Sinema Haberleri

George Lucas, Star Wars’un Tüm Haklarını Neden Sattığını Açıkladı

George Lucas ismini bilir misiniz? Kendis büyük bir hayalperest, zamanında Star Wars gibi sinemaya çağ atlatan bir iş ortaya koyup adını tarihe altın harflerle yazdıran bir sinemacı. Yalnızca Star Wars ile kendine bir servet yaratan, ilk üçlemesi ile efsane olan ve yıllarca Star Wars’tan inanılmaz paralar kazanan biri. Kısaca tüm Star Wars evreninin babası. Ancak George Lucas, çılgın bir kararla 2012 yılında biricik çocuğu Star Wars’un tüm haklarını Disney sattı. Lucasfilm artık dünya devi Disney’in malıydı ve kendisinin Star Wars markasıyla hiçbir işi kalmamıştı. Disney Star Wars efsanesiyle hemen çılgın paralar kazanmak istedi elbette ve önümüze iğrenç bir üçleme getirdi maalesef. George Lucas ise her şeyi uzaktan izlemekle yetindi. Peki neden böyle bir karar almıştı? Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla bunun nedenini açıkladı, kendisinin ağzından dinleyelim.

‘O zamanlar sonraki üçlemeye başlıyordum. Oyuncularla konuştum ve hazırlanmaya başlıyordum. Eşimle de bir kızımız olmak üzereydi. Üçlemek yapmak 10 yıl sürüyor. Bölüm I’den III’e ulaşmak 1995’ten 2005’e kadar sürdü” dedi ve şu şekilde devam etti:
2012 yılında 69 yaşındaydım. Bu durumda soru şuydu: Hayatımın geri kalanında bunu yapmaya devam edecek miyim? Bunu tekrar yaşamak istiyor muyum? En sonunda kızımı büyütmeyi ve bir süre hayatın tadını çıkarmayı tercih ettim. Lucasfilm’i satmayıp prodüksiyonları yönetecek birini bulabilirdim, ancak bu emekli olmak değildi. The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi’da (yapıma) uzak kalmaya çalıştım ancak yapamadım. Her gün oradaydım. İnsanlar benim arkadaşım olsalar ve muhteşem iş yapsalar da benim yapmamla aynı değildi. Bir kez ayrılsam bir daha çalışmayacağımı, hayal kırıklığına uğrayacağımı biliyordum.

Ben o mikro yönetici adamlardan biriyim. Bu yüzden bundan vazgeçmeyi, sahip olduğum şeyin tadını çıkarmayı ve kızımı büyütmeyi dört gözle bekliyordum. Ayrıca, her zaman istediğim bir müze inşa etmek istedim. Bu yüzden “Bunu şimdi yapmazsam asla yapmayacağım” diye düşünüyordum.
Hayatımı (40 yılını) Star Wars’u yaratmakla geçirdim ve bundan vazgeçmek çok ama çok acı vericiydi. Ama yapılması gereken buydu. Bir sonraki üçlü hakkında söyleyecek daha çok şeyin olacağını düşündüm çünkü onları çoktan başlatmıştım. Ancak başka bir şey yapmaya karar verdiler.
İşler her zaman istediğiniz gibi gitmez. Hayat böyle
.”

Kısaca ailemle, hayatımla daha fazla ilgilenmek istedim demek istemiş sevgili George amca. Ancak şöyle bir şey de var, bunu LucasFilm’in başına birilerini getirerek de yapabilirdi ve bizleri kendisinin Disney’e satar satmaz çekilen ve o gözlerimizi kanatan üçlemeyi görmekten alıkoyabilirdi. Zira George Lucas 2000’lerin başında çekilen Prequel üçleme ile zamanında çok eleştirilse de yapmak istedikleri yıllar sonra anlaşılmış, o filmlerin ne kadar Start Wars koktuğu Disney’in önümüze getirdiği son garabet üçlemeden sonra iyice ortaya çıkmıştı. Neyse ki The Mandalorian şu sıralar tüm Star Wars evreninin namusunu kurtamak gibi ulvi bir görevi layıkı ile yerine getiriyor da biraz olsun kendimizi avutabiliyoruz.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir