Oyunculuk Dünyası

Headshot fotoğraf çekimi nedir ve nasıl çekilir ?

Cast Ajansına başvururken ne yapmanız gerekir?

Hayalinizde oyuncu olmak mı var? Oyuncu olmak için öncesinde yapmanız gerekenler var elbette. Uygun projelerde yer alabilmek için önceliğiniz bir cast ajansına kaydolmak olmalı tabi ki. Eğer oyuncu olmak istiyorsanız ilk önceşöhret ve kariyer yönetimi ajanslarına başvuru sağlamalısınız. Cast ajansları oyuncu adaylarını değerlendirmeden geçirerek uygun gördükleri adayları ön görüşmeye davet ederler.Çıkacağınız bu yolun koşullarını, zorluklarını, nasıl oyuncu olabileceğiniz hakkında kısa bir bilgi aktarırlar size. Bütün sektörlerde olduğu gibi oyunculuk alanında da belirli bir eğitim almış olmanız gereklidir. Bu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlamanızın ardından ajanslar size menajerlik hizmeti yapabilirler ve cast kadrolarının eğitimli oyuncular listesine siz de dahil olabilirsiniz.

Dizi, reklam ve sinema sektörünün gelişmesiyle cast ajansları da daha profesyonel oyuncular bulmaya başlamıştır.Cast ajansları internet sayesinde online başvurular alarak Türkiye’nin her noktasından yeni yüz bulup değerlendirmeye almaktadırlar.

Cast ajanslarına başvuru yapmış ve uygun görülmüş kişiler ajansın tüm deneyim ve imkanlarından faydalanarak sektörde fark yaratıp daha büyük projelerde yer alabilirler. Oyuncu olmayı isteyen kişilerin genellikleçoğunluğu bu sektör hakkında deneyimi olmayanlardan oluşmaktadır. Fakat bu sektörde ne yapacağını bilmeyen kişiler kariyer sahibi olabilmek adına cast ajanslarına başvuru yapar. Bu sayede oyuncu adaylarının atacak olduğu adımlarda neler yapması gerektiğianlatılır ve aynı zamanda alacak oldukları eğitimler ile de destek olmaya devam ederler.Bu yüzden eğer sizde oyunculuk hayalinizi gerçeğe dönüştürmek ve hedeflerinize çok daha çabuk bir zamanda ulaşmak istiyorsanız hemen bir cast ajansına başvuru yapmalısınız. Böylelikle mevcut olan prodüksiyon şirketleriyle beraber çok sayıda olan reklam firmalarının takip etmiş olduğu ajanslar sayesinde dizi, reklam veya sinema sektöründe daha kolay yer bulabilirsiniz.

Cast ajanslarının kendilerine göre oluşturmuş oldukları belirli bir düzen üzerine işleyen çalışma stilleri bulunmaktadır. Böylelikle hem mevcut cast ajanslarının hem de ajanslara başvuru yapan kişilerin işleri kolaylıkla sürdürülmektedir. Hayatında ilk kez bir cast ajansına başvuracak olan kişilerin özenle atması gereken adımlar bulunmaktadır. İlk önceliğiniz;özellikle online başvuru yapacaksanız seçtiğiniz fotoğraflar konusunda çok fazla özen göstermelisiniz. Hatta bu kısımda eğer imkânınız varsa profesyonel bir kişi ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Fotoğraf dışında cast ajanslarının başvuru formlarında istedikleri diğer bilgiler ise iletişim bilgileriniz ve kilo– boy gibi fiziksel bilgilerinizdir. Buraya yazacak olduğunuz bilgilerinhepsinin gerçek olması çok önemlidir. Castajanslarının başvuru formun da doldurulması ya da doldurduğunuz formun ajansa gönderilmesi sırasında sizde istenen herhangi bir belge ya da evrak talebi olmaz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi iyi bir fotoğraf önceliğiniz olmalı. Çünkü: Reklam, dizi, film veya tiyatro fark etmeksizin oyunculuğa adım atarken her zaman doğal halinizi yansıtacak fotoğraflarınızın olması şarttır. Bu durumda cast fotoğraf çekimi ve headshot fotoğraf çekimi büyük önem taşır. Ancak doğru bir cast çekimi ortaya çıkartmanız içinfotoğraf öncesi, başvuracak olduğunuz casting ajansından istedikleri özel bir çekim olup olmadığını sorgulayıp hazırlığınızı ona göre yapmalısınız.


Headshot fotoğraf çekimi nedir gelin beraber bakalım…

Headshot fotoğrafı, bir kişinin gerçekleşecek olan bir proje için en doğal halinin görüntüsünün çekildiği portre fotoğraftır. Headshot fotoğrafı genellikle oyuncuların ve modellerin tanıtımı için çekilir. Headshot fotoğrafların çekim aşamasında ise kişiye ve kullanılacağı alana göre bir ışık sistemi kurulur. Bu ışık sisteminin yanı sıra kişinin üzerindeki kıyafetlerin rengine göre fon renkleribelirlenir ve çekim için ayrılan süre zarfındabirçok fotoğraf çekilir. Çekilen fotoğraflar arasından en iyi olabilecekler seçilir ve detaylı bir dijital işleme girer.

Peki Headshot fotoğraf nasıl mı çekilir?

Headshot fotoğrafı, kişinin yüzünün arkasına özel bir arka plan kullanılarak kişinin en doğal halini açığa çıkartmayı amaçlar.Headshot fotoğrafı, omuzlardan başın üst kısmına kadar olan kısmının çekildiği fotoğraflardır. Normal bir headshot fotoğrafında, kişinin gözleri fotoğrafın üst, orta yarısında yer almaktadır.Çekim gününde giderken bedeninizin dinç olması için uykunuza dikkat edin. En az 8 saatlik bir uyku uyumuş olun ve çekime öyle katılın. Böylelikle gözaltı morluklarınızın veya şişliklerinizin de önüne geçmiş olabileceksiniz. Güzel bir kahvaltı yapın. Rahat ve içinde kendinizi iyi hissettiğiniz kıyafetlerinizi giyin. Saç ve makyajınızın herhangi bir deneme çekimine katılıyormuşsunuz gibi doğal ve sade olmasına dikkat edin. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise, örneğin saçınız kısa süre önce kesilmiş veya renginde bir değişiklik söz konusu ise, yeni halini gösterecek headshot fotoğraflarına ihtiyacınız vardır. Yüzünüzde yara izi veya lekeler varsa bunlara müdehale etmeyinama sivilceler her zaman geçici olduğu için bunları gizleyebilirsiniz.

Genellikle düz siyah renk tişört giyilse de siz yine de yüzünüze ve göz renginize uyan sade tonlarda bir renk giyebilirsiniz. Ama beyaz renk tişört giymemeye özen gösterin. Kadın oyuncu adayları tişörtlerinin veya bluzlarının ince askılı, straplez veya boğazlı olmamasına dikkat etmesi gerekmektedir. Erkek oyuncu adayları sıfır yaka; kadınlar ise kalın askılı, V veya omuzları kapalı kayık yaka bir tişört ya da bluz giymesi gerekmektedir. Kıyafetinizin üzerinde herhangi bir logo, taş, parıltı, sim veya desen bulunmamalıdır.

Headshot fotoğrafları, cast ajanslarında ve sosyal medyalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Oyuncu adayları özgeçmişlerine headshot fotoğraflarını muhakkak eklerler. Bu yüzden eğer planlarınız arasında herhangi bir projede yer almak için bir cast ajansına başvurmak varsa; Headshot fotoğrafınızı bir an önce çektirmenizi tavsiye ederiz.

Sonsuz Oda’da Burak Paçacıoğlu!

Sonsuz Oda online eğitim platformu Film/tv kategorisinde HEADSHOT ÇEKİM İNCELİKLERİ başlığı altında dersler veren Burak Paçacıoğlu; tüm bilgi birikimlerini, tecrübelerini Sonsuz Oda abonelerine anlatıyor. Burak Paçacıoğlu’nun Sonsuz Oda’da toplam olarak 12 ders videosu bulunmaktadır. Gelin bunlara bir göz atalım.

  1. NELER KONUŞACAĞIZ? : Burak Paçacıoğlu, headshot çekim inceliklerini ve derslerde neler öğreneceklerinizi anlatıyor.
  2. PORTRE- HEADSHOT FARKI: Headshot ile portre fotoğraf arasında ki farkları anlatıyor.
  3. VESİKALIK FOTOĞRAF VE HEADSHOT FARKI: Vesikalık ve biometrik fotoğraf çekimi ile headshot fotoğraf çekimi arasında ki farklılıkları Burak Paçacıoğlu anlatıyor.
  4. HEADSHOT ÇEKİM ZAMANI:Çekim öncesi ve çekim anında neler yapılması gerektiğini anlatıyor.
  5. HEADSHOT ÇEKTİRME AŞAMALARI: Nasıl poz vermeli, saç, makyaj ve kıyafet nasıl olmalı konusunda ki püf noktaları anlatıyor.
  6. HEADSHOT ÇEKİMİNE ZİHİNSEL HAZIRLIKLAR: Headshot çekimi için nasıl hazırlanmanız gerektiğini Burak Paçacıoğlu anlatıyor.
  7. HEADSHOT ÇEKİMİNE FİZİKSEL HAZIRLIKLAR: Çekime gelmeden önce yapacağınız hazırlıkların önemini anlatıyor.
  8. ÇEKİM ANINDA: Doğal halinizi, headshot çekimlerinde en iyi şekilde gösterebilmenizin püf noktalarını anlatıyor.
  9. HEADSHOT FOTOĞRAFINIZI SEÇMEK: Burak Paçacıoğlu, çektiği 150 fotoğraf arasında nasıl seçim yaptığını anlatıyor.
  10. TAVSİYELER: Fotoğraf çekimlerinin tüm aşamalarında kulak arkası edilmemesi gereken tavsiyeleri veriyor.
  11. ÇEKİM: Burak Paçacıoğlu uygulamalı olarak oyuncu Esra Erdemir ile canlı fotoğraf çekimi yapıyor.
  12. PHOTOSHOP: Burak Paçacıoğlu çektiği fotoğraflar üzerinden Photoshop tavsiyelerinde bulunuyor.

Eğer sizde bir ajansa başvurmadan önce headshot fotoğraf çektirmek istiyorsanız ve bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız; Sonsuz Oda eğitimlerinde, alanında uzman kişilerinden online eğitim alarak sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. Sonsuz Oda’da Burak Paçacıoğlu dışında eğitim veren ünlü isimlerde var. Bu kişilere göz atmak için; www.sonsuzoda.com

İlişkili İçerik
Oyunculuk Dünyası

Ayşe Direkoğlu ile “Oyunculuk Kariyeri Nasıl Başlar” Konulu Instagram Canlı Yayını

Pek çok popüler dizinin cast direktörlüğünü yapan eğitmenimiz, Ayşe Direkoğlu…
Devamını Oku
Oyunculuk DünyasıTiyatro Dünyası

Bir Demet Tiyatrodan Bir Demet Nostalji

8 Sezonluk bir tiyatro macerası. Unutulmaz karakterler, unutulmaz sahneleri ve tabii ki hep…
Devamını Oku
GenelOyunculuk Dünyası

Sonsuz Oda, Gazişehir Tiyatro Günleri'nde!

Gazişehir Tiyatro Günleri kapsamında gerçekleşen “Temel Oyunculuk Atölyesi” dersleri…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir