Dizi Haberleri

Elijah Wood Yüzükten Vazgeçemiyor

Frodo Baggins olarak bildiğimiz ünlü oyuncu Elijah Wood, dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon’un büyük yatırımlar sonucunda ortaya çıkardığı Amazon Prime’ın Lord of the Rings dizisinden rol istiyor. Amazon Prime’ın ödül ve izlenme rekorları kıran Lord of the Rings üçlemesinin aynı adlı dizisinden belirli bir süredir haber almamıştık. Tıpkı filmde olduğu gibi Yeni Zelanda’da geçecek televizyon dizisi, COVID-19 sebebiyle halen daha çekimlere başlamamış olsalar da gerekli ön hazırlıkların hepsi neredeyse tamamlandı.

Bu duruma en çok mutlu olan insan ise, Frodo Baggins’den başkası değil. Elijah Wood, “Eğer işin içinde Yeni Zelanda’ya gitmek ve Lord of The Rings’i tekrardan yaşamak varsa ben de kesin varım.” dedi ve Amazon Prime’a, karakterini oynamak için küçük bir rolle ilgilendiği konusunda küçük bir ışık yakıyor. Dizi, Aragorn’un gençlik yıllarındaki Orta Dünya’yı konu alıyor. Viggo Mortensen’ın canlandırdığı Aragorn, üçlemenin ilk filminde hali hazırda 87 yaşlarından genç bir savaşcı idi. Bu sebeple dizinin senaryosu gereğince Frodo Baggins’in bırakın yüzüğü taşımayı, henüz doğmamıştı bile.

Elijah Wood’dan bu konuyada da eleştiri gecikmiyor. Dizinin adının Lord of the Rings olmasının, seyircileri yanlış yönlendirebileceğini, çünkü yazılmış olan senaryonun Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ına odaklandığını söylüyor. Elijah Wood’a göre dizi, Tolkien’in Silmarillon romanının geçtiği döneme denk geliyor.
Amazon Prime’ın Lord of the Rings’inin ilk sezonlarında Frodo Baggins’i göremeye biliriz, ama ilerleyen sezonlarda Baggins ailesinden birini görmeyi tüm Yüzüklerin Efendisi hayranlarının görmek isteyeceği bir durum.

Dizi Madem İkinci Çağ’da Geçiyor, Dönem Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Elf Diyarları

Lindon, Orta Dünya’daki Noldor’un en büyük kralı olan Gil-galad tarafından idare edilen bir elf diyarıydı. Ered Luin ismindeki dağları ile Büyük Deniz arasında Beleriand’ın kalıntılarına uzanmaktadır. Gri Limanlar’dan elf gemileri günlük olarak Batı’ya doğru yola çıktı. Çağın ortalarında Elrond tarafından Imladris veya diğer adıyla Rivendell kuruldu.
İkinci Çağın başlarında, birçok Noldor elfi Ered Luin’in doğusunda seyahat etmiş ve Dumanlı Dağlar’ın yakınlarında Eregion bölgesini kuruldu. Curufin’in varisi Celebrimbor tarafından yönetilen elfler, Khazad-dum cüceleri ile yakın dostlar oldular. Birlikte, elflerin becerileri bir daha asla varılamayacak bir noktaya ulaşana kadar demircilikte büyük emekler sarf ettiler. Bu beceri, elfleri Güç Yüzükleri’ni dövmeleri için kandıran Sauron’un dikkatini çekti. Elfler, kendilerini Tek Yüzük ile yönetmek istediğini algıladıklarında karşı çıktılar ve Sauron onlara savaş açtı. Bu savaşta Eregion yok edildi ve Celebrimbor öldürüldü.

İnsan Diyarları

İkinci Çağ, dönemin ilk senelerinde Edain’in kanından gelenler için yaratılan büyük ada krallığı Numenor dönemiydi ve güçleri zaman geçtikçe daha önce herhangi hiçbir insan ulusunun ulaşamadığı kadar büyüktü. Doğuya yöneldiler, Orta Dünya’yı keşfettiler ve orada harika şehirler inşa ettiler. Sonunda, güçleri ve kibirleri o kadar arttı ki Valar’a bizzat kafa tuttular ve yok edildiler.
Orta Dünya’daki çoğu kişi, sade kabile toplumlarında yaşadı ya da Sauron’un yönetimi altında kaldı. Sauron’a hizmet eden insanlar onu bir tanrı olarak kabul ettiler ve çok korktular. İkinci Çağın ilk zamanlarında, Dunedain Orta Dünya insanlarına yardım etmeye çalıştı, ama sonunda onları yönetmek istedi.
Numenor’un Çöküşü İkinci Çağın sonu değildi; Elendil yönetimindeki Numenorlular’ın bir kısmı batıştan kaçtı ve Orta Dünya’da krallıklarını kurdu: kuzeyde Arnor ve güneyde Gondor. Gil-galad ile beraber, güçlü bir müttefik kurdular, Elfler ve İnsanların Son İttifakı, Barad-dûr’un Karanlık Kulesi’nde yeniden büyümüş olan Sauron’a saldırdılar. İttifak’ın Sauron’u ilk yıkılışıyla, İkinci Çağ bitti.

İkinci Çağ’ın Büyük Olayları

⦁ Sauron’un doğudan dönüşü (500)
⦁ Sauron’un Barad-dur’u inşası (1000)
⦁ Güç Yüzükleri’nin yapılışı (1500)
⦁ Tek Yüzük’ün dövülüşü (1600)
⦁ Elfler ve Sauron Savaşı (1693-1700)
⦁ Ar-Pharazon’ın Umbar Limanı’na ayak basması ve Sauron’un direnişsiz teslim olması (3261)
⦁ Son İttifak Savaşı (3429-3441)

Lord of the Rings’in Ödüllerinden Bazılar

⦁ En İyi Film Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Özgün Şarkı Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Film Müziği Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Yönetmen Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Görsel Efekt Oscar’ı 2004
⦁ BAFTA En İyi Film Ödülü 2004
⦁ En İyi Film Dalında MTV Film Ödülü 2004
⦁ En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Yapım Tasarımı Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Ses Miksajı Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Kostüm Tasarımı Oscar’ı 2004
⦁ Altın Küre Drama Dalında En İyi Sinema Filmi Ödülü 2004
⦁ En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı Oscar’ı 2004
⦁ En İyi Film Kurgusu Oscar’ı 2004
⦁ Altın Küre En İyi Yönetmen Ödülü 2004
⦁ Altın Küre En Özgün Film Müziği Ödülü 2004

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir