Sinema Haberleri

John Wick’in Yönetmeninden 2020’nin en başarılı oyunu Ghost of Tsushima Filmi Geliyor

Geçtiğimiz yıl PlayStation özel oyunu olarak çıkan ve çokça beğenilen ünlü oyun Ghost of Tsushima sinemaya uyarlanıyor. Sony’nin kendi oyun markalarını sinemaya aktarma istediğinden daha önce bahsetmiştik. Bu istekler yavaş yavaş gerçek projelere dönüşmeye başladı. Şu ana dek 6.5 milyondan fazla satan ve PlayStation tarafının en beğenilen oyunlarından olan Ghost of Thushiama, sinemaya uyarlanmaya hazırlanıyor.

Sunduğu evren, hikayesi ve karakterleri ile zaten ‘film gibi’ hissettiren Ghost of Tsushima, beyaz perdede sinema severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Sony tarafından da doğrulanan bu habere göre Ghost of Tsushima’nın filmi Sucker Punch Productions ve Sony Pictures ortaklığında hayata geçirilecek.

Bugün yapılan açıklamalara göre John Wick serisinin ünlü yönetmeni Chad Stahelski, Ghost of Tsushima’nın canlı-aksiyon filmi için Sony’yle anlaşmaya vardı. Konuyla ilgili Deadline’a bazı açıklamalar yapan PlayStation Studios Başkanı Asad Qizilbash,”Chad ve 87Eleven Entertainment ile birlikte çalışacak olmaktan dolayı müthiş bir heyecan duyuyoruz.  Chad gibi yaratıcı, oyunlarımızı tutkuyla oynayan partnerlerle birlikte çalışmak bizim için çok güzel bir duydu. Hayranlarımızı ve yeni seyircileri heyecanlandıracak zengin uyarlamalar yaratacağız.” ifadelerini kullandı.

Ghost of Tsushima yönetmeni Nate Fox ise yeni film duyurusuyla ilgili,”Oyunumuzun yeni bir medya türüne aktarılacak olması çok heyecan verici, bu durumun getireceği olanaklar için meraklıyız. Jin Sakai’yi beyaz ekranda izleyecek olmamız düşüncesi bile muhteşem bir duygu. Jin’in ayrıca emin ellerde olduğuna inanıyorum. Chad Stahelski John Wick ile çok özel bir iş yaratmıştı. Jin’in bıçak gibi keskin katana dövüşlerinin gerilimini hayata geçirebilecek biri varsa o da Chad Stahelski’dir.” ifadelerini kullandı. Sony şu anda birden fazla PlayStation oyunu için film ve dizi uyarlamaları hazırlıyor. Bu projelerin yönetimi için 2019 yılında kurulan PlayStation Productions stüdyosu şu anda Ghost of Tsushima haricinde ayrıca Uncharted filmi ve The Last of Us ve Twisted Metal dizileri üzerinde çalışıyor. Henüz duyurusu yapılmadı ancak gelecekte God of War’un da beyaz perdeye uyarlanması bekleniyor.

Açıkçası Chad Stahelski kendini John Wick serisi ile kanıtlamış bir yönetmen. Ortaya koyduğu çok fazla işi olmasa da, John Wick gibi saf aksiyon filmine gerek dövüş koreografileri gerekse kullandığı müthiş renk paletleri ile imzasını atmış bir isim. Kendisi bu tarz bir proje için epey doğru bir isim gibi duruyor.

Ghost of Tsushima’nın hikayesi kısaca şu şekilde;

“13. yüzyılın sonlarında Moğol İmparatorluğu’nun fetihleri Doğu’daki pek çok ulusu yok etmiştir. Tsushima Adası Japonya ile Moğol akıncıları arasında kalan son engeldir. Moğol istilasının ilk dalgası, adayı yakıp yıkarken, klanının son üyesi samuray Jin Sakai, savaşa devam etmektedir. Adasını ve halkını korumak için ne gerekliyse yapmayı göze alan Sakai, savaş yeteneklerini geliştirmek için Hayalet stilini öğrenecek ve Tsushima’nın özgürlüğü için sıra dışı bir mücadeleye girişecektir.”

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir