Dizi Haberleri

Kuzey Yıldızı Oyuncuları ve Dizi Nerede Çekiliyor !

Bir köprüdeki iki inatçı keçi olan Kuzey ile Yıldız, aynı denizdeki hırçın dalgalar gibidir. Yıldız, Kuzey’i hayatı boyunca sevmektedir. Kuzey, Yıldızla sözlenip üniversite okumaya İstanbul’a gittiğinde başka bir kadına aşık olup evlenmiş, üç kız çocuğu babası olmuştur. Ama Yıldız’a yaşattığını tam yirmi sene sonra yaşamış, terk edilmiş; üstelik dolandırılıp sıfır noktasına gelmiştir. Kuzey, yıllar önce bin bir umutla geldiği ve hayallerini, en güzel günlerini yaşadığı şehri, üç kızıyla birlikte terk edip memleketine dönmeye karar verir. Kızlarıyla birlikte kendisini doğduğu topraklara kabul ettirecek, ettiremese de gitmeyecek, orda kalacaktır. Ama Yıldız, onu geldiği yere göndermeye, onu döndüğüne pişman etmeyi aklına koymuştur. İşin içine bir de; biri genç kadınlığın eşiğinde, biri ergenliğin doruklarında, diğeri de çocuk yaşta üç tane kız kardeş ve Kuzey yüzünden birbirine düşman olmuş iki aile eklenince olaylar kontrolden çıkmıştır. Kuzey’i ne kendi ailesi, ne de diğer köylüler kabul etmemektedir. Yıldız da bulduğu her fırsatta Karadeniz’i Kuzey’e dar etmektedir. Yıldız ne yaparsa yapsın, dövse de sövse de hıncını alamaz. İçindeki küllenmek bilmeyen öfke, daha da alevlenmiştir. Kuzey’in tek bir kelimesi bu alev ya sönecek ya da tüm Karadeniz’i yakacak bir yangına dönüşecektir.

Kuzey Yıldızı Dizisi Nerede Çekiliyor?

Kuzey Yıldızı dizisi seti ilk olarak Ordu’nun Taşbaşı obasına kuruldu. Taşbaşı obası Ordu’dan 66 Km uzaklıkta Aydındere ilçesine bağlı bir yayladır. Taşbaşı obasına Kuzey Yıldızı dizisinde kullanılması için yeni yayla evleri yapıldı; dizi için uygun olan birçok yayla evi ise kiralandı. Dizinin çekimleri için Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köy olan Kuşluhan’da da çekimler yapılıyor.

Kuzey Yıldızı Oyuncuları

Kuzey Mollaoğlu (İsmail Demirci)

İsmail Demirci, 13 Kasım 1984 Ankara doğumludur. Kendisi gibi oyuncu olan Hande Soral ile evlidir. Eğitimine ilk olarak bilgisayar programcılığı üzerine alan İsmail Demirci daha sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü girmiş ve mezun olmuştur. İsmail Demirci, Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Erkan karakteri ile tanınmıştır. Son dönemde Serçe Sarayında Ramazan, Fabrika Kızı dizisinde Ferhat karakterine ve Çarpışma dizisinde Galip karakterine hayat vermiştir.

Yıldız Kadıoğlu (Aslıhan Güner)

Aslıhan Güner, Mert Kılıç ile 2013 yılında evlenmiştir. 6 yıllık mutlu bir evliliği olan Aslıhan Güner Kılıç 17 Aralık 1987 İstanbul doğumludur. Barış Manço Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Aslıhan Güner, son olarak Diriliş: Ertuğrul – Karaca Hatun olarak yer alma başarısı göstermiştir. Daha önce 2016 yapımı Kehribar dizisinde Bahar ve Kızılelma dizisinde Azra olarak yer almıştır. Aslıhan Güner dizileri ile ünlenmiştir ilk olarak da Sırlar Dünyası dizisinde yer almıştır.

Yaşar Kadıoğlu (Cezmi Baskın)

1949 İstanbul doğumlu olan Cezmi Baskın, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Birçok tiyatro oyununda yer alan Cezmi Baskın sadece oyuncu değil aynı zamanda tiyatro yönetmenidir. Cezmi Başkan’ın televizyonda tanınması ise 2011 yapımı Akasya Durağı dizisi ile olmuştur. Yer aldığı filmler arasında Mucize ve Vizontele gibi yapımlarda vardır.

Sefer Kadıoğlu (Toygar Avanoğlu)

1979’da İstanbul’da doğdu. Tiyatroya ilgisi küçük yaşlarda başladı. İlk olarak Kanalizasyon filminde rol aldı. Ardından tiyatro çalışmalarında yer alan Avanoğlu, 2012 yılında Düşman Kardeşler dizisiyle televizyon seyircisiyle buluştu. Ardından Muhteşem Yüzyıl, Benim İçin Üzülme, Güzel Köylü, Hanım Köylü, Yeni Gelin, Meleklerin Aşkı dizilerinde rol aldı.

2019 yılında Geçmiş Olsun, Hababam Sınıfı Yeniden ve Aslı Gibidir adlı sinema filminin başrolünde yer alan Toygan Avanoğlu, Yol Arkadaşım, Ayla, Deli Aşk, Hayati Tehlike ve Kedi Özledi filmlerinde de rol aldı.

Pembe Mollaoğlu (Zeynep Kankonde)

Zeynep Kankonde, 1980 tarihinde Eskişehir’de doğludur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü mezunudur. Ekol Drama ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitmenlik yapan Zeynep Kankonde, ilk oyunculuk deneyimini 2005 yılında yayınlanan Beşinci Boyut dizisi ile yaşamıştır. 2004 yılında Christian Kankonde ile evlenmiş 2015 yılında boşanan Zeynep Kankonde’nin bu evlilikten Emma isimli bir kızı bulunmaktadır.

Kuzey Yıldızı Müziği

” Duysun Dağlar Duysun Taşlar” Şarkı Sözleri Kuzey Yıldızı dizisinin ilk jenerik müziği oldu çok sevilen şarkının müziğini JingleTVden Batuhan Fırat, Vokalde: Seda Yiyin ve 2.Vokalde: İpek Özdemir yer almaktadır.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir