GenelSinema Haberleri

Komedi Film Önerileri

Komedi filmi, bir filmin ana vurgusunun mizah olduğu türdür. Bu tür filmler izleyiciyi eğlendirmek amacıyla tasarlanmıştır ve gerçek hayattaki karakteristiklerin sık sık mizahi etkisi abartılmaya çalışılır. Bu tür filmler genellikle mutlu bir sonla (kara mizah türleri istisna olmak üzere) biterler.

Komedi filmleri günümüzde neredeyse herkesçe sevilen film türüdür. Sinema yapımcıları komedi filmlerinin bu kadar sevilmesini insanların günlük hayatın sorun ve sıkıntılarından bir nebze uzaklaşıp, kendilerini eğlendirme isteğine bağlıyor. İnsanın bu sorun ve sıkıntılarından iki saat dahi olsa soyutlaması her daim bir ihtiyaçtır. İstatistiklere göre insanlar günümüzün komedi filmlerinden çok, hatırlayabildikleri daha geçmiş yılların favori komedi filmlerinden hoşlanıyor. Psikologlar da bunun geçmişteki güzel anılara, gençliğe ve çocukluğa olan özlemden kaynaklandığını söylemektedir.

IMDb puanı 7 ve üzeri en iyi Türk komedi filmlerine bakalım.

Pardon: Imdb Puanı: 8,0

Pardon konusu şöyle, üç kafadar sıradan bir hayat sürmektedir. İçlerinden İbrahim askerliği geç yapmıştır ve kaçak olarak yaşadığı dönemde üniformalı korkusu gelişmiştir. Askerliğini yapsa da aradan uzun yıllar geçse de bu korkuyu üzerinden atamaz ve bir gün tesadüfen gördüğü inzibatlara karşı şüpheli hareketler sergileyince, içeri alınır. Bu noktada üç kafadarın hayatı değişir. Cezaevine düşen kafadarlar artık yıllar sürecek bir hapis hayatına kurban olmuştur.

Gora: Imdb Puanı: 8,0

G.O.R.A konusu şöyle: Halı, kilim, travel işleri ile uğraşan kurnaz Arif, biraz üç kağıtçı bir tiptir. Bir gün halı almaya mekanına gelenlere halı satmaya çalışan Arif, karşısındaki kişilerin uzaylı olduğunu bilmemektedir. Arif uzaylılar tarafından kaçırılır. Gittiği gezegenden kaçıp dünyaya dönmesi gerekmektedir, fakat o kadar kolay değil. Bu sırada yaşadığı maceralar başına türlü iş açar… Başrollerinde Cem Yılmaz ve Ozan Güven yer alıyor.

Vizontele : Imdb Puanı: 8,0

Vizontele konusu şöyle: Televizyonun henüz Anadolu’ya yeni yayıldığı dönemlerde, tek eğlencesi yazlık sinema olan bir kasabaya televizyon gelir. Herkes bu yeni icadı merakla karşılar fakat kasabanın karakterlerinden Emin, televizyonun çalışma prensibini çözmeye çalışır. Bu sırada kasabada çeşitli komik olaylar yaşanır.

Aile Arasında : Imdb Puanı: 7,8

Aile Arasında konusu şöyle: Birbirlerini hiç tanımayan ve aynı gün ilişkileri biten Fikret ve Solmaz komik bir şekilde karşılaşırlar. Solmaz, bir müzikhol vokalistidir ve kızı evleneceği sevgilisinden ailesini saklamaktadır. Fikret ise ruhsal sorunları olan eşi tarafından kapıya konmuş bir adamdır, kalacak yeri bile yoktur. Solmaz, Fikret’e karşılaşma sonrasında kalacak yer verir ve Solmaz’ın kızının düğün dernek işleri için olmadık entrikalar çevirmeye başlarlar. İzleyen hemen herkesin gülmeden duramayacağı Aile Arasında’nın başrollerinde Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Gülse Birsel yer alıyor.

Ölümlü Dünya: Imdb Puanı: 7,7

Ölümlü Dünya konusu şöyle: Mermer Ailesi, Haydarpaşa Garı’nda bir lokanta işleten kendi halinde bir aile gibi görünmektedir. İşin aslı Mermerler nesilden nesile dünya çapında kiralık katildir. Bir şekilde ailenin gerçek kimliği ortaya çıkar ve aile bunca yıl hizmet ettikleri oluşumdan kaçmaya çalışır.

Limonata: Imdb Puanı: 7,5

Limonata filmi konusu şöyle: Eski tır şoförü Suat ölümcül bir hastalık geçirir ve yatağa düşer. Ölüm döşeğindeki Suat, oğlu Sakip’e ölmeden önceki son arzusunun yıllar önce imam nikahı ile evlendiği kadından olan çocuğunu görmek olduğunu söyler. Sakip babasının helallik almak istediği daha önce varlığını bile bilmediği kardeşini aramak için yaşadıkları Makedonya’dan yola çıkar İstanbul’a gelir.

Yahşi Batı: Imdb Puanı:  7,4

Yahşi Batı konusu şöyle: 19. yüzyılda Osmanlı yetkileri Aziz Bey ve Lemi Bey, saray tarafından Amerika’ya ir göreve gönderilir. Vahşi Batı’da yolculuk yapan iki kafadar, yolda haydutlar tarafından soyulurlar. Yolculuklarına ara verip hem saray tarafından kendilerine emanet edilen elması hem de paralarını geri kazanabilmek için çare ararlar. Ve çareyi çok para getirisi olan azılı suçluları yakalama işine girerler.

Cinayet Süsü Imdb Puanı: 7,3

Cinayet Süsü konusu şöyle: Cinayet Büro ekibinden Başkomiser Emin, komiser Salih, komiser Asuman ve komiser yardımcısı Alaattin ilginç bir cinayet vakası ile karşılaşır. Peşpeşe cinayetler işlenmektedir ama ekip hiçbir ipucu bulamaz. Olayın çözümünde yardımcı olmak için suç uzmanı Dizdar Koşu, ekine katılır. Cinayetin çözülmesi için ekip yer yolu dener ve bu sırada komik olaylar yaşarlar.

Neredesin Firuze: Imdb Puanı: 7.3

Neredesin Firuze konusu şöyle: Hayri ve Osman, zamanının Unkapanı piyasasında aldıkları bir cevher duyumu ile harekete geçerler. Almanya’da yaşayan Ferhat adlı genci dinleyip ona kaset yaparak köşeyi dönmeyi planlarlar. Ferhat adlı genç Türkiye’ye gelir fakat ortaya bir de Firuze adlı kadın çıkar. Firuze zengin bir kadındır ve Ferhat’a yatırım yapmak ister.

Arif V 2016: Imdb Puanı: 7.2

Arif V 216 konusu şöyle: Uzayda yaşayan 216 adlı robot, insan olmayı hayal etmektedir. Dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Bu sırada da aşık olur. Robot olduğunu saklayarak yaşamaya başlar ama bu sırada kendisini kopyalamak isteyen bir iş adamı da aklını çelmektedir. Kandırılan 216’yı kurtarmak Arif’e düşer.

Düğün Dernek: Imdb Puanı: 7.1

Düğün Dernek filmi konusu şöyle: Sivaslı Tarık, Letonya’da çalışıp para kazanmaktadır. Ülkede kalabilmesi için burada tanıştığı Monica ile bir an önce evlenmesi gerekir ve bu yüzden memleketi Sivas’a gelir. Tarık’ın babası oğluna sazlı sözlü düğün yapma gayretine girer. Bir sorun vardır, ailenin hiç parası yoktur. Düğünü yapana kadar türlü macera yaşayan Tarık’ı bir de düğün gecesi sürpriz beklemektedir.

Çalgı Çengi: Imdb Puanı:  7.1

Çalgı Çengi konusu şöyle: Ankaralı teyzeoğulları  Salih ve Gürkan, çalgı çengi işleri ile para kazanıp hayatlarını sürdürmektedirler. Gittikleri son düğünde garip bir olay başlarına gelir. Önce düğün sahipleri ile sürtüşme yaşarlar, sonra düğünü basan mafya ile başları belaya girer.

Aykut Enişte: Imdb Puanı: 7.1

Aykut Enişte’nin konusu, evlilik hayali kuran yalnızlıktan yorulmuş Aykut’un yaşamı. Evlenmesine bir hafta kala dükanına hırsız giren Aykut, parasını kaybeder. Sigorta şirketi ile uğraş içine giren Aykut’un hayatı, sigortacı Gülşah ile tanışmasından sonra tamamen değişir. Yalnızlık çeken Aykut, bir anda iki aileye damat olacaktır.

Eyvah Eyvah: Imdb Puanı: 7.0

Eyvah Eyvah konusu, Çanakkale’de yaşayan klarnet tutkunu Hüseyin’in başından geçecek maceralar. Safça bir karakteri olan Hüseyin (Ata Demirer), aşık olduğu kız Müjgan’ı ardında bırakıp bir yolculuğa çıkmak zorunda kalır. Bu yolculuk sonunda İstanbul’da şarkıcılık yapan Firuzan (Demet Akbağ) ile karşılaşır. Yaşadıkları hem Hüseyin’in ufak dünyasını değiştirir, hem de Hüseyin’in hayatına girdiği insanların yaşamını… 

EN BAŞARILI YABANCI KOMEDİ FİLMLERİ

Modern Times (Modern Zamanlar): Imdb Puanı:8.5

Charlie Chaplin, endüstrileşmeyi romantik komedi tadında eleştirdiği bu film 1936 yapımı ve sessiz bir filmdir. Modern Zamanlar, komedi başyapıtlarından olup, en yüksek puanlı komedi filmi unvanına sahiptir.

City Lights (Şehir Işıkları): Imdb Puanı:8.5

Yine Charlie Chaplin’in başyapıtlarından olan bu filmde; Charlie kör bir çiçekçi kıza aşık olur ve kendini bir milyoner olarak tanıtır. Daha önce yardım ettiği bir milyonerden, aşık olduğu kıza yardım etmesini talep edince de beklemediği şeyler meydana gelir.

Charlie Chaplin, bu filmi 1931 yılında sesli filmlerin yayılmaya başladığı zaman bildiğinden şaşmayarak yine sessiz çekmiştir. Buna rağmen film komedi ve dram dalında o dönemin en çok ses getiren filmleri arasına girmiştir.

The Great Dictator (Büyük Diktatör): Imdb Puanı:8.4

Komedinin efsanelerinden Charlie Chaplin’in yazıp yönettiği siyah beyaz ve bir politik komedi olan bu film aynı zamanda Chaplin’in ilk sesli filmidir. Film Adolf Hitler’i sert bir dille eleştirirken, Chaplin’in oyunculuğu izleyiciyi kahkahalara boğar.Film, 1940 yapımı komedi filmleri dünyasında başta gelenler arasında.

3 Idiots (3 Ahmak) : Imdb Puanı:8.4

Büyük gişe rekorları kıran bu komedi filmi, Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta Aamir Khan’ın başrolünde oynadığı 2009 yapımı film.

The Truman Show (Truman Show)  : Imdb Puanı:8.1

Bir sigorta satıcısı ve çok sevdiği bir eşi olan Truman, güzeller güzeli bir adada yaşamaktadır. Fakat bu hayatın en başından beri bir televizyon şovu olduğunu Truman dışında herkes biliyordur! Jim Carrey’in eşsiz komedi anlayışıyla harmanlanan bu film 1998 yapımı.

The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli): Imdb Puanı:8.1

Başarılı yönetmen Wes Anderson, çektiği bu filmde ünlü bir Avrupa otelinde profesyonel görevli olarak çalışan Gustave ve lobi görevlisi olarak çalışan Mustafa’nın komik maceralarını ele alıyor. Komedi ve macera türleri arasında görebiliceğimiz film 2014 yapımı.

P.K. : Imdb Puanı:8.1

P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. Daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.’in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.’in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.’in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca basit, kahkaha dolu, insani bir aşk masalı da süregidiyor. Sonuç olarak ayrı dünyalardan gelen yabancılar arasında dostluk destanı işlenmiş diyebiliriz… Aamir Khan’ın başrolünde oynadığı bu başarılı komedi filmi 2014 yapımı.

Deadpool : Imdb Puanı:8.0

Marvel Stüdyoları’nın 2016 yılında çıkardığı bir anti-kahraman komedi filmi olan Deadpool, içerdiği kara mizah sahneleri ile çizgi roman karakterlerinin filmleri arasında en komik olanı.

Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü): Imdb Puanı:8.0

Bill Murray’i başrolde izlediğimiz bu film, bir adamın hiç durmadan aynı günü tekrar ve tekrar yaşamasını anlatıyor. Bir paradoks gibi, her günü tıpkı bir önceki gibi yaşarken delirmenin eşiğine gelen bu adamın başına gelen olayları izlerken gülmekten karnınıza ağrılar girecek! Film, 1993 yılı bir komedi filmi.

Hangover (Felekten Bir Gece) : Imdb Puanı:7.7

Erkeklerden oluşan bir yakın arkadaş grubu. Aralarından birinin bekarlığa vedası için bir gece. Ve sabah uyanıldığında karşılaşılan inanılmaz olaylar! Çıktığı yıl olan 2009’da büyük sükse yaratan, komedi filmleri denildiğinde akıllara mutlaka gelen Felekten Bir Gece’yi hâlâ izlemeyeniniz varsa şiddetle öneriyoruz.

Home Alone (Evde Tek Başına): Imdb Puanı:7.6

Aile filmleri komedisinde başta gelenlerden Evde Tek Başına; kalabalık bir ailenin yılbaşı tatiline çıkacakları sabah aceleden evde 8 yaşındaki çocuklarını unutmasını ve bu çocuğun eve giren 2 hırsıza gününü göstermesini kahkahalar eşliğinde izletiyor!

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir