Sinema Haberleri

LION Film Konusu

Filmin başrollerinde, DEV PATEL, SUNNY PAWAR, ROONEY MARA, NICOLE KIDMAN, DAVID WENHAM

Filmin yönetmenliğini ise, GARTH DAVIS üstleniyor.

İzlemenizi tavsiye edebileceğimiz, bir filmden bahsetmek istiyoruz. Gerçek bir hayat hikayesi…

5 yaşında Hintli bir çocuk, abisi ile birlikte çalışmak için gece dışarıya çıkmak ister. Abisi 5 yaşındaki kardeşini yanında götürmek istemez ancak ısrarına dayanamayarak Saroo’yu da yanına alarak trene biner. Çalışacağı tren garına geldiği sırada Saroo’nun yorgun bedeni uykuya yenik düşer ve uyamak ister. 5 yaşındaki kardeşine kıyamayan Guddu kendisini beklemesini söyler ve onu tren garında banklara yatırır.

Saroo uyandığında abisi henüz gelmemiştir ve yaşının vermiş olduğu korkuyla trenin içine girer. Tren aniden hareket etmeye başlar ve Saroo’nun tren yolculuğu başlamış olur.

Yaklaşık 1600 km giden trenden inen Saroo büyük bir şaşkınlık içinde etrafına bakmaktadır. Konuştuğu dili bilmeyen insanların bulunduğu şehirde tek başına aylarca sokakta kalır. Daha sonra polisler tarafından yakalanarak çocuk yurduna alınır. Ancak bu yurtta çok fazla işkence ve şiddet vardır.

Avusturalyalı bir ailenin Saroo’yu evlatlık almasıyla acılar son bulur ve 25 yaşına gelen Saroo ailesini aramak ister. Hafızasında kaybolduğu şehri hatırlaması üzerine Hindistan’a gider ve ailesini bulur. Abisi Guddu’yu sorar. Ancak tren otogarında trenin altında kalarak ölmüştür.

Filmin yarısı Saroo’nun çocukluğunu yarısı gençliğini anlatan bu filmde hayatın bir çok gerçekliğini gözler önüne koymuştur.

Hindistan’da her yıl 80 bin çocuk kaybolur.

Avusturalyalı aile çocuk sahibi olabilmelerine rağmen kaybolan çocukları evlatlık alarak büyütmeyi tercih etmişlerdir.

Lion Film Oyuncuları

NICOLE KIDMAN

20 Haziran 1967 yılında Amerika’da doğmuştur. Babası Anthony Kidman’dır. Anthony Kidman psikolog ve aynı zamanda yazardır. Annesi Janelle Kidman hemşire ve eğitmendir. Nicole Kidman’ın bir kız kardeşi de bulunmaktadır.

Nicole Kidman 1983 yılında Bush Christmas Avustralya filmiyle oyunculuğa başlamıştır. Sam Neill ve Billy Zane ile rol almış, Phillip Noyce’un 1989 yapımı “Dead Calm” adlı filmiyle çok konuşulmuştur. 1990 yılında Tom Cruise veRobert Duvall ile oynadığı romantik macera filmi “Days Of Thunder”ın arkasından Kidman, 24 Aralık 1990’da Tom Cruise ile evlenmiştir.

Ron Howard’ın tarihsel filmi “Far and Away”de Cruise ile birlikte oynamıştır. Nicole Kidman kariyerine bu film ile bir adım daha ileri taşımıştır. 1992 tarihinde gösterime girmiş olan film eleştirmenlerin oldukça beğenisi kazanmış aynı zamanda ticari başarı da elde etmiştir.

DEV PATEL

23 Mart 1990 tarihinde Harrow Greater London, İngiltere’de doğmuştur. Ailesi Nairobi, Kenya doğumlu Hintlilerdir. Hindu inancına sahiplerdir. İngiltere’de uzun süre yaşamışlardır.

Longfield Ortaokulu’nda okumuştur. Okuduğu sırada tiyatro oyunu Twelfth Night oyununda oynamış ve performansı en iyi oyuncu seçilmiş ve ödül almıştır. Whitemore Lisesi’nden mezun olmuş, mezun olduktan sonra oyunculuğa başlamıştır. İlk olarak Skins dizisinde rol almıştır.

Ailesinin yönlendirmesiyle karate, teakwon-do ya başlamış ve bu alanda madalyalar kazanmıştır. 2006 yılında aynı alanda siyah kuşak sahibi olmuştur. Genç oyuncu 2009 yılında yılında Critics’ Choice Ödülleri’nde en iyi genç performans ödülünü kazanmıştır. Avatar, Son Hava Bükücü filmlerinde rol almıştır.

2008 yılında vizyona giren, İngiliz Hindistan ortak yapımı dram filmi Slumdog Millionaire, Danny Böyle tarafından yönetilen ve Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasının Hindistan versiyonunda büyük ödülü kazanan bir gencin hayat hikayesini ve yaşadığı acıları anlatan Slumdog Millonaire’nin ana karakteri Jamal Maliki canlandırmıştır. Ardından, Sag Award ve Chicago film Critics Association’nun olduğu birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca Bafta’nın da aralarında bulunduğu birçok ödüle aday gösterilmiştir.

DAVID WENHAM

21 Eylül 1965 yılında doğmuştur. Doğum yeri Avusturalya’dır. David Wenham Kate Agnew ile evlidir. Yüzüklerin Efendisi, 300 Spartalı, Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı, Tepetaklak ve Bir İmparatorluğun Yükselişi filmlerinde rol alarak sergilediği başarı ile tanınmaktadır.

ROONEY MARA

17 Nisan 1985 tarihinde Doğmuştur. Doğum yeri ABD’dir. 2003 yılında okulu bitirdikten sonra Güney Amerika ülkelerine yerleşti ve uzun süre orada yaşadı. 20 yaşında ablasının oynadığı bir filmde figüran olarak oyunculuğa başladı. Tanner Hall filminde ilk defa başrol oyuncusu oldu. 2009 yılında bağımsız birçok filmde rol aldı. Facebook kurucusu olan David Fincher’ın Mark Zuckerberg’ün hayatını anlatan bir filmde ana karakterlerden olan Erica’yı canlandırdı. 2011 yılında Ejderha Dövmeli Kız filminde Lisbeth Salander’ı canlandırmıştır. Ejderha Dövmeli kız filminde şöhreti yakalamış ve dünya çapında tanınan bir oyuncu haline gelmiştir. The Girl Who Played with Fire,The secret Scripture, Trash, Her, Carol, A Nightmare On Elm Street, The Girl with the Dragon Tatto , Pan, Friends, The winning Season, Dare, Side Effects gibi ve bir çok filmde rol almıştır.

SUNNY PAWAR

Sunny Pawar Hindistan asıllı bir oyuncudur.

8 Yaşında daha önce hiç oyunculuğu olmayan bu küçük çocuk, LİON filmi için 2000 kişilik bir oyuncu kadrosunun içinden seçilmiştir.

Bu film ile hayatında ilk defa kamera karşısına geçmiştir. İlk kez uçağa binmiştir. Saroo rolünü en üst düzey performansıyla başarmıştır.

Filmden kazandığı parayla annesine çok fazla makyaj malzemesi almıştır. 🙂 Lion filmiyle birlikte şansı açılmış ve film teklifleri ard arda gelmeye başlamıştır.

Chippa, AA BB KK, Lave Sania filmlerinde rol almıştır.

GARTH DAVİS

23 Eylül 1974 tarihinde Avusturalya’da doğmuştur.

Yönetmen olan Garth Davis, Magdalalı Meryem, Lion, Top Of The Laka filmlerinin yönetmenliğini yapmıştır.

Lion filmiyle büyük başarı elde eden Garth Davis, Türkiye’de vizyona girdiği tarihte 49.372 seyirci tarafından izlenmiştir. Türkiye’de 8 hafta boyunca vizyonda kalmıştır. Toplamda elde ettiği gelirinin 793.699.33 TL olduğu açıklanmıştır.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir