Sinema Haberleri

İKSV Film Festivali

1982 yazından itibaren her yıl düzenlenen ve kapsamında bir hafta boyunca “Sanatlar ve Sinema” temalı altı filmin gösterildiği İstabul Sinema Günleri bu yıl 39. kez sinema severler ile buluşuyor.

İlk olarak 1984 yılında sadece ulusal değil aynı zamanda uluslararası yarışmacılarında katıldığı etkinlik 2007 yılında, festival programında olan Sinema İnsan Hakları bölümlü bir yarışma haline geldi ve içerdiği filmlerden birine Avrupa Konseyi fonu Eurimages iş birliğiyle ödül verilmeye başlandı. Bu ödül yalnızca İstanbul Film Festivali’nde veriliyor.
Türkiye kapsamında sinema sektörünün gelişmesi adı altında EURIMAGES ile de çalışmalarını sürdüren festival bu yıl 10 – 21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

İKSV Film Festivali’nde 2020 Yılı

10 Nisan Cuma günü itibari ile başlayacak olan etkinlik 21 Nisan Salı gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahiplerine verilecek “Sinemada İnsan Hakları Yarışması”, Türkiye Sineması bölümü kapsamında “Ulusal Yarışma”, “Ulusal Belgesel Yarışması”, “Ulusal Kısa Film Yarışması”, “Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü” ve “Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu” (FIPRESCI) Ödülleri ile kapanışını gerçekleştirecek, Festival’de ilk kez “Uluslararası yarışma” kazananları seyirciler tarafından belirlenecek.

İstanbul Film Festivali Ödülleri

Film Festivali’nde Sinemada İnsan Hakları Ödülü

Sadece İstabul Film Festivali’nde verilen Sinemada İnsan Hakları yarışması bu yıl 13. kez kazananı ile buluşuyor. 5.000 avro ödüllü yarışmanın kazananı bu yıl ilk kez seyirci tarafından belirleniyor.

Film Festivali’nde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü

2013 yılı itibari ile her yıl “Seyfi Teoman” anısına düzenlenen “En İyi İlk Film” yarışması bu yıl sonraki çalışmalara teşvik amaçlı “CMYLMZ Fikirsanat” tarafından 30,000 TL ödül ile destekleniyor.

Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma

Kurucu ve eski başkanları Sakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale ödülü, kazanan yönetmenin 10 bin avro ve Türkiye dağıtımını üstlenen firmanın da 50,000 TL ödülle desteklenmesi ile büyük bir rekabet oluşturacak.

Film Festivali’nde FIPRESCI Uluslararası, Ulusal ve Ulusal Kısa Film Ödülleri

“Ulusal Yarışma”, “Uluslararası Yarışma” ve “Ulusal Kısa Film” kategorilerinde değerlendirmede bulunacak ve ödül verecek olan “Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu” (FIPRESCI) festivalin önemli değerlendirme ve destekleyenleri arasında.

Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Yarışması

Jüri üyeleri Rûken Tekeş, yapımcı-yönetmen Yasin Ali Türkeri ve yönetmen- sanatçı Ezgi Kılıçaslan’dan oluşan ve Türkiye’de belgesel yapımını desteklemek ve teşvik etme amaçlı düzenlenen kategorinin kazananı 10.000 TL para ödülü ile destekleniyor.

Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Ödülleri

“En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “Jüri Özel Ödülü”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Kurgu” ve “En İyi Özgün Müzik” olmak üzere toplam 9 dalda ödül ile sadece 2019 – 2020 sezonunda tamamlanan filmlerin katılacağı, “Onat Kutlar” anısına düzenlenen yarışmada; “En İyi Kadın“ ve “En İyi Erkek Oyuncu“ 10,000 TL, “En İyi Film” ise 200,000 Tl ile ödüllendirilecek.

Film Festivali’nde Ulusal Kısa Film Yarışması

Kısa film dalında ki desteği ile nitelikli filmleri izleyicileri ile buluşturan İstanbul “Film Festivali” bu yıl Konstantina Kotzamani ile Gökalp Gönen ve oyuncu Boran Kuzum gibi jüri üyeleri ile kazananını 5,000 TL para ödülü ile destekliyor.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir