, unutulmaz sahneleri ve tabii ki hep…
Devamını Oku
GenelOyunculuk Dünyası

Sonsuz Oda, Gazişehir Tiyatro Günleri'nde!

Gazişehir Tiyatro Günleri kapsamında gerçekleşen “Temel Oyunculuk Atölyesi” dersleri…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir